اهود اولمرت، نخست وزير اسراییل شامگاه سه شنبه گفت که تحريم های برقرارشده عليه جمهوری اسلامی ايران تاکنون موثر بوده ولی افزود که «اين مجازات ها راکافی نمي داند.»
آقای اولمرت که در ديدار با شماری از حدود ۷۰۰ نماينده پارلمان اروپا که به اسراییل سفرکرده اند، سخن می گفت، اظهار داشت: کشورهای اروپایی بايد برای برقراری تحريم های جدی ترعليه حکومت حاکم بر ايران گام های ديگری بردارند.
اولمرت از جمله پيشنهاد کرد که «کشورهای عضو اتحاديه اروپا از دادن رواديد ورود به همه ايرانيان خودداری کنند تا مردم ايران نيز متوجه شوند که سياست های هسته ای جمهوری اسلامی ايران هزينه ای سنگين دارد.»
نخست وزیر اسراییل
نخست وزیر اسراییل با ابراز امیدواری نسبت به تشدید تحريم های شورای امنيت سازمان ملل عليه ايران، که وی آن را «مجازات هایی دردناک» توصيف کرد، گفت: دولت اسراییل در انتظار رايزني ميان قدرت های جهانی در مورد پيش نويس قطعنامه سومی است که احتمالا به زودی به شورای امنيت ارائه خواهد شد.
اولمرت دراين ديدارازآنچه که « تلاش های پيگيرانه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، برای مقابله با برنامه های هسته ای ايران» ناميد، قدردانی کرد و از کشور پرتغال که ریاست دوره ای اتحاديه اروپا را از اول ژوئيه در دست گرفته، خواست که اين تلاش ها را دنبال کند.
وی افزود: افزون بر مجازات های احتمالی که در قطعنامه سوم عليه جمهوری اسلامی برقرارخواهد شد، کشورهای اروپایی مي توانند به طور مستقل گام های ديگری عليه نظام سياسی حاکم بر ايران بردارند و قرار دادهای بازرگانی و تجاری خود با دولت تهران را هر چه بيشترمحدود کنند.
آقای اولمرت به نمايندگان پارلمان اروپا گفت: گزارش هایی که از سوی سازمان های جهانی در اختيار دولت اسراییل قرار گرفته، نشان مي دهد که قطعنامه های ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ شورای امنيت عليه دولت ايران «تا حد زيادی کارآ بوده اما هنوز دولتمردان تهران به پيشبرد برنامه های اتمی خود ادامه مي دهند.
گفت وگوی لیونی با مقامات فرانسوی درباره ایران
همزمان، تزیپی لیونی، وزير امور خارجه اسراییل در پاریس به سر می برد تا با مقامات فرانسوی درباره برنامه های هسته ای ايران گفت وگو کند.
قرار است که وی در جریان این سفر با نيکولا سرکوزی، رییس جمهوری فرانسه و نيز نخست وزير و وزير امور خارجه دولت تازه اين کشور مذاکره کند.
اسراییل پيشتر از ديدگاه هایی که سرکوزی در جريان انتخابات رياست جمهوری فرانسه درباره برنامه های هسته ای ايران بيان کرد، ابرازخرسندی عميق کرده بود.
مناسبات اسراییل با فرانسه در دوران رياست جمهوری ژاک شيراک دستخوش پاره ای تلاطمات بود. اظهارات شيراک در اين باره که دستيابی جمهوری اسلامی ايران به توانایی هسته ای نظامی نيز چندان خطری ندارد، موجب خشم شديد اسراییل شده بود، هرچند که شيراک بعدا اين اظهارات راتصحيح کرد.
به گزارش رسانه های اسراییل، وزير امور خارجه اين کشور نتايج مذاکرات اخير مقامات اسراییل با سران ايالات متحده را درباره برنامه های هسته ای ايران به آگاهی فرانسه مي رساند.
اهود اولمرت اخيرا در اين باره با رییس جمهوری آمريکا و معاون وی گفت وگوکرده بود.
همچنين در پايان مذاکرات استراتژيک اسراییل و ايالات متحده که ماه گذشته در واشنگتن برگزارشد، شائول موفاز، رییس هيات اسراییلی، تاکيد کرد که دو کشور، پايان سال جاری ميلادی را ضرب الاجل ايران برای عدول از برنامه های هسته ای خود مي دانند و اندکی پيش از پايان سال ۲۰۰۷ در همايش ديگری به ارزيابی اثرات تحريم ها عليه ايران خواهند پرداخت.
اسراییل و آمريکا تاکيد کرده اند که هيچ گزينه ای را در مقابله با طرح های هسته ای ايران حذف نمي کنند، اين در حالی است که افرائيم سنه، سياستمدار اسرائيلی که اين هفته از پست معاونت وزارت دفاع اين کشور کنار نهاده شد، روز دوشنبه گفت: اسراییل از بودجه کافی برای مقابله جدی با برنامه های هسته ای ايران برخوردار نيست.
در آغاز اين هفته، دولت اسراییل، رسيدگی به پرونده هسته ای ايران را به اويگدورليبرمن ، وزير امور استراتژيک اين کشور، سپرد .