پاپ بندیکت شانزدهم در یکی از «پرچالش‌ترین دوران کلیسای کاتولیک»

پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک های جهان قصد دارد از مقامش کناره گيری کند. واتيکان اين تصميم رهبر کاتوليک های جهان را تاييد کرده است. قرار است پاپ به طور رسمی در بيست و هشتم ماه فوريه جاری- دهم اسفندماه- استعفا دهد.

پاپ در توضيح تصميمش اعلام کرده که بارها با خدای خود خلوت کرده و به اين نتيجه رسيده که به دلايل جسمی و سن بالا ديگر قادر به انجام وظايفش نيست.

به گفته او انجام وظيفه در مقام رهبری کاتوليک های جهان نيازمند داشتن توان فکری و جسمی است.

واتیکان اعلام کرده که به سرعت درباره جانشينی پاپ تصميم گيری می‌کند.

پاپ بنديکت شانزدهم ۸۵ سال دارد و تا پيش از برگزيده شدن به عنوان رهبر کاتوليک های جهان با نام ژوزف راتزينگر فعاليت می کرد. وی در سال ۲۰۰۵ ميلادی و در پی درگذشت پاپ ژان پل دوم به اين مقام رسيد.

Your browser doesn’t support HTML5

گزارش رادیویی رضا جمالی از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم


آرمان رشدی، پژوهشگر الهيات مسيحی و مترجم نامه های پاپی در بريتانيا در گفت و گو با راديو فردا درباره شخصيت پاپ بنديکت شانزدهم می گويد: «کاردينال ژوزف راتزينگر قبل از اينکه به مقام پاپی انتخاب شوند معروف بودند به دو چيز؛ يکی اينکه يک شخصيت از نظر مذهبی و ارزش‌های دينی بسيار محافظه کار و سنت‌گرا هستند و ايشان به واقع يک محقق و دانشمند الهيات بودند و تا آن جا که من می‌دانم در دو دانشگاه مهم آلمان کرسی استادی داشتند. در پی فوت پاپ ژان پل دوم که يک شخصيت کاريزماتيک بود دشوار می شد شخصی را پيدا کرد که جای خالی ايشان را پر کند.»

در طول مسئوليت پاپ بنديکت شانزدهم به عنوان رهبر کاتوليک های جهان، وی با يکی از پرچالش ترين حوادث کليسای کاتوليک روبرو شد: «فاش شدن سوء استفاده جنسی کشيشان از کودکان» و موضع گيری کليسای کاتوليک در مقابل تحولات پرشتاب جهانی از جمله اين رويدادهای مهم بودند.

آرمان رشدی، پژوهشگر الهيات مسيحی در بريتانيا درباره شيوه مديريت و رهبری پاپ در برخورد با اين رويدادها می گويد: «انگشت اتهام از هر طرف به سمت کليسا دراز بود. به واسطه سوء استفاده های جنسی کشيشان خصوصا از کودکان و ايشان در مواردی از قربانی ها دلجويی و شخصا عذرخواهی کردند و حتی يکی از کشيشان برجسته کليسا را از مقام خودش به خاطر همين سوء استفاده های جنسی خلع کردند.آن هم در دوره ای که ما مرتب از مسئله همجنس گرايی می شنويم و حتی تا حد مجاز شمردن ازداوج آنها و رسميت بخشی به رابطه همجنسگرايان و سخن گفتن در مورد پيشگيری از بارداری و مسئله خدمت زنان در کليسا و کشيش شدن شان که ايشان در مقابل طرح اين مسائل بر ارزش های سنتی و قديمی کلسيا پافشاری کردند و در مقابل اين مسائل ايستادگی کردند.»

با اين حال اعلام کناره گيری پاپ از رهبری کاتوليک های جهان با واکنش‌های زيادی همراه شده است. ماريو مونتی نخست وزير ايتاليا گفت که از اين خبر به شدت شوکه شده و فرانسوا اولاند، ریيس جمهوری فرانسه نيز اين تصميم پاپ را قابل احترام دانسته است.