هزاران لبنانی روز سه شنبه با بستن را ه های اصلی شهر بيروت، پايتخت لبنان و ديگر نقاط اين کشور به آتش زدن لاستيک پرداختند. اين تظاهرات در پی فراخوان تازه گروه شبه نظامی حزب الله و متحدان سياسی آن برای سرنگونی دولت طرفدار غرب فواد سينيوره از امروز در بيروت آغاز شده است .
براساس برخی گزارش ها، يک مرد مسلح با گشودن آتش بر روی معترضين در شهر باستانی بايبلوس، سه نفر را مجروح کرد. پليس اين فرد را بازداشت و سلاح های مخفی شده در خانه اش را ضبط کرد .
درگيری مسلحانه ديگری درجريان اين تظاهرات گزارش نشده است اما زد و خورد در برخی مناطق مسيحی ميان طرفداران دولت و معترضين صورت گرفت .
به گزارش خبرگزاری رویترز، تظاهر کنندگان از ساعت شش صبح به وقت محلی در بيروت ، شمال ، جنوب و شرق لبنان به خيابان ها ريختند و اقدام به بستن راه های اصلی کردند. دود ناشی از آتش زدن لاستيک شهر را فرا گرفته است .
سازمان دهندگان اين تظاهرات که وابسته به حزب الله هستند بر صورت خود ماسک زده و با واکی تاکی اقدام به هماهنگی معترضين می کنند .
خيايابان های اصلی بيروت ، جاده های منتهی به شمال و جنوب لبنان و بزرگراه دمشق، پايتخت سوريه بسته شده اند. جاده های مسير فرودگاه و بندر بيروت نيز از سوی تظاهر کنندگان مسدود شده است .
بسياری از مغازه ها، مدارس و مراکز تجاری در بيروت بسته هستند اما مشخص نيست که آيا آنها به تظاهر کنندگان پيوسته اند يا به خاطر مسدود بودن خيابان ها و در امان ماندن از تخريب ها باز نشده اند .
نيروهای امنيتی لبنان تلاش های پراکنده ای را برای باز کردن خيابان ها صورت داده اند ولی توفيقی بدست نياورده اند. اين نيروها نمی توانند در مناطق تحت نفوذ حزب الله مداخله کنند .
يکی از معترضين در ناحيه شيعه نشين جنوب بيروت می گويد که « اين دولت تنها زبان زور را می فهمد و امروز فقط يک درس کوچک است. ما اينجا می مانيم تا آن سقوط کند.»
مخالفان دولت می گويند که اعتراضات چندين روز به طول خواهد انجاميد. شيخ حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان روز دوشنبه به هوادارانش گفت که آماده برداشتن قدم های بيشتری برای تاکيد بر درخواست های اپوزيسيون باشند.
دولت فواد سينيوره با ناديده گرفتن درخواست تظاهر کنندگان در صدد است تا کنفرانسی بين المللی را در پاريس برای جمع آوری کمک های جهانی برای اقتصاد زير بار بدهی لبنان برگزار کند .
تظاهر کنندگان در نزديکی ساختمان نخست وزيری شعار می دادند: « سينيوره برو بيرون، مرگ بر حکومت.»
تجمع گسترده مخالفان دولت لبنان از اول دسامبر سال ۲۰۰۶ آغاز شد که به رغم مسالمت آميز بودن آن يک نفر از معترضين کشته شد .
نصر الله می گويد که برخی از دولتمردان خواهان خشونت در لبنان شبيه جنگ داخلی سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ هستند .
وی افزود: « ما به پيش می رويم و اگر شما می خواهيد ما را بکشيد، پس بکشيد. ما اسلحه خود را به روی شما نمی کشيم.»
تحولات ماه های اخيرلبنان به تنش ميان سنی ها و شيعيان لبنان دامن زده است. گروه ۱۴ مارس که اغلب آنها سنی هستند از دولت لبنان حمايت می کنند و شيعيان به رهبری حزب الله و جنبش امل در جبهه مخالفان قرار دارند. مسيحيان ميان اين دو گروه تقسيم شده اند.