امیر قطر نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه کشورش هشدار داد

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر.

امیر قطر درباره بکارگیری زور از سوی چهار کشور عربی برای حل بحران مناسبات خود با دوحه هشدار داد و گفت که اقدام نظامی تنها منطقه را به آشوب می‌کشاند.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی اظهار داشت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، پیشنهاد کرده است که میزبان نشست بین قطر و کشورهای مخالف آن- بحرین، مصر، عربستان سعودی و امارات- باشد تا بحران میان متحدان ایالات متحده پایان یابد.

به گزارش روز یکشنبه هفتم آبان خبرگزاری آسوشیتدپرس، امیر قطر که با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا مصاحبه می‌کرد، افزود: با وجود این، کشورهای تحریم کننده قطر هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده‌اند.

وی گفت این نشست احتمالا به زودی برگزار خواهد شد.

تهدید به اقدام نظامی علیه قطر از همان روزهای نخست آغاز بحران در روابط میان چهار کشور عربی و دوحه در پنجم ژوئن امسال بر سر زبان‌ها افتاد.

رسانه‌های عرب‌زبان وابسته به کشورهای تحریم‌کننده قطر پیشنهاد کرده بودند که باید عملیات «سپر شبه جزیره‌العرب»، بازوی نظامی شورای همکاری خلیج فارس، آغاز شود. با این حال چهار کشور عربی در آن زمان چنین احتمالی را رد کرده بودند.

عربستان و امارات متحده عربی پیشتر در جریان بحران بحرین پس از آغاز اعتراض‌های موسوم به «بهار عربی»، نیروهای نظامی خود را به این کشور اعزام کرده بودند.

شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر کویت، در دیدار ماه سپتامبر خود با دونالد ترامپ در واشینگتن گفته بود که میانجی‌گری رییس‌جمهوری آمریکا می‌تواند از بروز خشونت در بحران قطر جلوگیری کند.

وی که نقش میانجی میان دوحه و چهار کشور عربی را به عهده داشت، افزوده بود: «خدا را شکر، اکنون، مهم این است که مانع هرگونه اقدام نظامی شده‌ایم».

شیخ تمیم در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس تایید کرد که احتمال چنین تهدید نظامی وجود داشته است.

امیر قطر گفت: «ترس من این است که اگر اتفاقی رخ دهد، هرگونه اقدام نظامی صورت گیرد، کل منطقه دچار آشوب شود».

اظهارات وی اوایل روز یکشنبه با انتقاد انور قرقاش، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی روبرو شد.

وی در توئیتی نوشت: «رفتن به سراغ رسانه‌های غربی و حمله به عربستان و امارات متحده در چنین موقعیتی ناامیدکننده است».

قرقاش افزود: قطر «باید انزوایش را بدون شیون و زاری بپذیرد و آنچه که را باید انجام دهد، انجام بدهد».

چهار دولت عربی تحریم کننده قطر، این کشور را به حمایت مالی از بنیادگرایان اسلامی، داشتن رابطه نزدیک با ایران و تبلیغات منفی رسانه‌های وابسته به قطر متهم کرده‌اند.

دوحه این اتهام‌ها را رد کرده است.