در حالی که دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه هفته گذشته از احتمال آزادی جیسون رضاییان خبرنگار روزنامه واشینگتن پست «تا یک ماه دیگر» خبر داده بود، هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، روز سه شنبه ۲۰ آبان گفت که پرونده این خبرنگار ایرانی، آمریکایی تکمیل نشده و برای تکمیل آن «حدود یک ماه» زمان نیاز است.
به گزارش خبرگزاری فارس آقای صادقی گفت که پرونده جیسون رضائیان هنوز کامل نشده است و افزود: «نمیشود حکم قطعی درباره وی داد و حدودا یک ماه زمان برای تحقیق و تکمیل پروندهاش نیاز است».
اظهارات متفاوت مقامهای قضایی ایران درباره پرونده آقای رضائیان در حالی است که دولت آمریکا و سازمانهای حقوق بشری از ایران خواستهاند این روزنامهنگار را آزاد کند.
آقای رضاییان از سال ۲۰۱۲ به عنوان خبرنگار واشینگتن پست در تهران کار میکرده است.
خبرگزاری رویترز از قول برخی تحلیلگران سیاسی مینویسد اصولگرایان حکومت جمهوری اسلامی از جیسون رضاییان برای تضعیف موقعیت مذاکره کنندگان دولت حسن روحانی در گفتوگوهای هستهای استفاده میکنند.
جیسون رضاییان روز ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) همراه با همسرش یگانه صالحی خبرنگار یک روزنامه چاپ امارات متحده عربی و دو نفر آمریکایی ایرانی تبار دیگر در تهران بازداشت شد. ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.
خانم صالحی که پیشتر از ایالات متحده تقاضای شهروندی کرده و دو نفر دیگر آزاد شدهاند.
بعضی از رسانههای وابسته به اصولگرایان، آقای رضاییان را به جاسوسی برای ایالات متحده متهم کردهاند. در همین حال گروهی در ایران به نام سازمان «بسیج حقوقدانان» در مردادماه با طرح این ادعا که «اسناد متعدد و معتبری از جاسوسی خبرنگاران بازداشتی واشینگتن پست موجود است» خواستار اعدام آنان شده بود.
روابط دیپلماتیک بین تهران و واشینگتن به دنبال گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ و انقلاب اسلامی ایران قطع شده است.
به گزارش کمیته دفاع از خبرنگاران (سی پی جی)، علاوه بر جیسون رضاییان ۳۵ روزنامه نگار و خبرنگار دیگر در ایران زندانی هستند.
ایران ادعای غرب در باره سرکوب مخالفان از جمله دستگیری سیاستمداران میانهرو، وکلا، دانشجویان و خبرنگاران را رد میکند. حکومت ایران میگوید از انتقادات سازنده استقبال میکند و مبانی آزادی بیان را محترم میشمارد.
اتهام غنچه قوامی «تبلیغ علیه نظام» و «تعاملات با عناصر ضدانقلاب»
معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه سخنان روز سه شنبه گفت: «علت دستگیری غنچه قوامی ورود به ورزشگاه نیست بلکه اتهام وارده به وی تبلیغ علیه نظام و برخی از تعاملاتی که با عناصر ضدانقلاب داشته بود، است».
آقای صادقی با اشاره به آنچه که «جوسازیهای بد» درباره پرونده غنچه قوامی خواند گفت که قوه قضاییه باید درباره این پرونده اطلاع رسانی کند.
محمدرضا داورزنی رییس فدراسیون والیبال ایران، نیز روز سهشنبه گفت که در ایران «هیچ زنی» برای تماشای والیبال دستگیر «نشده است».
همزمان با این سخنان، شهیندخت مولاوردی معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده گفت که «موضوع» غنچه قوامی به تدریج در حال تبدیل شدن به یک «مسئله» است.
غنچه قوامی، شهروند بریتانیایی ایرانیالاصل، که سیام خرداد امسال برای تماشای مسابقات والیبال به ورزشگاه دوازده هزارنفری آزادی تهران رفته بود، به دلیل اعتراض به راه ندادن زنان به ورزشگاه از سوی نیروهای امنیتی دستگیر و ساعاتی بعد آزاد شد.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل غنچه قوامی، روز ۱۱ آبان از «صدور» حکم یکسال زندان برای موکل خود خبر داده و در عین حال گفته بود که دادگاه پرونده را مجددا به دادستانی ارسال کرده است.
معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه ایران روز ۱۹ آبان در واکنش به این سخنان آقای علیزاده طباطبایی گفت که درباره پرونده غنچه قوامی حکمی صادر «نشده» و دادگاه به یک اتهام دیگر وی که پیش از این برای آن «قرار منع تعقیب» صادر کرده بود، دوباره رسیدگی خواهد کرد.