حمله تند روحانی به عملکرد گذشته و وعده‌های انتخاباتی رئیسی و قالیباف

رئیس‌جمهوری ایران که نامزد انتخابات ۹۶ است روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت به کرمانشاه رفت و در یک سخنرانی تند به عملکرد گذشته و وعده‌های ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف، نامزدهای اصولگرایان، حمله کرد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، حسن روحانی که در ورزشگاه پنج هزار نفری «امام خمینی» این شهر حاضر شده بود، از رقبای انتخاباتی خود پرسید که «چرا حرف‌های دلتان را به جوانان نمی‌گویید و چرا حرف‌هایی که در جلسه خصوصی می‌گویید، را بلند نمی‌گویید؟»

او افزود که «یک عده از پیشرفت ایران و آزادی جوانان نگران هستند» و خطاب به دو نامزد اصلی اصولگرایان گفت، «چرا نمی‌گویید به جوان‌ها، که نظرتان این است آنها فرصت نیستند، تهدید هستند برای کشور. شما می‌خواهید ایران در حصر و محاصره بماند. شما می‌خواهید ارتباط جوانان ایران را با دنیا قطع کنید».

آقای روحانی در بخشی از سخنانش که به نظر می‌رسید اشاره آن به ابراهیم رئیسی، معاون پیشین قوه قضاییه ایران، بود گفت: «می‌گویند ما می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم. من از شما می‌پرسم چهار سال دولت در دست ما بوده است، ولی شما در طول ۳۸ سالی که وظیفه‌تان نظارت بود، جلوی فساد را گرفتید؟»

آقای رئیسی از سال ۵۹ تا تا پایان سال ۹۴ به مدت ۳۶ سال در سمت‌های مختلف قضایی ایران از جمله دادستان کل کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت و معاون اول قضاییه فعالیت کرده است.

او بیش از یکسال است که از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شده است.

رئیس‌جمهوری ایران صبح دوشنبه نیز در یک نشست انتخاباتی در شهر همدان در سخنانی مشابه که اشاره آن به ابراهیم رئیسی بود، گفت: «مردم ایران اعلام می‌کنند آنهایی که در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند را قبول ندارند».

آقای رئیسی هنگامی که ۲۸ سال سن داشت در اعدام گسترده مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی ایران در دهه ۶۰ نقشی مستقیم داشت و به عنوان معاون وقت دادستان عضو کمیته تصمیم‌گیری اعدام‌های این دهه بویژه سال ۱۳۶۷ بود.

مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری دولت روحانی یکی دیگر از اعضای این کمیته بود.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل،پیشتر گفته بود کارنامه حقوق بشری همه نامزدهای تاییدصلاحیت‌شده انتخابات ریاست جمهوری ایران «منفی و غیرقابل قبول» است.

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش در کرمانشاه گفت: «مردم می‌خواهند بفهمند سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ملت ایران کجا رفته است؟ آنهایی که پشت تریبون‌ها می‌روند و می‌خواهند به مردم گزارش دهند، مردم سوال‌شان از آنها این است که چه کسی اجازه داد این سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون برود؟»

اشاره این مقام بلندپایه اجرایی ایران به پرونده بابک زنجانی، سرمایه‌دار ایرانی است که هم اکنون در بازداشت است و متهم شده که این مبلغ را به دلیل بازنگرداندن پول نفت در دوران دولت محمود احمدی‌نژاد اختلاس کرده است.

دولت یازدهم بارها خواستار آن شده که قوه قضاییه ایران اعلام کند چه کسانی پشتیبان بابک زنجانی بوده و چه کسانی امضا کرده‌اند که محموله‌های نفتی در اختیار او قرار گیرد.

انتقاد از قالیباف و «املاک نجومی»

رئیس‌جمهوری ایران همچنین به دیگر رقیب خود یعنی محمدباقر قالیباف تاخت که در پرونده موسوم به «املاک نجومی» در شهرداری تهران درگیر است.

تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و رسانه‌های ایران شهریور سال ۹۵، ‌شهرداری تهران را به «تخلف» بیش از دو هزار میلیارد تومان در فروش املاک خود با تخفیف بیش از ۵۰ درصد به اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری، برخی از خبرنگاران صدا و سیما و تعاونی مسکن قوه قضائیه متهم کردند، و انتشار گزارش‌هایی در این زمینه، به بازداشت یاشار سلطانی، سردبیر وب‌سایت معماری‌نیوز انجامید.

دادستان تهران در دی ماه ۹۵ اعلام کرد که ده‌ها نفر در این رابطه احضار و بازجویی شده‌اند ولی هنوز هیچ گزارشی درباره نتیجه نهایی این پرونده و نقش آقای قالیباف در آن منتشر نشده است.

حسن روحانی در سخنان روز دوشنبه خود با اشاره به این پرونده گفت، «یک بنده خدا نامه بازرسی کل کشور را راجع به املاک نجومی در سایتش منتشر کرد، همین، چرا گرفتید به انفرادی بردید؟»

او افزود: «در خصوص حقوق نجومی خودمان مطرح کردیم و آن را به بیت‌المال بازگرداندیم، ولی املاک نجومی را چه کردید؟ چرا قوه قضاییه که مسئول شده راجع به املاک نجومی اطلاع دهد چرا به مردم اطلاع نمی‌دهد؟ ما ۲۹ اردیبهشت برای عدالت و مبارزه با فساد می‌خواهیم رای دهیم».

رئیس‌جمهوری ایران همچنین شعار آقای قالیباف در تبلیغات انتخاباتی‌اش مبنی بر دفاع او از اکثریت «۹۶ درصدی» در مقابل اقلیت «چهار درصدی» را به باد انتقاد گرفت و دولت خود را «دولت صد در صدی» نامید.

آقای روحانی گفت: «ما اجازه نمی‌دهیم مردم را قطعه قطعه کنید چون ما ملت صد در صد هستیم. دولت یازدهم دولت صد در صدی بود و دولت دوازدهم هم دولت صد درصدی است. مردم به شما اجازه فریب را نمی‌دهند».

حمله به وعده افزایش یارانه‌ها و ایجاد اشتغال میلیونی

از زمان آغاز تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف در برنامه‌های تبلیغی خود گفته‌اند که میزان یارانه‌های پرداختی فعلی را از ۴۵ هزار و ۶۰۰ تومان، سه برابر کرده و به ۱۵۰ هزار تومان افزایش خواهند داد. این دو نامزد همچنین وعده داده‌اند که چهار تا پنج میلیون شغل ظرف چهار سال آینده ایجاد خواهند کرد.

حسن روحانی به این بخش از تبلیغات رقبای اصولگرای خود انتقاد کرده و آنها را به «پول پخش کردن» متهم کرده است.

او از آنها پرسیده است، «این پول را از کجا می‌آورید؟ از حقوق معلم کم می‌کنید؟ از حقوق پرستار کم می‌کنید؟ از حقوق بازنشسته‌ها کم می‌کنید؟ پول گندم کشاورزان را کم می‌کنید؟ اوه! ببخشید، اشتباه کردم شما جیب دیگری دارید می‌خواهید از جیب بانک مرکزی دو مرتبه پول بردارید. یک بار مردم ایران تجربه کردند که ۴۵ هزار میلیارد تومان از پول بانک مرکزی برداشتند، نتیجه آن ۴۵ درصد تورم در ایران بود. شما می‌خواهید تورم تک رقمی که چهار سال این مردم زحمت کشیدند دو مرتبه به تورم ۴۵ درصدی برسانید».

رئیس‌جمهوری ایران همچنین نامزدهای اصولگرا را متهم کرده که «شما می‌خواهید زنان را به خانه بفرستید. شما می‌خواهید زنان را به انزوا برسانید. شما می‌خواهید اقوام را به انزوا بکشانید. ملت ایران اجازه نخواهد داد، قانون اساسی اجازه نخواهد داد».

آقای روحانی به ممنوع‌التصویری افرادی چون محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق، در رسانه‌های ایران نیز اشاره کرده و گفته است: «مردم می‌خواهند ممنوعیت‌ها تمام شود. بر چه مبنایی عکس مردم و بزرگان جامعه را ممنوع می‌کنید؟ با چه قانونی این کار را می‌کنید؟ اعلام کنید آن قانون را، آن ماده را اعلام کنید. ادعا کردید شورای امنیت ملی این کار را کرده، من به صراحت گفتم دروغ است، دروغ است».

سخنگوی قوه قضاییه ایران بارها اعلام کرده که شورای عالی امنیت ملی که زیرنظر حسن روحانی است، این ممنوعیت را اعمال کرده ولی هم رئیس‌جمهوری و هم سخنگوی دولت یازدهم، قوه قضاییه را در این زمینه مسئول دانسته‌اند.