روسیه بازار تسلیحاتی هند و چین را از دست می دهد

هند یکی از خریداران عمده تسلیحات روسی به شمار می رود.

به عقيده کارشناسان نظامی روسيه با توجه به تکميل ظرفيت سلاح و تجهيزات نظامی دو کشور چين و هند، روسيه اين دو کشور را به عنوان خريداران اصلی سلاح روسی از دست می دهد.


پکن و دهلی نو تنها در سال ۲۰۰۶ ميلادی چهار ميليارد و ۶۵۰ ميليوندلار سلاح و تجهيزات نظامی از روسيه خريداری کردند.


به گفته سخنگوی وزارت دفاع روسيه، کارشناسان و متخصصان نظامی اين کشور بايد به دنبال بازارهای جديد برای فروش سلاح روسی باشند.


سخنگوی شرکت دولتی «روس ابارون اکسپورت» که صادرکننده رسمی سلاح های ساخت روسيه است نیز می گويد: بازارهای دو کشور چين و هند تا سال ۲۰۰۸ ميلادی، به خاطر انباشته شدن سلاح و تجهيزات نظامی بسته خواهند شد و ما ناچاريم دنبال کشورهای جايگزين برای فروش سلاح روسی باشيم.


آلکساندر برينديکوف، روز چهارشنبه در مصاحبه با راديو اکو مسکو افزود: کشورهای آمريکای لاتين و جنوب شرق آسيا در حال حاضر مورد توجه روسيه برای صادرات سلاح هستند اما بازار و توان مالی آنها محدود است.


وی گفت: سال گذشته برای شرکت ما از نظر صدور سلاح بی سابقه و رکورد شکن بود و مبلغ صادرات سلاح روسی به پنج ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار رسيد که ۳۷ درصد سلاح های صادراتی به چين و ۳۳ درصد به هند فروخته شد.


بقيه سلاح ها نيز به ويتنام، يمن، يونان، اتيوپی، الجزاير و چند کشور ديگر فروخته شد. در همين حال به گفته «روسلان پوخوف» يک مقام مرکز پژوهش استراتژيک و فناوری روسيه، حتی در سال جاری نيز حجم فروش کارخانه های موتور هواپيماهای «سوخوی ۳۰» و «سوخوی ۲۷» که يکی از محصولات اصلی صادرات روسيه به شمار می رود رو به کاهش نهاده است.


به عقيده اين مقام روس، نشانه کاهش توليد «سوخو» اين است که امسال اين هواپيمادرنمايشگاه نظامی روسيه به نمايش گذاشته نشده و در آينده جای اين محصول را سيستم های ضد موشکی خواهد گرفت.


به رغم پيش بينی های بد کارشناسان نظامی روسيه، سخنگوی وزارت دفاع اين کشور معتقد است که شرکت های روسی توليد کننده سلاح و تجهيزات نظامی، هنوز به مبلغ ۱۵ميليارد دلار سفارش برای سه سال آينده دارند و به اين ترتيب می توانند با دقت به جغرافيای آتی فروش سلاح های خود توجه کنند.