امضای قرارداد کمک ۳۰ ميليارد دلاری آمریکا به اسراییل

قرار است که کمک ۳۰ ميليارد دلاری آمريکا در طول ده سال در اختيار اسراييل قرار گيرد.

ايالات متحده آمريکا و اسراييل روز پنج شنبه تفاهم نامه ای ۳۰ ميليارد دلاری برای کمک نظامی واشينگتن به تل آويو به امضا رساندند.


اين يادداشت تفاهم از سوی نيکلاس برنز، معاون وزارت امور خارجه آمريکا و آهارون آبراموويتز، مدير کل وزارت امور خارجه اسراييل امضا شد که بر اساس آن واشينگتن ميزان کمک های نظامی خود به تل آويو را با ۲۵ درصد افزايش، از سطح کنونی دو ميليارد دلار 400 میلیون دلار در سال، به سه ميليارد دلار افزايش می دهد.


قرار است که کمک ۳۰ ميليارد دلاری آمريکا در طول ده سال در اختيار اسراييل قرار گيرد. اواخر ماه ژوئيه اعلام شد که ايالات متحده قرار است ۲۰ ميليارد دلار تسليحات نظامی به عربستان سعودی و ديگر کشورهای عرب ساحلی خليج فارس بفروشد.



ديگر نمی توان تنها در پشت پرده بر سياست های دو دولت تهران و دمشق به عنوان عامل اصلی خطر برای خاورميانه انگشت نهاد بلکه بايد با شفافيت برای جهانيان روشن کرد که ايران و سوريه يک تهديد جدی برای سراسر منطقه و حتی جهان محسوب می شوند.
نیکلاس برنز

همزمان و به دنبال سفر اهود اولمرت به واشينگتن، وی اعلام کرد که با آمريکا به توافق هايی دست يافته است تا اين کشور ميزان کمک های خود را به اسراييل تا ۲۵ درصد افزايش داده و سطح آن را به ۳۰ ميليارد دلار برساند.


«تهديدهای ايران و سوريه»


در مراسم امضای اين يادداشت تفاهم، معاون وزير امور خارجه آمريکا گفت: واشنگتن، جمهوری اسلامی ايران و سوريه را بزرگترين عامل به خطر افکندن صلح و ثبات خاورميانه و پشتيبان اصلی تروريسم در منطقه می داند و به هراقدام لازم برای حمايت از کشورهايی که از سوی دولت های ايران و سوريه به خطر افتند، دست خواهد زد.


نيکلاس برنز افزود: ديگر نمی توان تنها در پشت پرده بر سياست های دو دولت تهران و دمشق به عنوان عامل اصلی خطر برای خاورميانه انگشت نهاد بلکه بايد با شفافيت برای جهانيان روشن کرد که ايران و سوريه يک تهديد جدی برای سراسر منطقه و حتی جهان محسوب می شوند.


اين مقام ارشد آمريکايی گفت: سلاح هايی که آمريکا در ده سال آينده به اسراييل خواهد داد، بخشی از کوشش های واشينگتن در راه حفظ صلح جهانی است.


آقای برنز اظهار داشت: دولت آمريکا تاکيد دارد که بايد از هم پيمانان مهم خود در خاورميانه، چه اسراييل و چه کشورهای عرب، در برابر خطراتی که از سوی رژيم ايران آنها را تهديد می کند، دفاع کند.


وی افزود: کاندوليزا رايس نيز در سفر دو هفته پيش خود به منطقه تاکيد کرده بود که دادن تسليحات ۳۰ ميليارد دلاری به اسراييل و معاملات بيست ميليارد دلاری جنگ افزارهای مدرن آمريکايی به عربستان سعودی و ديگر هم پيمانان اين کشور در خاورميانه، برای تقويت اردوگاه ميانه روها در برابر محور شرارتی است که اعضای اصلی آن را رژيم های ايران و سوريه تشکيل می دهند.



در کنار بحث پيرامون کمک های نظامی دهه آينده آمريکا به اسراييل، يکی ديگر از اهداف سفر نيکلاس برنز به تل آويو، بررسی جزئيات تحريم های جديد عليه ايران در گفت وگو با مقامات اسراييل اعلام شده است.

معاون وزارت امور خارجه آمريکا با نشانه رفتن انگشت اتهام بر نقش ايران در آشوب های عراق و افغانستان گفت: دولت ايران می کوشد مانع از تثبيت اوضاع در اين دو کشور همجوار خود گردد و به همه گروه های تروريستی در عراق و افغانستان دست ياری داده است.


رايزنی برای افزايش تحريم عليه تهران


در کنار بحث پيرامون کمک های نظامی دهه آينده آمريکا به اسراييل، يکی ديگر از اهداف سفر نيکلاس برنز به تل آويو، بررسی جزئيات تحريم های جديد عليه ايران در گفت وگو با مقامات اسراييل اعلام شده است.


آقای برنز مسوول هماهنگی دولت آمريکا در مقابله با طرح های هسته ای جمهوری اسلامی ايران است. وی در اين سمت، پيوسته با مقامات اسراييل درباره نوع مجازات هايی که بايد عليه ايران، در يک برنامه گام به گام به اجرا گذاشته شود، رايزنی کرده است.


تحريم های تازه ای که اسراييل و آمريکا مايل به برقراری آن از سوی جامعه جهانی عليه دولت تهران هستند، در مذاکرات شامگاه چهارشنبه ميان نيکلاس برنز با نخست وزير اسراييل مطرح شد و نيز در دستور مذاکرات روز پنج شنبه و جمعه اين مقام ارشد آمريکايی با وزيران امور خارجه و دفاع اسراييل قرار دارد اما جزئيات آن در ديدار برنز با رييس سازمان جاسوسی موساد تعيين خواهد شد.


اسراييل ابراز اميدواری کرده است که شورای امنيت در دو ماه آينده قطعنامه سوم مجازات ها را عليه تهران به تصويب برساند.