پایتخت سومالی سقوط کرد

نیروهای وفادار به اتحادیه محاکم اسلامی که با ترک شهر موگادیشو باعث سقوط آن شدند.

گزارش های رسيده از شاخ آفريقا حاکيست که شهر موگاديشو، پايتخت سومالی، سقوط کرده است .


براساس گزارش خبرگزاری رويترز، نيروهای دولتی سومالی پيروزمندانه وارد شهر موگاديشو شدند که از شش ماه پيش در تصرف اتحاديه محاکم اسلامی بود .


يکی از ساکنين پايتخت می گويد که مردم در حال شادی و استقبال از نيروهای دولتی با دسته گل هستند و ستون ماشين های نظامی از اطراف دانشگاه ملی سومالی در مرکز پايتخت عبور کرده اند .


در بخش هايی از شهر موگاديشو صدای تيراندازی های شديد به گوش می رسد و درگيری هايی متعددی در جريان غارت های پس از خروج نيروهای اتحاديه محاکم اسلامی رخ داده است. برخی از اين نيروها لباس های خود را از بين برده اند تا از هر گونه انتقام گيری در امان باشند .


يک جنگجوی سابق اسلامگراها می گويد که « ما شکست خورده ايم. من يونيفورم خود را از بين برده ام. بيشتر همقطاران من هم لباس مردم عادی را پوشيده اند.»


سقوط شهر موگاديشو درست ۱۰ روز پس از آن رخ داد که اسلامگراها به شهر بايدوا، مقر دولت انتقالی سومالی حمله کردند تا آخرين پايگاه اين دولت تحت حمايت سازمان ملل متحد را به تصرف خود درآورند .


اين حمله سبب شد تا نيروهای اتيوپی وارد جنگ با اسلامگراها شده و به حمايت از دولت سومالی در خاک اين کشور پيشروی کنند.


ملس زناوی، نخست وزیر اتیوپی پیشروی به سمت مرکز شهر موگادیشو را تایید و بر تعقیب رهبران اتحادیه محاکم اسلامی تاکید کرد.


وی افزود: «ما اجازه نمی دهیم که موگادیشو در آتش بسوزد.»


عبدرحمان دیناری سخنگوی دولت سومالی گفت که نیروهای دولتی جاده های منتهی به سوی موگادیشو را امن کرده اند.


وی گفت: « ما کنترل شهر را بدست داریم و زمانی که به صورت کامل مستقر شدیم آن را اعلام می کنیم.»


او افزود: اسلامگراها به سمت بندر کیسمائو در جنوب سومالی فرار کرده اند و دولت بر ۹۵ درصد خاک این کشور شاخ افریقا مسلط شده است.


دولت برای « کنترل امنیت و ثبات» وضعیت اضطراری اعلام کرد.


اتحادیه محاکم اسلامی در ماه ژوئن سال جاری پایتخت را به تصرف خود درآوردند و به فاصله کمی، بخش های زیادی از جنوب سومالی را بدون درگیری دراختیار گرفتند.

از آن زمان، نیروهای شبه نظامی خارجی شامل پاکستانی ها و اعراب به آنها ملحق شدند که به اهداف آنها برای تشکیل یک دولت اسلامی در سومالی یاری برسانند.


اسلامگرایان پس از بدست گرفتن کنترل پایتخت شکست ناپذیر به نظر می رسیدند اما نتوانستند در برابر اتیوپی که بزرگترین عملیات را در شاخ آفریقا انجام داده است مقاومت کنند.


سومالی، کشوری است که اکثريت آن را مسلمانان تشکيل می دهند، در حالی که در اتيوپی اکثريت با مسيحيان است.