راه‌اندازی اولین شبکه موبایل جی ۵ جهان در کره جنوبی

با فناوری جدید سرعت ارتباطات موبایل ۲۰ برابر سیستم فعلی (جی ۴) خواهد شد.

کره جنوبی اولین شبکه موبایل جی ۵ جهان را روز جمعه راه‌اندازی خواهد کرد. این پیشرفت چشمگیری برای کره جنوبی یکی از ابرقدرت‌های این فناوری ارتباطی است که در آینده قادر خواهد بود زندگی روزانه میلیاردها نفر را تغییر دهد.

ارتباطات سریع از طریق شبکه موبایل جی ۵ به مرور علاوه بر تلفن به شبکه‌ای برای هدایت و کنترل بسیاری از وسایل خانگی، خودروهای برقی و حتی شبکه انتقال برق بدل خواهد شد.

هر چند کره جنوبی در مسابقه برای راه‌اندازی این شبکه برای مصرف‌کنندگان پیروز شده ولی این فقط یکی از عرصه‌های نبرد گسترده‌تری است که در آن آمریکا و چین رویاروی یکدیگر قرار گرفته و شرکت‌های بزرگ ارتباطاتی از جمله شرکت چینی هوآوی را درگير کرده است.

کره جنوبی از مدت‌ها پیش به یکی از قطب‌های مهم فناوری‌های ارتباطی جدید بدل شده و تکمیل و راه‌اندازی شبکه جی ۵ یکی از اولویت‌های اصلی آن برای تحرک بخشیدن به رشد اقتصادی ضعیف آن کشور بوده است.

با این فناوری جدید سرعت ارتباطات موبایل ۲۰ برابر سیستم فعلی (جی ۴) خواهد شد و با آن می‌توان یک فیلم سینمایی را در کمتر از یک ثانیه دانلود کرد.

همان‌طور که سیستم جی ۳ زمینه دسترسی تلفن‌های موبایل به شبکه اینترنت را فراهم کرد و سیستم جی ۴ نیز راه را برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای مختلف از جمله اوبر باز کرد، سیستم جی ۵ با اتکا به سرعت بالای خود دنیای جدیدی از ارتباطات را امکان‌پذیر خواهد کرد.

این سیستم در تولید و کاربرد وسایل جدید، از خودروهای خودران گرفته تا روبات‌های صنعتی، پهپاد و هدایت و کنترل وسایل خانگی نقش حیاتی دارد و به همین خاطر در زیر ساخت‌های آینده عنصر مهمی است.

کارشناسان صنعت موبایل پیش‌بینی می‌کنند که این سیستم تا سال ۲۰۳۴ برای اقتصاد جهانی ۵۶۵ میلیارد دلار سود در برخواهد داشت.

هر سه شرکت خدمات موبایل در کره جنوبی از روز جمعه ارائه خدمات خود روی شبکه جی ۵ را آغاز می‌کنند.

همان روز شرکت سامسونگ مدل گالاکسی اس ۱۰- جی ۵ را که اولين موبايل مجهز به اين فناوری جديد است به بازار عرضه می‌کند و ال جی، شرکت رقيب آن نيز دو هفته بعد مدل جديد خود «وی ۵۰ اس» را وارد بازار خواهد کرد.

تخمين زده می‌شود که تا پايان سال جاری ميلادی بيش از سه ميليون نفر از مردم کره جنوبی به موبايل‌های جی ۵ روی بياورند.

توسعه و همگانی شدن این سیستم در عین حال آمریکا و چین را در برابر یکدیگر قرار داده است.

دولت آمریکا متحدان خود و اقتصادهای بزرگ جهان را تحت فشار قرار داده که از محصولات و خدمات شرکت چینی هوآوی استفاده نکنند. واشینگتن می‌گوید همکاری با این شرکت خطرات امنیتی خواهد داشت چون دولت چین می‌تواند به شبکه جی ۵ محصولات و خدمات هوآوی رخنه کند.

ولی واقعیت این است که شرکت‌های چینی در عرصه سیستم جی ۵ پیشرو هستند و این فناوری را به سلطه خود در آورده‌اند.

به عنوان نمونه شرکت هوآوی تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ اختراع مربوط به این سیستم را به نام خود ثبت کرده است.

طبق آمارهای يک شرکت تحلیلگر داده‌های فنی و تجاری، شرکت‌ها و موسسات پژوهشی چینی تاکنون سه هزار و ۴۰۰ اختراع در این زمینه ثبت کرده‌اند که بیش از یک سوم از کل موارد مشابه در سطح جهان است.

کره جنوبی با حدود دو هزار و ۵۱ اختراع ثبت شده در مقام دوم قرار دارد.

شرکت‌ها و موسسات پژوهشی آمریکا تاکنون هزار و ۳۸۶ اختراع ثبت کرده‌اند که در مجموع ۲۹ مورد از اختراعات ثبت شده توسط شرکت فنلاندی نوکیا کمتر است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/ ش.ر/ ک.ر