نتایج تحقیقات جدید: شیوع کرونا در جهان احتمالا اواخر ۲۰۱۹ آغاز شد

بر اساس آمارهای بین‌المللی تاکنون ابتلای بیش از سه میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در جهان قطعی شده و نزدیک به ۲۶۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که شیوع ویروس کرونا در جهان احتمالا اواخر پارسال آغاز شده است.

قبلا گزارش‌هایی از شیوع کرونا در چین از اواخر ۲۰۱۹ منتشر شده بود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویروس یاد شده احتمالا قبل از سال ۲۰۲۰ در خارج از چین شیوع پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس نتایج آزمایش‌هایی که از ۷۵۰۰ مبتلا به کرونا به عمل آمده، شیوع سریع کرونا در جهان به اواخر سال گذشته میلادی برمی‌گردد.

چین، خاستگاه اولیه ویروس، دسامبر پارسال رسما شیوع کرونا در شهر ووهان را تایید کرد.

تحقیقات انیستیتوی کالج دانشگاهی لندن نشان می‌دهد که ویروس جدید کرونا، موسوم به کووید ۱۹، تاکنون حدود ۲۰۰ جهش ژنتیکی کوچک داشته است. این پژوهش‌ها روند جهش ژنتیکی این ویروس را نشان داده و چشم‌اندازی روشن‌تری از آینده آن را ترسیم می‌کند.

فرانسوا بالوز، یکی از مدیران تحقیقات جدید کالج دانشگاهی لندن، می‌گوید نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که شباهت ژنتیکی ویروس کووید ۱۹ در همه کشورهای به شدت آسیب‌دیده از کرونا یکسان است و شیوع گسترده کرونا حتی قبل از اعلام همه‌گیری آن، در جهان در حال رخ دادن بوده است.

بیشتر در این باره: «تست مثبت درمان‌شدگان کرونا به‌معنی ابتلای دوباره نیست»

به گفته او، همه ویروس‌ها به‌طور طبیعی جهش ژنتیکی دارند و جهش ژنتیکی اتفاق بدی نیست و نمی‌توان گفت این ویروس سریعتر یا کندتر از انتظار جهش می‌یابد و در حال حاضر هم نمی‌توانیم بگوییم آیا ویروس کرونا با تغییرات طبیعی ژنتیکی به سمت کشندگی بیشتر و مسری‌تر شدن می‌رود یا نه.

یک تحقیقات دیگر در دانشگاه گلاسکو بریتانیا نشان می‌دهد که نتایج برخی تحقیقات قبلی درباره وجود دو نوع مختلف ویروس کووید ۱۹ در جهان، درست نیست.

قبلا نتایج ابتدایی پژوهش‌های دانشمندان چینی چنین فرضیه‌ای را مطرح کرده بود و مدعی بودند احتمالا دو نوع متفاوت کووید ۱۹ در جهان شیوع یافته که یکی از آنها تهاجمی‌تر و خطرناکتر است.

اما تحقیقات دانشمندان دانشگاه گلاسکو نشان می‌دهد تنها یک نوع کرونا در جهان شیوع یافته است.

تحقیقات انیستیتوی کالج دانشگاهی لندن نشان می‌دهد که این ویروس اواخر سال گذشته پیدا شده و به سرعت در جهان شیوع یافته است.

نتایج آزمایش ژنوم ویروس‌ها از ۷۵۰۰ بیمار کرونایی از کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد که همه آنها از یک ویروس اولیه که اواخر سال ۲۰۱۹ به وجود آمده و احتمالا از یک حیوان به انسان منتقل شده است، به وجود آمده‌اند.

آقای بالوز می‌گوید این نشان می‌دهد که ویروس کرونا بسیار پیشتر از اولین مورد کشف، در حال شیوع میان انسان‌ها بوده است.

همچنین یک تحقیق از دانشمندان فرانسوی نشان می‌دهد یک مرد، حدود یک ماه قبل از اینکه اولین مورد کرونا در فرانسه کشف شود، در خود فرانسه به این ویروس مبتلا شده بود.

بیشتر در این باره: تایوان؛ کشوری که «آماده آخرالزمان بود»

سازمان جهانی بهداشت نیز گفته است این مورد، «شگفت‌انگیز و مایه تعجب» نیست و از کشورها خواسته است که تحقیقات خود را در این زمینه ادامه دهند.

آقای بالوز می‌گوید تاکنون ۱۹۸ جهش کوچک ژنتیکی در ویروس کووید ۱۹ اتفاق افتاده است و ردگیری جهش‌های ژنتیکی این ویروس می‌تواند به پیشرفت در تولید داروها و واکسن‌ها کمک کند.

او افزوده که با ردگیری جهش‌های ژنتیکی می‌توان به بخش‌هایی از ویروس که کمتر دچار جهش می‌شوند توجه، و بر تولید داروها و واکسن‌های موثر بهتر تمرکز کرد.

بر اساس آمارهای بین‌المللی تاکنون ابتلای بیش از سه میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در جهان قطعی شده و نزدیک به ۲۶۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. حدود ۸۳ درصد از مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در اروپا و ایالات متحده آمریکا گزارش شده است.

چین که خاستگاه ویروس کرونا بوده، می‌گوید تنها چهار هزار و ۶۳۳ مورد مرگ‌ومیر داشته است. آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی چین را به پنهانکاری درباره ویروس کرونا متهم کرده‌اند.

منابع: رویترز، رادیو فردا/ف.ق/ ک.ر