آغاز دور تازه مذاکرات درباره برنامه اتمی کره شمالی

تحريم های مالی کره شمالی يکی از مهمترين موضوعاتی است که روند خلع سلاح هسته ای اين کشور را تا به امروز با مشکلاتی همراه کرده است.

نمايندگان شش کشور درگير در بحران اتمی کره شمالی به همراه محمدالبرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی که بعد از ديدار دو روزه خود از پيونگ يانگ به پکن برگشته است روز پنج شنبه در پکن به ديدار يکديگر رفتند تا دور جديدی از گفت و گو های شش جانبه را با هدف جلب اعتماد کره شمالی به همکاری با جامعه جهانی آغاز کنند.


اين ديدارها اندک زمانی پس از آن آغاز می شود که دولت آمريکا اعلام کرد راه را برای آزاد سازی حساب های مسدود شده کره شمالی در بانک های ماکائو هموار کرده است .


تحريم های مالی کره شمالی يکی از مهمترين موضوعاتی است که روند خلع سلاح هسته ای اين کشور را تا به امروز با مشکلاتی همراه کرده است .


کريستوفر هيل، نماينده ارشد دولت آمريکا در بحران کره شمالی قبل از نشست روز پنج شنبه نمايندگان کشور های درگير در جمع خبرنگاران حاضر در پکن گفت: «دولت آمريکا به تعهداتش در باره حساب های بانکی کره شمالی عمل کرده است.»


وی ابراز اطمينان کرد که اين اقدام گفت و گوهای شش جانبه را در مسير موفقی هدايت خواهد کرد .


کريستوفر هيل، نماينده ارشد دولت آمريکا در بحران کره شمالی قبل از نشست روز پنج شنبه نمايندگان کشور های درگير گفت: «دولت آمريکا به تعهداتش در باره حساب های بانکی کره شمالی عمل کرده است.»

در چارچوب پيمان خلع سلاح اتمی کره شمالی، آمريکا متعهد شد تحريم های مالی اين کشور را ظرف سی روز حل کند.


اين پيمان، کره شمالی را نيز متعهد می کند تا بخش عمده فعاليت های هسته ای خود را در عرض ۶۰ روز به حالت تعليق در آورد .


گزارش های رسيده از ايالات متحده حاکی است اين کشور روز چهارشنبه به تمامی بانک های داخلی خود دستور داد تا زمان روشن شدن مسئله حساب های بانکی کره شمالی، از انجام هرگونه معامله با «بانکو دلتای آسيا» در ماکائو خودداری کنند .


بانکو دلتای آسيا متهم است که بيست و چهار ميليون دلار از حساب های کره شمالی را که احتمال می رود از طريق فعاليت های نامشروع به دست آمده باشد تحت پوشش خود قرار داده است.


اين دستور به نمايندگان مالی آمريکا فرصت می دهد تا تمامی حساب های پس انداز اين بانک را در زمانی کوتاه مورد بررسی قرار دهند .


در حالی که رايزنی ها در باره خلع سلاح هسته ای کره شمالی همچنان ادامه دارد، استراليا اعلام کرده است در صورتی که کره شمالی به تعهداتش در چارچوب اين پيمان عمل کند، اين کشور حاضر است روابط خود را با کره شمالی از سر گيرد .

کره شمالی تا بدين لحظه به اين اقدام دولت آمريکا واکنشی نشان نداده است اما دولت چين از صدور چنين حکمی ابراز تاسف کرد.


سخنگوی وزارت امور خارجه چين، دولت آمريکا را متهم کرد که قوانين داخلی خود را به بانک های خارجی تعميم می دهد .


در حالی که رايزنی ها در باره خلع سلاح هسته ای کره شمالی همچنان ادامه دارد، استراليا اعلام کرده است در صورتی که کره شمالی به تعهداتش در چارچوب اين پيمان عمل کند، اين کشور حاضر است روابط خود را با کره شمالی از سر گيرد .


پيتر بکستر، يکی از ديپلمات های استراليايی که به تازگی از کره شمالی ديدن کرده است روز پنج شنبه در پکن گفت: وی در جريان اين سفر طی ديدار با مقامات ارشد وزارت امور خارجه، وزير بازرگانی و وزير کشاورزی اين کشور به آنها اطمينان داده است در صورتی که کره شمالی سلاح هسته ای خود را زمين گذارد، استراليا مايل است روابط خود را با اين کشور به حالت عادی باز گرداند .


بنا به اظهارات اين مقام ارشد استراليايی، کره شمالی به اين درخواست وی چراغ سبز نشان داده است .


از سال ۲۰۰۲ ميلادی که اخبار مربوط به فعاليت های هسته ای کره شمالی قوت گرفت و به نگرانی های جامعه جهانی دامن زد، استراليا روابطش با کره شمالی را به حالت تعليق در آورد .