رکس تیلرسون: کره شمالی دانشجوی آمریکایی را آزاد کرد

اوتو وارمبیر به اتهام خرابکاری و اقدام علیه حکومت کره شمالی به ۱۵ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده بود.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد اعلام کرد که دولت کره شمالی يک دانشجوی آمریکایی زندانی در آن کشور را آزاد کرده است.

اوتو وارمبیر به اتهام خرابکاری و اقدام علیه حکومت کره شمالی به ۱۵ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت آمریکا این خبر را زمانی اعلام کرد که دنیس رادمن بازیکن سابق لیگ بسکتبال آمریکا مشغول دیدار از پیونگ یانگ است.

رکس تیلرسون در بیانیه‌ای گفت: «طبق دستور رییس‌جمهوری، وزارت خارجه درباره آزادی اوتو وارمبیر از کره شمالی اطمینان می‌دهد. آقای وارمبیر در حال سفر به آمریکا و ملحق شدن به خانواده است».

روزنامه واشینگتن‌پست از قول خانواده آقای وارمبیر گزارش داد که او در حالت کما از کره شمالی منتقل شده و قرار است اواخر وقت سه‌شنبه به خانواده‌اش در سین‌سیناتی بپیوندد.

در این گزارش گفته می‌شود که او بعد از مدت کوتاهی پس از جلسه محاکمه‌اش که به طور علنی در مارس ۲۰۱۶ پخش شد، بیش از یکسال در کما بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هنوز نتوانسته است صحت این اطلاعات را تایید کند و خانواده آقای وارمبیر حاضر نشد در این زمینه اظهار نظر کند.

در بیانیه وزیر خارجه آمریکا که صبح روز سه‌شنبه در جلسه کنگره ایراد شد اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت آقای وارمبیر و نحوه آزادی او ارائه نشد و به دیدار دنیس رادمن از پیونگ یانگ نیز اشاره‌ای نشد.

آقای تیلرسون گفت به خاطر احترام به حریم خصوصی آقای وارمبیر در مورد وضعیت او اطلاعات بیشتری نمی‌دهد.

ولی وی یادآوری کرد که وزارت خارجه آمریکا «به گفت‌وگو» با کره شمالی برای آزادی سه آمریکایی دیگر که در آن کشور زندانی هستند ادامه می‌دهد.

یک مقام وزارت خارجه کره شمالی گفت آقای وارمبیر آزاد شده و صبح سه‌شنبه کره شمالی را ترک کرده است. این مقام که حاضر نشد نام او در گزارش قید شود افزود نمی‌تواند اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپری یادآوری می‌کند هنوز مشخص نیست که آیا بین آزادی آقای وارمبیر و سفر دنیس رادمن به کره شمالی ارتباطی وجود داشته یا نه.

دنیس رادمن در گذشته نیز چهار بار به کره شمالی سفر کرده و یکی از معدود افرادی است که هم با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و هم دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا دیدار کرده است.

او در گفت‌وگویی با خبرنگاران در شهر پکن قبل از سفر به کره شمالی گفت موضوع چند آمریکایی زندانی در کره شمالی «در حال حاضر جزء اهداف» من نیست.

عالی‌ترین مرجع قضایی کره شمالی در مارس ۲۰۱۶ اوتو وارمبیر را که در دادگاه با حالتی گریان به اقدام برای دزدیدن یک پلاکارد تبلیغاتی اعتراف می‌کرد، به جرم خرابکاری به ۱۵ سال زندان و کار اجباری محکوم کرد.

جلسه محاکمه دانشجوی۲۲ ساله دانشگاه ویرجینیا در دیوان عالی کره شمالی یک ساعت طول کشید.

دولت آمریکا این حکم را محکوم و دولت کره شمالی را متهم کرد که از زندانیان آمریکایی به عنوان طعمه‌های سیاسی استفاده می‌کند.

دیوان عالی کره شمالی تاکید کرد که اوتو وارمبیر مرتکب جرمی شده «که در راستای سیاست‌های دولت آمریکا برای ایجاد تفرقه در میان مردم آن کشور است».

اوتو وارمبیر قبل از محاکمه اعتراف کرده بود که قصد داشت یک پلاکارد تبلیغاتی را برای یکی از دوستانش در آمریکا برباید. چنین خلافی در کره شمالی از جمله جرایم خرابکاری و فعالیت ضد حکومتی محسوب می‌شود.

طبق اعتراف‌های آقای وارمبیر در یک کنفرانس خبری در پیونگ یانگ که قبل از محاکمه او برگزار شد او قصد داشته است این پلاکارد را برای دوستی در آمریکا برباید که می‌خواسته آن را در یک کلیسا بیاویزد. مسئولان این کلیسا در روزهای اخیر حاضر نشدند در مورد این ماجرا اظهار نظر کنند.

آقای وارمبیر در آن کنفرانس خبری در حالی که گریه می‌کرد به خبرنگاران گفت به او گفته شده بود که در ازای ربودن چنین پلاکاردی به او ۱۰ هزار دلار پول نقد خواهند داد و اگر بازداشت شود و به آمریکا بازنگردد این کلیسا در شکل کمک‌های خیریه ۲۰۰ هزار دلار به مادرش پرداخت خواهد کرد.

آقای وارمبیر گفت او این پیشنهاد را پذیرفت چون «خانواده او از مشکلات مالی شدیدی رنج می‌برد».