علی کريمی و محسن بنگر نامزد مرد سال فوتبال آسيا شدند

علی کریمی (راست)بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس

کنفدراسيون فوتبال آسيا فهرست نامزدهای برتر مرد و زن اين قاره را اعلام کرد. اين مراسم روز ۲۹ نوامبر (۹ آذر) در کوالالامپور برگزار خواهد شد.

در مهمترين عنوان اين فهرست که به «مرد سال آسيا» اختصاص دارد، پنج نامزد معرفی شده اند که دو نفرشان ايرانی هستند.

طبق اعلام AFC علی کريمی و محسن بنگر دو بازيکن تيم پرسپوليس شانس کسب عنوان بهترين بازيکن قاره آسيا در سال ۲۰۱۲ را دارند. کريمی و بنگر در گزينش نهايی، رقبای سرشناسی از چين، استراليا و کره‌جنوبی را پيش رو خواهند داشت.

اين کنفدراسيون برترين های سال را از بين بازيکنانی انتخاب می کند که در داخل آسيا بازی می کنند. به همين خاطر نامی از ستاره های ژاپنی و کره ای شاغل در ليگ های حرفه ای فوتبال جهان، همچنين اشکان دژآگه ستاره ايرانی باشگاه فولام در جمع نامزدها ديده نمی شود.

ای اف سی (AFC) اما جايزه ای جداگانه به نام آسيايی های شاغل در خارج از اين قاره را تدارک ديده و سه نامزد را هم معرفی کرده که در آن فهرست، نامی از معدود بازيکنان ايرانی حاضر در اروپا وجود ندارد.

حالا علی کريمی که در سال ۲۰۰۴ نيز بازيکن برتر قاره آسيا شده، با حفظ آمادگی خود پس از هشت سال و در سن ۳۴ سالگی همچنان يکی از بهترين های آسياست و دوباره به اين فهرست بازگشته. محسن بنگر نيز پيش از پيوستن به پرسپوليس در نيمه اول سال، بازی های درخشانی را با تيم سپاهان در ليگ قهرمانان آسيا ارائه کرد.

رقبای کريمی و بنگر

لی کيون هو از کره‌جنوبی ۴۷ بازی دارد و ۱۵ گل ملی. او پارسال عضو باشگاه گامبا اوزاکا در ژاپن بود و از امسال در تيم اولسان هيوندای کره جنوبی بازی می کند. کيون هو در مسابقات مقدماتی جام جهانی، دو بار دروازه قطر را باز کرده و پس از آن هم در ديداری دوستانه، دو گل وارد دروازه زامبيا قهرمان جام ملت های آفريقا کرد.

لوکاس نيل‌ از استراليا همسن علی کريمی است و کاپيتان اول تيم ملی استراليا. ۸۸ بازی ملی دارد و در خط دفاع بازی می کند. الان عضو باشگاه الوصل امارات است اما در پيشينه پربار حرفه ای او، سابقه حضور در گالاتاسرای، اورتون، وستهام و ميلوال نيز ديده می شود. با توجه به روش انتخاب برترين ها در سال های قبل، به نظر می رسد بخت او به عنوان نماينده استراليا برای تصاحب اين عنوان، کمتر از رقبای ايرانی و کره ای اش نباشد.

ژنگ شی ۳۲ ساله، کاپيتان اول تيم ملی فوتبال چين با ۶۱ بازی و ۱۳ گل ملی. آيا او می تواند چينی ها را صاحب اين عنوان مهم در فوتبال آسيا کند؟ برآوردهای کارشناسان فوتبال در رسانه ها به سود اوست اما تيم ملی چين نتايج خوبی در سال ۲۰۱۲ کسب نکرده و اين می تواند از شانس ژنگ بکاهد.

ژنگ شی سابقه ۵۵ بازی برای باشگاه چارلتون اتلتيک را هم دارد و هشت گل نيز برای اين تيم به ثمر رسانده. او همچنين يک فصل را در سلتيک سپری کرد. اما از سال ۲۰۱۰ به چين برگشت تا سال های آخر بازيگری را در کشور خودش سپری کند.

فهرست نامزدها

فهرست نامزدهای منتخب کنفدراسيون فوتبال آسيا در رده‌های مختلف به شرح زير است.

* مرد سال آسيا: علی کريمی (ايران)، لی کيون هو(کره جنوبی)، لوکاس نيل(استراليا)، محسن بنگر (ايران) و ژنگ شی (چين).

* زن سال آسيا: آيا مياما (ژاپن)، هوماره ساوا (ژاپن)، يوکی اوگيمی (ژاپن)

اين سه بازيکن با تيم المپيک ژاپن به مدال نقره بازی های المپيک ۲۰۱۲ لندن دست پيدا کردند و هر سه نفر از برترين های فوتبال جهان هم هستند. به اين ترتيب، اين جايزه کاملاً جنبه رقابتی داخلی برای ژاپنی ها را پيدا کرده است.

* بازيکن بين المللی سال آسيا: مارک شوارتزر (استراليا) در فولام، شينجی کاگاوا (ژاپن) در منچستريونايتد، يوتو ناگاتومو (ژاپن) در اينتر ميلان.

اين همان بخشی است که کنفدراسيون فوتبال آسيا می توانست نام اشکان دژاگه را نيز مدنظر قرار دهد. جالب آنکه هم تيمی دژآگه در فولام در اين فهرست قرار دارد.

* بازيکن خارجی برتر سال آسيا: برونو سزار (برزيل) در سپاهان ايران که طی يک فرايند جنجالی از اين تيم جدا شد و به النصر امارات پيوست. ريکاردو اوليويرا (برزيل) در الجزيره امارات و روگريو دآسيس کوتينيو (برزيل) در کويت اف سی نيز ديگر نامزدهای اين بخش هستند که قطعاً برنده ای از برزيل خواهد داشت!