ترکیه برای مقابله با کرونا در آمریکا تجهیزات پزشکی ارسال کرد

محموله تجهیزات پزشکی ترکیه برای آمریکا در حال بارگیری

یک هواپیمای نظامی ترکیه حامل تجهیزات پزشکی و وسایل حفاظتی برای مقابله با ویروس کرونا روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت عازم ایالات متحده آمریکا شد.

آمریکا که در میان کشورهای جهان بالاترین رقم تلفات و مبتلایان را دارد از کمک‌های ترکیه شامل ۵۰۰ هزار ماسک پزشکی، چهار هزار روپوش و مقداری ماده ضدعفونی، عینک و پوشش صورت قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز مدیريت ارتباطات دولت ترکیه گفت: «مفتخریم که در پی درخواست آمریکا، متحدمان در ناتو، تجهیزات پزشکی را برای کمک به مقابله با ویروس کرونا به این کشور می‌فرستیم».

ارسال این کمک در شرایط حساسی از مناسبات آمریکا و ترکیه انجام می‌شود. مناسبات دو کشور بر سر تحریم‌های ایران، جنگ داخلی سوریه و خرید سامانه‌های موشکی ساخت روسیه از سوی ترکیه سرد شده است.

ترکیه قرار بود که سامانه‌های موشکی ساخت روسیه را در ماه جاری مستقر کند که به احتمال فراوان باعث تحریم این کشور از سوی آمریکا خواهد شد. ولی یک مقام ارشد دولت ترکیه گفت این کشور در شرایطی که مشغول مقابله با شیوع ویروس کرونا و حفاظت از وضعیت اقتصادی کشور است این اقدام را به تاخیر می‌اندازد.

دولت ترکیه با هدف کاستن از پیامدهای اقتصادی بحران کرونا از بانک مرکزی آمریکا تقاضا کرده است که بخشی از ذخیره ارزی خود را با دلار مبادله کند.

دیوید سترفیلد، سفیر آمریکا در ترکیه، گفت: «همان‌طور که ارسال این محموله نشان می‌دهد مناسبات آمریکا و ترکیه مستحکم است و ترکیه یکی از مهمترین متحدان ماست».

ترکیه تاکنون به ۵۵ کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا، ایران، چین و کشورهای دیگر در ناحیه بالکان و آفریقا تجهیزات پزشکی ارسال کرده است. ماه گذشته نیز ۵۰۰ هزار تست کرونا به آمریکا ارسال کرد.

ترکیه در عین حال یکی از بالاترین رقم مبتلایان به ویروس کرونا را در جهان دارد ولی دولت در روزهای اخیر اعلام کرده که روند ابتلا و تعداد تلفات رو به کاهش است.

به گفته وزارت بهداشت ترکیه، تاکنون ۱۱۲ هزار مورد ابتلا در این کشور شناسایی شده است و حدود دو هزار و ۹۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

روز دوشنبه تعداد تلفات روزانه در ترکیه برای هشتمین روز پیاپی کاهش یافت و به ۹۵ نفر رسید. موارد ابتلا نیز در سه روز گذشته رو به کاهش بوده و روز دوشنبه دو هزار و ۱۳۱ نفر گزارش شد.

تعداد موارد ابتلا در آمریکا به مرز یک میلیون نفر نزدیک می‌شود و حدود ۵۴ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.