دو بمبگذار انتحاری روز یکشنبه ۲۶ آذر به یک کلیسای کاتولیک پر از جمعیت در جنوب غربی پاکستان حمله کردند که در جریان آن دستکم هشت تن کشته و بیش از ۴۵ نفر زخمی شدند. گروه حکومت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سرفراز بوگتی، وزیر داخله ایالت بلوچستان، گفت: مردان مسلح که کمربندهای انفجاری به خود بسته بودند به کلیسایی در شهر کویته حمله کردند و یکی از آنها خود را منفجر و دیگری به سوی شرکتکنندگان مسیحی در یک مراسم مذهبی تیراندازی کرد.
معظم جاه، رئیس پلیس این ایالت، گفت: محافظان این کلیسا قبل از اینکه مهاجمان وارد ورودی اصلی کلیسا شوند با آنها به تبادل آتش پرداختند. به گفته وی، دو زن در میان کشته شدگان هستند.
معظم جاه افزود: «نزدیک به ۴۰۰ نفر در این کلیسا بودند ولی مهاجمان نتوانستند وارد آن شوند. ما یکی از آنها را کشتیم و نفر دیگر پس از اینکه پلیس او را مجروح کرد کمربند انفجاریاش را منفجر کرد».
وی گفت از آنجا که پرستشگاههای مسیحی معمولا هدف حملات اسلامگرایان تندرو قرار میگیرد، کلیسای متودیست در این زمینه آمادگی بالایی داشت.
در این میان، به گزارش خبرگزاری ها، گروه حکومت اسلامی (داعش) مسئولیت حمله به این کلیسا بر عهده گرفته اما تاکنون مدرکی برای تایید این موضوع ارائه نکرده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، خشونتها در ایالت بلوچستان پاکستان، نگرانیهای زیادی را درباره کریدور اقتصادی ۵۷ میلیارد دلاری پاکستان و چین در این ایالت برانگیخته است که یک شاهراه حملونقل و انرژی از غرب چین تا بندر گواتر در جنوب پاکستان را در بر میگیرد.
پاکستان ظرف یک دهه گذشته عملیاتهای نظامی متعددی را علیه شبهنظامیان اسلامگرا انجام داده است که به دنبال حاکم کردن روایت سختگیرانه خود از مذهب هستند.
اگرچه این گروهها ضربه خورده و متفرق شدهاند ولی همچنان قادرند تا دست به حملات پراکنده بزنند. اوایل ماه دسامبر، سه بمبگذار انتحاری وابسته به طالبان به یک کالج کشاورزی در شمال غرب پیشاور حمله کردند و هشت دانشجو و یک نگهبان را کشتند.