شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های کره شمالی را تشدید کرد

سامانتا پاور (راست) نماینده آمریکا در سازمان ملل همراه با ویتالی چورکین، نماینده روسیه

شورای امنیت سازمان ملل متحد در واکنش به آزمایش هسته‌ای کره شمالی در روز ششم ژانویه، با تصویب قطعنامه جدیدی تحریم‌های موجود علیه آن کشور را تشدید کرد.

متن این قطعنامه که روز چهارشنبه ۱۲ اسفند به اتفاق آراء تصویب شد، در مذاکرات بین دولت‌های چین و آمریکا مورد توافق قرار گرفته بود.

خبرگزاری رویترز از قول سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد می‌گوید قطعنامه جدید شورای امنیت علیه کره شمالی از هر تحریم دیگری که طی دو دهه گذشته علیه یک حکومت وضع شده فرا‌تر می‌رود و هدف آن قطع منابع مالی برنامه‌های هسته‌ای و سایر فعالیت‌های تسلیحاتی ممنوعه آن کشور است.

طبق تحریم‌های جدید تمامی محموله‌هایی که به کره شمالی ارسال می‌شوند باید بازرسی شوند و نمایندگان تجاری کره شمالی در کشورهای سوریه، ایران و ویتنام از جمله شانزده فرد حقیقی هستند که در کنار دوازده شرکت و موسسه به فهرست سیاه تحریم‌های سازمان ملل متحد افزوده شده‌اند.

نمایندگان تجاری کره شمالی در کشورهای سوریه، ایران و ویتنام از جمله شانزده فرد حقیقی هستند که در کنار دوازده شرکت و موسسه به فهرست سیاه تحریم‌های سازمان ملل متحد افزوده شده‌اند.

تا قبل از تصویب این قطعنامه حکومت‌های جهان فقط در صورت داشتن شواهد محکمی که نشان دهد محموله‌های ارسالی به کره شمالی حاوی کالاهای ممنوعه است، می‌توانستند آن‌ها را بازرسی کنند.

سامانتا پاور پس از تصویب این قطعنامه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «عملا تمامی منابع حکومت کره شمالی در خدمت تلاش‌های غیرمسئولانه و بدون وقفه آن کشور برای دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی قرار گرفته است».

او افزود بازرسی از تمامی محموله‌های ارسالی به آن کشور «اقدام بسیار مهمی» است.

پس از دو ماه مذاکرات بی‌وقفه بین مقامات چین و آمریکا که روسای جمهور دو کشور نیز در آن دخالت داشتند، بالاخره چین با این اقدامات شدید و بی‌سابقه برای اعمال فشار به کره شمالی با هدف متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ای نظامی آن کشور که از متحدان چین است، موافقت کرد.

کره شمالی به خاطر انجام چهار آزمایش هسته‌ای و چندین آزمایش موشکی از سال ۲۰۰۶ از سوی سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گرفته است.

قطعنامه جدید شورای امنیت واکنشی است به تازه‌ترین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در ماه ژانویه و شلیک موشکی که روز هفتم فوریه انجام شد.

آمریکا و متحدانش می‌گویند کره شمالی دراین آزمایش از فناوری ممنوعه برای تولید و شلیک موشک‌های بالیستیک استفاده کرده است. اما حکومت کره شمالی می‌گوید شلیک این موشک جنبه نظامی نداشته و برای پرتاب ماهواره بوده است.

طبق قطعنامه جدید، فهرست ممنوعیت ارسال کالاهای لوکس به کره شمالی گسترش یافته و ساعت‌های لوکس، قایق‌های تفریحی و ورزشی، اسنوموبایل‌های گران‌تر از دو هزار دلار و تجهیزات ورزشی را شامل می‌شود.

خبرگزاری دولتی کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که قطعنامه پیشنهادی، «نقض گستاخانه استقلال کره شمالی است».

در عین حال قطعنامه جدید با ممنوع کردن هرگونه صادرات و واردات اسلحه از کره شمالی تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه آن کشور را همه جانبه و کامل کرده است.

علاوه بر این به شکل بی‌سابقه‌ای صادرات و انتقال هر گونه کالا و وسیله‌ای مثل خودرو و کامیون که به قابلیت‌های نیروهای مسلح کره شمالی بیافزاید و یا با ایجاد تغییر در آن برای مصارف نظامی به کار گرفته شود، ممنوع شده است.