مدیر اطلاعات ملی آمریکا: ایران به دنبال حفظ توافق اتمی است

دان کوتس می‌گوید ایالات متحده نمی‌داند آیا ایران ممکن است به طور ناگهانی تصمیم بگیرد تا سلاح هسته‌ای بسازد.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت گفت که از نظر ایالات متحده، ایران تلاش می‌کند توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ را حفظ کند. وی در عین حال تهران را متهم کرد که از قابلیت‌های پیشرفته سایبری برای حمله به آمریکا استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دان کوتس که برای جلسه پرسش و پاسخ درباره تهدیدهای جهانی در نشست کمیته امنیتی سنا حاضر شده بود، افزود: «منطق تهران این است که به توافق بچسبد، از مزیت‌های رفع تحریم‌های آمریکا بهره‌مند شود و برخی از توانایی‌های هسته‌ایش را حفظ کند».

به گفته وی، این توافق سبب شده تا زمان لازم برای تولید مواد کافی به منظور ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران طولانی‌تر شود.

↯​برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید

کوتس با اشاره به برآورد دولت باراک اوباما گفت که این زمان‌بندی از چند ماه به یک سال افزایش یافته است.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا همچنین تصریح کرد که توافق هسته‌ای میزان شفافیت در فعالیت‌های اتمی ایران را بهبود بخشیده است.

با این حال، او گفت که ایالات متحده نمی‌داند آیا ایران ممکن است به طور ناگهانی تصمیم بگیرد تا سلاح هسته‌ای بسازد.

ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۱۳۹۴ در وین اتریش به توافقی دست یافتند که به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام موسوم شده است. بر اساس این توافق، تهران بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کرد و در مقابل، تحریم‌های فلج کننده بین‌المللی علیه تهران لغو یا به حال تعلیق در آمده است.

در یک سالی که از اجرای برجام می‌گذرد ایران توانسته است میزان تولید نفت خود را به سطح پیش از تحریم‌ها برساند و قراردادهای بزرگ نفتی، گازی و صنعتی با طرف‌های خارجی منعقد کند.

با این حال، تهران همواره از کند بودن مبادلات بانکی و ارتباط با نظام بانکی بین‌المللی شکایت داشته و بارها از آمریکا و کشورهای اروپایی خواسته است تا به بانک‌های بزرگ اطمینان دهند که در صورت معامله با ایران هدف تحریم‌های جدید قرار نخواهند گرفت.

جنگ سایبری روسیه، چین و ایران

وی از سوی دیگر، روسیه و سایر کشورها از جمله چین، کره شمالی و ایران را متهم کرد که از جنگ سایبری برای ضربه زدن به ایالات متحده و متحدانش بهره می‌گیرند که این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

کوتس از روسیه به عنوان تهدیدی برای حکومت، ارتش، دیپلماسی، تجارت و زیرساخت حیاتی ایالات متحده نام برد.

وی افزود: ایران نیز در این زمینه از قابلیت‌های با فناوری بالا استفاده می‌کند.

در سال ۲۰۱۳، یک هکر ایرانی توانست که وارد سیستم کنترل صنعتی یک سد آمریکایی شود. در سال ۲۰۱۴ نیز، یک حمله سایبری برای پاک کردن اطلاعات یک کازینوی آمریکایی از سوی ایران صورت گرفت.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا می‌گوید که چین در حال هدف قرار دادن حکومت آمریکا و تجارت آمریکایی‌هاست.

وضعیت امنیتی در افغانستان

دان کوتس در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت امنیتی در افغانستان اشاره کرد و گفت که اوضاع امنیتی در این کشور بدتر خواهد شد و گروه طالبان به پیروزی‌های بیشتری بویژه در مناطق روستایی دست خواهد یافت.

به گفته مدیر اطلاعات ملی آمریکا، عملکرد نیروهای امنیت ملی افغانستان در مبارزه با شورشیان به دلیل ضعف رهبری نظامی، ترک خدمت و تلفات در میدان جنگ بدتر خواهد شد.

وی تاکید کرد گروه طالبان به طور موثری توانسته است که ظرف دو سال گذشته و پس از مرگ ملا محمد عمر، رهبر پیشین آن، دوران گذار را طی کند. آقای کوتس از شاخه گروه حکومت اسلامی یا داعش در افغانستان به عنوان تنها یک تهدید با درجه اهمیت پایین‌تر برای ثبات در افغانستان نام برده است.