موزه «دل پرادو» در مادريد، پایتخت اسپانيا، با استفاده از فناوری نوين شماری از نقاشیهای معروف را به حالت سهبعدی بازسازی کرده تا برای افرادی که محدوديت يا ناتوانی در بينايی دارند، قابل ارتباط باشد.
هرچند نسخه حجمی آثار شاخص هنری مجسمهسازی برای افرادی با محدوديت بينايی در چند موزه مانند لوور يا موزه متروپوليتن نيويورک وجود دارد، اما اين نخستين بار است که نقاشیهای معروف در قالب سهبعدی ارائه میشود.
فرناندو پرز، مسئول برگزاری اين موزه میگويد: «هدف ما اين است که آثار هنری شاخص و معروف را به عموم مردم نشان دهيم. حالا اين امکان به وجود آمده که افرادی با محدوديت بينايی هم بتوانند اثر نقاشی را لمس و درک کنند».
به گزارش سايت «اوپن کالچر»، تا پيش از اين برخی از موزهها به خط بريل توضيحاتی در مورد آثار نقاشی ارائه میکردند يا فايل صدا برای معرفی اثر بود اما تاکنون امکان ارتباط نزديک و مستقيم برای لمس آثار نقاشی وجود نداشت.
شماری از تابلوهای شاخص هنری با اين فناوری به شکل برجسته ساخته شده و حتی بافت مخصوص اجزای جدا کننده آن هم قابل تشخيص است. اين فناوری «دايدو» - Didu - نام دارد.
به گزارش سايت «تری دی پراجکت»، آژانس طراحی سه بعدی «استوديو دوررو» در بيلبائو اسپانيا این فناوری را ابداع کرده که اجازه میدهد به اثر هنری دست زد و بافت آن را لمس کرد.
اين گزارش میگويد برای هر اثر هنری، نزديک به ۴۰ ساعت زمان لازم است تا فناوری دايدو بتواند ابعاد نقاشی را به شکل بافت قابل لمس اجرا کند. بعد از آن ۱۲ ساعت زمان برای تکميل کار لازم است. ولی نتيجه، يک اثر هنری به شکل برجسته خواهد بود.
آثاری از گويا و ولاسکوئز، و اثر شاخصی چون موناليزا توسط اين فناوری برجسته شده است. اين نمايشگاه تا دو ماه آينده در مادريد ادامه خواهد داشت.