پايان المپيک زمستانی؛ بهترين نتيجه ايران برای کيادربندسری

تصویری از آتش بازی مراسم اختتامیه المپیک زمستانی سوچی

در جمع خوشبين‌ترين کارشناسان ورزش روسيه نيز کمتر کسی تصور کسب بيش از ۱۰ مدال طلا را داشت اما کاروان ورزش اين کشور با تصاحب ۱۳ نشان طلا، در صدر جدول رده‌بندی مدال‌های المپيک زمستانی سوچی قرار گرفت.

روسيه در حالی قهرمان شد که در دوره قبلی بازی‌ها يعنی سال ۲۰۱۰ در ونکوور در کانادا، فقط با کسب سه مدال طلا در رده يازدهم قرار گرفته بود. اين بار اما نروژ، کانادا و آمريکا پشت سر روسيه قرار گرفتند تا باز هم ميزبان، حرف اول المپيک زمستانی را بزند.

بيست و دومين دوره بازيهای المپيک زمستانی با تحويل دادن پرچم اين بازی ها به کره جنوبی به عنوان ميزبان دوره بعدی المپيک زمستانی پايان يافت. دوره بعدی، سال ۲۰۱۸ برگزار خواهد شد.

مراسم اختتاميه در استاديوم اصلی سوچی با آيين‌های ويژه و رژه پرچم‌داران ادامه يافت. محمد کيادربندسری نماينده ايران بود. توماس باخ رييس کميته بين‌المللی المپيک در سخنانی گفت: «شما احساسات خود را با ما و کل دنيا تقسيم کرديد. پيروزی را با عزت جشن گرفتيد و شکست را هم قبول کرديد. پيام مهمی را به سراسر جهان داديد که شامل زندگی در صلح و تحمل و احترام به يکديگر است.»

ديميتری چرنيشنکو مدير برگزاری المپيک سوچی هم گفت: «روسيه به وعده‌های خود عمل کرد. ثابت کرديم که می‌توانيم هر چالشی را پشت سر بگذاريم. اين لحظه بزرگی در تاريخ ماست که به نسل آينده می‌رسد. اين چهره‌ای جديد از روسيه است. برای ما اين بازی‌ها بهتر از هر چيزی بود. ما قله های المپيک را فتح کرديم.»

نتایج روز آخر و حضور ایران در رقابت ها

در هاکی روی يخ کانادا مدال طلا را به دست آورد. اين تيم در ديدار فينال، ۳ بر صفر سوئد را شکست داد و به مقام قهرمانی رسيد تا خبرسازترين نشان زرين رقابت‌ها را نصيب خود کند.

جاناتان تويس، سيدنی کراسبی و کريس کونيتز گل‌های کانادا وارد دروازه سوئد کردند. در ديدار رده بندی هم فنلاند ۵ بر صفر آمريکا را شکست داد.

در روز آخر بازی‌های المپيک سوچی،‌ روسيه هر سه مدال را در اسکی ۵۰ کيلومتر صحرا نوردی مردان به دست آورد. در اين رقابت الکساندر لگکوف طلا گرفت.

نمايندگان ايران در اسکی‌ مارپيچ کوچک آلپاين المپيک سوچی در رده های ۵۵ و ۵۷ قرار گرفتند. محمد کيادربندسری هشت ثانيه و ۳۹ صدم ثانيه با نفر اول اختلاف داشت. ۱۱۷ اسکی‌باز در مسابقات آلپاين مارپيچ کوچک حضور داشتند که ۷۷ نفر از خط پايان عبور کردند.
اين آخرين رقابت اسکی‌بازان ايران در سوچی بود.

پيش از آن، بانوی ايرانی در اسکی آلپاين مارپيچ کوچک المپيک چهل و هشتم شده بود. فروغ عباسی با نفر اول اين ماده يعنی «مايکلا شيفرين» از آمريکا ۵۱ ثانيه و ۹۱ صدم ثانيه اختلاف داشت. «مارليس شيلد» و «کيتين زتل» هر دو از اتريش دوم و سوم شدند. در مرحله اول اين رقابت که با حضور ۸۸ اسکی باز برگزار شد بود، فروغ در جايگاه شصتم ايستاده بود.

اسکی‌بازان ايران در بازی‌های المپيک زمستانی ۲۰۱۴ در حالی به کار خود پايان دادند که محمد کيادربندسری بهترين رتبه تاريخ اسکی ايران در المپيک را تکرار کرد. او در مارپيچ کوچک در رتبه ۳۰ قرار گرفت تا رتبه‌ حسن شمشکی در المپيک ۱۹۹۸ را تکرار کند.

بهترين نتايج کسب شده توسط اسکی بازان ايران در المپيک‌های زمستانی ۳۰ سال اخير به شرح زير است:

مارپيچ بزرگ مردان

۲۰۱۴ سوچی: محمد کيا دربندسری (رتبه ۵۱)
۲۰۱۰ ونکوور: پوريا ساوه شمشکی (رتبه ۶۰)
۲۰۰۶ تورين : عليداد ساوه شمشکی: (رتبه ۳۶)

مارپيچ کوچک مردان

۲۰۱۴ سوچی: محمد کيا دربندسری (رتبه ۳۰)
۲۰۱۰ ونکوور: حسين ساوه شمشکی: (رتبه ۴۱)
۲۰۰۶ تورين: عليداد ساوه شمشکی:‌ (رتبه ۴۱)
۱۹۹۸ ناگانو : حسن شمشکی: (رتبه ۳۰)

مارپيچ بزرگ زنان

۲۰۱۰ ونکوور: مرجان کلهر: (رتبه ۶۰)

مارپيچ کوچک زنان

۲۰۱۴ سوچی: فروغ عباسی:‌ (رتبه ۴۸)
۲۰۱۰ ونکوور : مرجان کلهر: (رتبه ۵۵)

صحرا نوردی

۲۰۱۴ سوچی: فرزانه رضا سلطانی – هفتاد و سوم
۲۰۱۰ ونکوور: ستار صيد – هشتاد و نهم
۲۰۰۶ تورين: مجتبی ميرهاشمی – رتبه ۹۰

جدول رده بندی توزيع مدال‌های ۱۰ کشور نخست در پايان المپيک سوچی به شرح زير است:

۱. روسيه ۱۳ طلا، ۱۱ نقره، ۹ برنز

۲. نروژ ۱۱ طلا، ۵ نقره، ۱۰ برنز

۳. کانادا ۱۰ طلا، ۱۰ نقره، ۵ برنز

۴. آمريکا ۹ طلا، ۷ نقره، ۱۲ برنز

۵. هلند ۸ طلا، ۷ نقره، ۹ برنز

۶. آلمان ۸ طلا، ۶ نقره، ۵ برنز

۷. سوئيس ۶ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز

۸. بلاروس ۵ طلا، ۰ نقره، يک برنز

۹. اتريش ۴ طلا، ۸ نقره، ۵ برنز

۱۰. فرانسه ۴ طلا، ۴ نقره، ۷ برنز