تيم ملی فوتبال ايران عصر دوشنبه در ميان استقبال هواداران وارد تهران شد. علی کفاشيان در فرودگاه، احتمال انتخاب حسين فرکی به عنوان سرمربی جديد را رد کرد و گفت فرکی با سپاهان قرارداد بسته و مد نظر فدراسيون هم نيست.
رييس فدراسيون فوتبال ايران گفت: «از ابتدا با هدف جام جهانی بعدی با کیروش قرارداد بستيم. اگر بخواهيم فسخ کنيم بايد پولش را هم بدهيم، بنابراين کیروش هست و کارش را انجام خواهد داد.»
قرار است پيش از رفتن کیروش به تعطيلات، جلسهای با فدراسيون فوتبال درباره برنامههايش برای مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ برگزار کند.
کفاشيان درباره اظهارات عبدالزهرا، بازيکن عراق که ادعا کرده «ايرانیها عوام فريبی میکنند»، گفت: «عبدالزهرا خودش میداند دوپينگی است. با مدارکی که در اختيار داريم به AFC ثابت خواهيم کرد عراق و عبدالزهرا تخلف کردهاند تا همه بفهمند چه کسانی عوام فريبی میکنند.»
احمد ايراندوست، بازيگر نقش غول برره برای استقبال از ملیپوشان فوتبال به فرودگاه آمده بود. زمانی که کیروش میخواست از بين مردم عبور کند و فشار جمعيت مانع میشد، او به عنوان محافظ، راه را برای سرمربی تيم ملی باز کرد تا به اتومبيلش برسد.
گرچه حتی اتومبيل کیروش نيز با ازدحام جمعيت نمیتوانست حرکت کند. ديگر از غول برره هم کاری ساخته نبود. سايت ورزش سه در توصيف اين صحنهها از تيتر «خودروی کیروش در خطر واژگونی» استفاده کرده است.
احمد ايراندوست، فرزند شهاب ايراندوست قهرمان سابق سنگين وزن کشتی ايران و از رقبای داخلی غلامرضا تختی است. او در هاليوود محافظ ستارههای سرشناسی مانند جنيفر لوپز ، نيکلاس کيج و ماريا کری بوده و در دو فيلم در باليوود بازی کرده است.
خبرگزاری فارس که پس از بازی ايران مقابل عراق، گزارشهايی درباره درگيری کیروش با خبرنگار اعزامی اين رسانه منتشر کرده بود، با پرشور توصيف کردن مراسم استقبال نوشته است: «استقبال از کیروش به قدری زياد بود که گاسپار مربی تيم ملی از ماشين خود پياده شد تا فيلمبرداری کند.»
در ادامه اين گزارش آمده برخی از هواداران بنری با عکس کیروش در دست داشتند که روی آن نوشته بود کیروش دوستت داريم. بنر ديگری هم به زبان انگليسی بود: «کیروش تو ايرانیتر از بسياری از ايرانيان هستی.»
جواد نکونام، سروش رفيعی، اميرحسين صادقی و آندرانيک تيموريان حاضر به مصاحبه با خبرنگاران نشدند. مسعود شجاعی هم فقط نارضايتی خود را از حمله برخی هواداران به صفحه شخصی همنامهای بنجامين ويليامز داور استراليايی اعلام کرد.
عليرضا بيرانوند دروازهبان ذخيره تيم ملی گفت: «شک نکنيد کی روش بايد بماند و کارش را ادامه دهد. به خاطر اشتباه داور باختيم.»
مرتضی پورعلیگنجی، از ستارههای تيم ملی در جام ملتها گفت: «مستحق شکست نبوديم، اگر پولادی اخراج نمیشد میتوانستيم سه چهار گل به عراق بزنيم. از لحاظ فنی چيزهای زيادی از کیروش ياد گرفتم و اين مسئله تا جام جهانی هم بايد ادامه داشته باشد.»
کريم انصاریفرد که فرصت حضور در ترکيب تيم ملی را نيافت، به خبرنگاران حاضر در فرودگاه گفت: «همه ديدند که حق ما را خوردند و با اخراج ناحق يک بازيکن روند بازی با عراق تغيير کرد و ما شرمنده مردم شديم. ولی بازيکنان تا دقيقه آخر جنگيدند.»
کارلوس کیروش هم با ابراز قدردانی از هوادارانی که در استراليا حضور داشتند، درباره انتقادات برخی سرمربيان داخلی گفت: «از روزی که به ايران آمدم ۵۰ بازی ملی داشتم با ۲۸ برد، ۱۴ مساوی و فقط هفت شکست. به عملکرد بازيکنان و هواداران افتخار میکنم اما نمیشود دل همه را به دست آورد.»
سرمربی تيم ملی درباره ماندن يا نماندنش گفت: «مسئله اصلی اين است که ايران میخواهد چه کاری برای آينده فوتبالش انجام دهد. مهم اين است که خودمان را برای جام جهانی آماده کنيم. از نظر آمادهسازی استحقاق بيشتر از اين را نداشتيم، اما از نظر فوتبالی و جنگندگی بازيکنان، لياقتمان بيشتر بود.»
وحيد اميری که آخرين ضربه ايران در اين دوره از مسابقات را به تير عمودی دروازه عراق کوبيد، گفت: «فقط من و قوچاننژاد باقی مانده بوديم که من زدم و متاسفانه شرمنده مردم شدم. بسيار ناراحت بودم و تا صبح نخوابيدم. ای کاش کنفدراسيون آسيا جواب مثبت به اعتراض ما میداد و میتوانستيم به مسابقات ادامه دهيم.»
محمدرضا خانزاده که تنها نماينده پرسپوليس در فهرست تيم ملی بود، گفت: «حتی نبايد اين سوال را بپرسيد که کی روش بماند يا نه. او بايد باشد و ۱۰ سال با ما کار کند تا کيفيت فوتبالما بالا برود.»
رامين رضائيان هم ديگر بازيکنی بود که گرچه فرصت حضور در ميدان نداشت، به حمايت از کادر فنی تيم ملی پرداخت و گفت: «همين که مردم راضی هستند ما خوشحاليم. ژاپن با آن همه امکانات حذف شد.من در جام ملتها يک دقيقه هم بازی نکردم اما تيم ملی همدل بود و بازی کردن يا بازی نکردن برايمان اهميت نداشت.»