وزیر اقتصاد: تولید ناخالص ملی «هزار میلیارد دلار» است

Iran -- Economy Minister Shamseddin Hossein speaks with journalists during a news conference in Tehran, 26Jul2011

شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارایی ایران می گوید که تولید ناخالص داخلی «به مرز یک هزار میلیارد دلار و رتبه ایران به رتبه هفدهمی اقتصاد دنیا رسیده» و چشم انداز اقتصاد ایران، «روشن و امیدوار کننده» است.

به گزارش روز دوشنبه ۲۴ تیرماه خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای حسینی در جریان دیدار با آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، گزارش عملکرد اقتصادی دولت را عرضه کرده است.

آقای حسینی در بخش دیگری از گفته های خود با اذعان به «تحمیل موج جدیدی از فشارها بر اقتصاد ایران توسط تحریم ها» اعلام کرد که «البته هجمه و هیاهوی رسانه‌ای آنها را نیز نباید دست‌کم‌ گرفت. تشکیک در آمارهای رسمی‌کشور، حبابی و دروغ خواندن دستاوردهای اقتصادی، بزرگنمایی و تکرارکاستی‌ها، القای دروغین بی‌برنامگی، تزلزل و یأس در مدیریت‌کشور، پروژه جنگ روانی است که به مثابه مکمل جنگ اقتصادی به ‌کارگرفته‌اند.»

حسن روحانی، ‌رييس جمهوری منتخب ایران، يکشنبه ۲۳ تيرماه در ديدار با نمايندگان مجلس از وضعيت اقتصادی کشور انتقاد کرده و گفته است که دولت آينده در فکر فريب مجلس با آمارهای غيرواقعی نيست.

عيسی کلانتری، دبیرکل خانه کشاورز هم پیشتر در گفت و گو با روزنامه قانون ضمن تاکيد براين که «حسن روحانی کشور را با خزانه خالی، بندر خالی و انبار خالی و بانک مرکزی خالی تحويل می‌گيرد»، آمارهای اعلام شده از سوی محمود احمدی نژاد و دولت را درباره توليدات کشاورزی رد کرده و گفته بود: «گويا مردم را حيوان فرض کرده‌اند که آمار توليد علوفه را هم در آمار توليدات کشاورزی می‌آورند.»

آقای کلانتری که سابقه هدایت وزارت کشاورزی را در کارنامه دارد، در گفت و گو با رو زنامه قانون همچنين با انتقاد از سخنان اخير محمد احمدی نژاد در تلويزيون جمهوری اسلامی که « توليدات کشاورزی ايران را ۱۱۸ ميليون تن» اعلام کرد، گفته است: «اگر اين آمار حقيقت داشت ما جزو خوشبخت‌ترين مردمان جهان بوديم و می‌توانستيم سالی بيست ميليارد دلار غذا هم صادر کنيم اما توليد کشاورزی تعريف دارد.»

شمس الدین حسینی در جریان گزارش خود، تکانه‌های ارزی و رشد نقدينگی را سبب تورم ۳۰.۵ درصدی در کشور دانست و گفت: «تجربه اقتصاد ايران حکايت از آن دارد که تکانه‌های ارزی چنانچه با افزايش نقدينگی همراه شود با فاصله کوتاهی منجر به افزايش قيمت کالاها و خدمات می‌شود، تجربه افزايش تورم به ۳۵ درصد در سال ۱۳۷۳ و ۴۹،۴ درصد در سال ۱۳۷۴ مويد اين مطلب است. البته اقدامات جبرانی سال گذشته با اخذ مجوز از رهبری، در قالب پرداخت جبرانی به خانوارها آن‌هم با مبلغ بيشتر به خانوارهای تحت پوشش کميته امداد و بهزيستی صورت پذيرفت و رشد متوسط ۲۵ درصدی حقوق در سال جاری نيز به همين دليل انجام شد.»

وزير اقتصاد دولت محمود احمدی نژاد، همچنین از افزايش شاخص توسعه انسانی ایران خبر داد و گفت: «توليد ناخالص داخلی به مرز يک هزار ميليارد دلار و رتبه ايران به رتبه هفدهمی اقتصاد دنيا رسيد، ذخاير خارجی کشور فراتر از ۱۰۰ ميليارد دلار شد و مجموعه تعهدات خارجی کشور به ۱۴.۳ميليارد دلار رسيد که معادل يک سوم ميزان بدهی خارجی کشور در سال ۸۴ است.»

حسن روحانی، رییس جمهوری منتخب در جریان سخنرانی خود در جمع نمايندگان مجلس از وضعيت اقتصادی کشور انتقاد کرده و گفته بود: «اين اولين بار است که پس از دوران جنگ تحميلی در دو سال متوالی، رشد اقتصادی ما منفی است. اين برای اولين بار است که در کنار رشد اقتصادی منفی، کشور با تورم بسيار بالايی مواجه است. بيشترين تورم در منطقه و شايد در جهان! اينکه کشور با تورم چهل و دو درصد و بيکاری مواجه است.»

حسن روحانی در ادامه گفته است که برای حل و فصل مشکلات کشور چهار کارگروه اقتصادی، سياست خارجی، سياست داخلی و مسائل فرهنگی و اجتماعی تشکیل داده است. وی افزود: «در اين راه از مسوولان فعلی اجرايی کشور نيز استفاده کرده و وضعيت کشور را از آنها جويا شديم اما نتيجه عملی و گزارشات کارگروه‌ها و مسوولان فاصله زيادی با يکديگر داشت. کارگروه‌ها وضع کشور را به گونه‌ای ديگر و آمار و ارقامی تشريح می‌کردند و مسوولان فعلی گزارشات کتبی و شفاهی با آمار ديگری می‌دهند که با يکديگر تفاوت دارد.»

آقای روحانی وعده داده که «دولت با شروع کارش در ۱۰۰ روز اول، تلاش می‌کند واقعيات کشور را به مردم و رهبری و نمايندگان ملت بگويد. دولت آينده خواهد گفت که چه چيزی را تحويل گرفته و با چه مشکلاتی مواجه است و راه‌حل را چگونه می‌بيند.»