یک مقام مسوول کشتیرانی ایران و رسانههای خارجی خبر دادند که شبه نظامیان گروه الشباب در سومالی یک کشتی ماهیگیری ایرانی را توقیف و خدمه و ملوانان آن را هم دستگیر کردهاند.
اصغر محمدپور، مدير دفتر ايمنی و امنيت کشتيرانی جمهوری اسلامی ايران، روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت به واحد مرکزی خبر گفته است: «ظاهرا اين کشتی که متعلق به شيلات جمهوری اسلامی ايران است دو سه روزی در اقيانوس هند در سواحل سومالی مشکل فنی پيدا کرده بود».
وی افزود: «خدمه اين کشتی شیلات ۱۴ نفر بودند و پس از اينکه خود را به ساحل میرسانند، دستگير میشوند».
آقای محمدپور گفته است: «این کشتی، تجاری يا نفتکش نبوده و برای ماهيگيری از آن استفاده میشده است که سه روز پيش دچار نقص فنی شده بود».
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم در گزارشی و به نقل از «یاسن مالین» از شهروندان شهر ساحلی «الدار» در سومالی گفته که گروه شبهنظامی «الشباب»، ملوانان کشتی ماهیگیری ایرانی که به نظر میرسید دچار مشکل فنی شده باشد را دستگیر کردند.
الشباب که از همپیمانان گروه القاعده است، در مورد این دستگیری یا ارائه جزییات بیشتر در این زمینه، واکنش نشان نداده است.
الشباب از گروههای شبهنظامی سومالی است که بخشهایی از جنوب و مرکز سومالی را در اختیار دارد.
آخرین بار که یک کشتی ایرانی در سواحل سومالی ربوده شد فروردین ماه امسال بود که نخستین مورد موفق ربایش کشتی توسط دزدان سومالیایی ظرف سه سال گذشته بود.
طی سالهای گذشته دزدی دریایی در سواحل سومالی به شدت افزایش یافت تا جایی که شورای امنیت سازمان ملل در هفتم اکتبر ۲۰۰۸ با صدور قطعنامه ۱۸۳۸ کشورهای جهان را به مبارزه با دزدان دریایی سومالی فراخواند.
بزرگترین سرقت دزدان دریایی در سومالی سرقت یک نفتکش متعلق به عربستان سعودی بود که دو میلیون بشکه نفت به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار حمل میکرد.
کشتیهای ایرانی نیز بارها هدف حملات دزدان دریایی سومالی قرار گرفته و دهها ملوان ایرانی به گروگان گرفته شدند. ایران از سال ۸۸ ناوهای جنگی خود را با هدف حفظ کشتیها از حملات دزدان دریایی راهی خلیج عدن کرده است.