جراح ایرانی الاصل در آمریکا مجرم شناخته شد

بر اساس قانون پیوند اعضاء در آمریکا، اعطای عضو بدن بیماران پیش از اطمینان کامل از مرگ آنها ممنوع است.

یک جراح ایرانی الاصل در آمریکا روز دوشنبه، ۳۰ ژوئیه، به اتهام تجویز داروی بیهوشی با درصد بالا و تصمیم شتابزده برای پیوند اعضای بدن بیمار در حال مرگ به مریض دیگر «مجرم» شناخته شد.


به گفته مقامات قانونی در منطقه سن لویز اوبیسپو در آمریکا، هوتن روز رخ ، جراح ۳۳ ساله ایرانی الاصل به دلیل تجویز دارویی خطرناک و مورفین با دز بالا به روبن ناوارو، بیمار ۲۶ ساله موجب مرگ این فرد در سال ۲۰۰۶ میلادی شد.


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وقتی روبین ناوارا را به بیمارستان منتقل کردند، وی بیهوش بود و پزشکان سعی کردند با تنفس مصنوعی او را زنده نگهدارند.


اگر چه مغز این بیمار بازگشت ناپاپذیر به نظر می رسید اما هنوز کاملا از حرکت نایستاده بود. یک روز پیش از مرگ ناوارا، خانواده او با اعطای اعضای بدن او موافقت کردند.


اگر چه این اتفاق هرگز به وقوع نپیوست، اما آقای روز رخ متهم است که با تجویز داروی بیشتر، به مرگ ناوارو شتاب بیشتری بخشیده است.



اتهام آقای روز رخ لطمه به فرد وابسته، توصیه ماده خطرناک وتجویز ماده غیرقانونی است و در صورتی که برای هر سه اتهام محکوم شود، تحمل حداقل هشت سال زندان و یا در صورت تبدیل، یک سال زندان و پرداخت حداقل ۲۰ هزار دلار در انتظار اوست.

به گفته مقامات قضایی، آقای روز رخ در آن زمان با تیمی که در زمینه تهیه و توزیعاعضای بدن انسان فعال بوده، همکاری می کرد.


این مقامات می گویند که «شتاب برای مرگ ناوارو به دلیل نجات و استفاده ازاعضای بدن این بیمار صورت گرفته است.»


بر اساس قانون پیوند اعضاء در آمریکا، اعطای عضو بدن بیماران پیش از اطمینان کامل از مرگ آنها ممنوع است. از سوی دیگر در صورتی که بیماری برای مدت طولانی در کما باشد، امکان بازیافت اعضای بدن او و پیوند آن به بدن بیمار دیگری وجود ندارد.


وکیل مدافع هوتن روز رخ، اتهام موکلش را« بی اساس و حاصل فهم اشتباه» خوانده و گفته است که آقای روز رخ، « ناعادلانه برای این مسئله ۱۸ ماه مورد بازجویی و تحقیق قرار گرفته است.»


مقامات قضایی بخش سن لوئیز اوبیسپو می گویند که آقای روز رخ به اتهام «جنایت» تحت تعقیب نیست چون شاهدان اعتقاد ندارند که تجویز این داروها به ناراوا به قصد مرگ وی بود یا نه.


هوتن روز رخ شهروند آمریکایی - ایرانی الاصلی است که با خانواده خود از دوسالگی به آمریکا مهاجرت کرده است.


اتهام آقای روز رخ لطمه به فرد وابسته، توصیه ماده خطرناک وتجویز ماده غیرقانونی است و در صورتی که برای هر سه اتهام محکوم شود، تحمل حداقل هشت سال زندان و یا در صورت تبدیل، یک سال زندان و پرداخت حداقل ۲۰ هزار دلار در انتظار اوست.


بیمارستانی که دکتر روز رخ در آن مشغول به کاربوده، تحقیقاتی را پس از مرگ ناوارا آغاز کرده است.


به گفته رییس این مرکز درمانی، هنوز این بیمارستان درزمینه اعطای اعضای بدن پیشگام است.