هشدار پارلمان اروپا در مورد بروز «فاجعه انسانی» در اردوگاه اشرف

استروان استیونسون، تهیه کننده اصلی بیانیه نمایندگان پارلمان اروپا

بیش از ۱۸۰ تن نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل روز دوشنبه در بيانيه‌ای نسبت به «بروز فاجعه انسانی» در اردوگاه اشرف، وابسته به سازمان مجاهدين خلق در عراق هشدار دادند و از سازمان ملل خواستند حمايت‌های لازم از حدود سه هزار و ۴۰۰ ساکنان اين اردوگاه را به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، استروان استيونسون نماينده پارلمان اروپا و رييس کميته روابط پارلمانی با عراق اعلام کرد بيش از ۱۸۰ تن از نمايندگان پارلمان اروپا اين بيانيه را امضا کرده و از مقامات دولت عراق خواسته‌اند مهلت تعطيلی اردوگاه اشرف را تمديد کند.

مقامات دولت عراق پيشتر گفته بودند پايان سال جاری ميلادی را برای تعطيلی اردوگاه اشرف در نظر گرفته‌اند و تمامی اعضای اين گروه تا اين تاريخ بايد از کشور عراق خارج شوند.

آقای استيونسون در بيانيه خود گفته است که فقط هشت هفته فرصت باقی مانده تا نوری المالکی، نخست وزير عراق را متقاعد ساخت که تصميم درستی بگيرد و در غير اين صورت، بیم آن می‌رود که يک فاجعه انسانی رقم بخورد.

از سوی دیگر هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق هم در ديدار با علی اکبر صالحی، وزير خارجه جمهوری اسلامی ايران تاييد کرد که تصميم دولت عراق نهايی است و تا پايان سال جاری ميلادی، اردوگاه اشرف تعطيل خواهد شد.

وزير خارجه عراق گفت که هيچ کشور يا دولتی نيست که بخواهد یک سازمان را برخلاف اراده، قوانین و حاکمیت خود پذیرا باشد.

در روزهای گذشته اعضای سازمان مجاهدين خلق در بروکسل و واشينگتن در تجمع‌های مختلفی خواهان کمک به ساکنان اردوگاه اشرف شده‌اند. بيشتر ساکنان اردوگاه اشرف نزدیک به۳۰ سال است که در اين اردوگاه زندگی می‌کنند.

اردوگاه اشرف چند ماه پيش صحنه درگيری ميان برخی ساکنان اين اردوگاه با نيروهای نظامی عراقی بود که حدود ۳۴ تن در جريان آن کشته شدند و شماری هم زخمی شدند.

گروه مجاهدين خلق از سال ۱۹۹۷ در فهرست گروه‌های تروريستی آمريکا است. برپایه گزارش‌های منتشر شده در ماه‌های گذشته اعضای اين سازمان در حال لابی با برخی سیاستمداران آمريکايی برای خروج از اين فهرست هستند.

در بيانيه پارلمان اروپا آمده که «در صورت تعطيلی اين اردوگاه، ممکن است از آن به عنوان زمینه‌ای برای کشتاری گسترده استفاده شود.»

اين بيانيه همچنين آمده آست نيروهای عراقی دست به جنگ روانی با ساکنان اردوگاه اشرف زده و با بلندگو آنها را تهديد می‌کنند و دسترسی دارو و سوخت به آنها را محدود کرده‌اند. در این بیانیه همچنین قید شده است در ماه‌های اخير، ۱۲ تن به دليل فقدان دارو در اين اردوگاه جان سپرده‌اند.

امضا کنندگان اين بيانيه از آمريکا و سازمان ملل خواسته‌اند تا زمان حل مسئله ساکنان اردوگاه اشرف و انتقال آنها به کشور سوم، به عراق فشار بياورند تا مهلت تعطيلی اين اردوگاه را تمديد کند.

امضاکنندگان همچنين از ناظران سازمان ملل خواسته‌اند به منطقه رفته و ضامن امنیت ساکنان اردوگاه اشرف باشند.