دستگیری یک باند قاچاق مهاجران ایرانی در اسپانیا

نیروی پلیس در اسپانیا، عکس تزیینی است

پليس اسپانيا می گويد، اعضای باندی که مهاجران ايرانی را به بريتانيا قاچاقی انتقال می داده و برای اين کار ۲۰ هزار يورو از آن ها هزينه می گرفتند را دستگير کرده است. بيانيه پليس اسپانيا گفته ۲۲ تن به همراه رهبر اين گروه قاچاقچی دستگير شده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این باند متهم است که با جعل گذرنامه و کارت اعتباری، از جزایر قناری به عنوان حلقه رابط استفاده کرده و مهاجران را به بریتانیا منتقل می کرده است.

این گزارش می گوید، شماری از مهاجران غیرقانونی بار کامیون شده و شماری هم با پرواز به جزایر قناری منتقل شده و از آن جا به «تنه ریف» رفته تا با هواپیما به بریتانیا بروند.

پليس اسپانيا در بيانيه خود می گويد: «قاچاقچيان، مهاجران غيرقانونی را گله حيوانات ناميده و به آن ها آموزش می دادند که چطور و چه چيز به پليس بگويند تا مدرک اقامت بتوانند بگيرند.»

اين باند قاچاقچی از هر مهاجر بزرگسال ۲۰ هزار يورو، معادل ۲۶ هزار دلار می گرفته و برای خردسالان تخفيف قائل می شده و نوزادان را هم رايگان حساب می کرده است.

پلیس اسپانیا می گوید با کمک و اطلاع رسانی پلیس مهاجرت بریتانیا، توانسته این باند را شناسایی و دستگیر کند. در بازرسی از خانه رهبر این باند در تنه ریف، مقادیر زیادی گذرنامه جعلی و ابزار جعل مدرک و سند به دست آمده است.

این گزارش می گوید تیم قاچاق یاد شده، دستیاران و همکارانی در ایران، یونان، آلمان و سوییس داشته و این گروه در جعل سند، خبره بوده است.

نادر وهابی، استاد جامعه شناسی در دانشگاه پاريس و دانشگاه لی يژ در بلژيک و کارشناس «مهاجرت در تاريخ معاصر ايران»، پیشتر به موج گسترده مهاجرت از ایران اشاره کرده و به رادیو فردا گفته بود: « ۷۰ تا ۷۵ درصد مهاجران با انگيزه های غير سياسی مثل انگيزه های اجتماعی، شغلی، کاری، دستيابی به رفاه برای يک زندگی بهتر دست به مهاجرت می زنند.»

وی می گوید: « آمارهايی از کل آهنگ مهاجرت جهانی در طول ۴۵ سال گذشته وجود دارد که اين آمارها بسيار جالب توجه است. در سال ۱۹۶۵، ۷۷ ميليون مهاجر در جهان بود اما در سال ۱۹۹۰، يعنی ۲۵ سال بعد، ۱۱۱ ميليون و در سال ۱۹۹۷، چيزی حدود ۱۴۰ ميليون و در سال ۲۰۰۰، تعداد ۱۷۵ ميليون و در حال حاضر و بعد از «بهار عربی» ۲۰۵ ميليون انسان مهاجر داريم که بخش اعظمی از آنها مهاجران اقتصادی و اجتماعی را تشکيل می دهند.»

از اين ۲۰۵ ميليون مهاجر، چيزی حدود ۳۰ درصد آنها به طور غير قانونی و بدون دارا بودن مدارک شناسايی در کشورهای ميزبان زندگی می کنند.