شورای امنیت قطعنامه تحریم ایران را تصویب کرد

شورای امنیت به اتفاق آرا تحریم ایران را تصویب کرد

امروز، شنبه، ۲۳ دسامبر، به دنبال رایزنی های نمایندگان کشورهای بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده، نسخه نهایی قطعنامه تحریم جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید.


رای گیری که قرار بود روز جمعه گذشته انجام شود، اما به اصرار روسیه با یک روز تعویق به امروز، شنبه، موکول شد.


ناصر عبدالعزیز ناصر، نماینده دایم قطر در سازمان ملل که در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، خبر رای گیری امروز را تایید کرد

ناصر عبدالعزیز ناصر، نماینده دایم قطر در سازمان ملل، که در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، خبر رای گیری امروز را تایید کرد.


رای گیری درباره قطعنامه تحریم تهران پس ازحدود دو ماه رایزنی و بررسی پیش نویس ارایه شده از سوی بریتانیا، فرانسه و آلمان انجام می‌شود. قطعنامه قبلی از تهران خواسته بود درمهلت زمانی تعیین شده از سوی سازمان ملل، فعالیت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.


پیش نویس این قطعنامه تنبیهی چندبار به درخواست روسیه و چین که روابط نزدیکی در زمینه انرژی با تهران دارند، اصلاح شد زیرا نظر این دو کشور پیش نویس اصلی را «بسیار سختگیرانه» ارزیابی می کردند.


شش کشور مذاکره کننده روز جمعه بر سر تغییرات نهایی این قطعنامه به توافق رسیدند.


د یپلماتهای غربی می‌گویند ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، خواستار موکول شدن جلسه رای گیری به امروز شده است.


ممنوعیت ادامه فعالیت در ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر و همچنین اعمال ممنوعیت برای سفر شخصیت های ایرانی مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران، دو مورد عمده‌ای هستند که در پیش‌نویس این قطعنامه اصلاح شده‌اند.


در این قطعنامه به ایران هشدار داده شده در صورت تعلیق نکردن غنی سازی اورانیوم، شورای امنیت سازمان ملل بر اساس اصل ۴۱ از فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد علیه تهران تصمیم گیری خواهد کرد

بر اساس این قطعنامه، اگر ایران همه فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق در نیاورد، شورای امنیت سازمان ملل بر اساس اصل ۴۱ از فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد علیه تهران تصمیم گیری خواهد کرد.


جمهوری اسلامی می گوید فعالیت های هسته‌ای را برای مقاصد صلح‌آمیزدنبال می کند و به دنبال دستیابی به سلاح های هسته‌ای نیست.


محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران هم در آخرین موضع گیری خود اعلام کرد ایران تحت هر شرایطی به برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد.


اما غرب از دست یابی ایران به تکنولوژی غنی سازی اورانیوم که می تواند مورد استفاده دوگانه، تولید سوخت هسته ای و تولید بمب اتمی، قرار گیرد، نگران است.