آکسفام: قيمت مواد غذايی در جهان تا سال ۲۰۳۰ دو برابر می شود

آکسفام: قیمت ذرت همین الان هم در بالاترین حد ممکن است و از این بدتر هم خواهد شد.

آژانس آکسفام روز سه شنبه با انتنشار گزارشی هشدار داد که قيمت مواد غذايی در جهان رو به افزايش است و تا سال ۲۰۳۰ ميلادی، دو برابر می شود که این مسئله، خطر افزايش فقر و گرسنگی را در پی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزای فرانسه، آکسفام در اين گزارش هشدار داده است که با روند کنونی، ميليون ها نفر در جهان، به ويژه در کشورهای در حال توسعه و کشورهای فقير، با مشکل گرسنگی حاد روبرو خواهند شد.

آکسفام، مجموعه ای از سازمان های غيردولتی (ان جی او) است که با هدف از بين بردن فقر و بی عدالتی، در سه قاره جهان فعاليت می کند.

آکسفام می گويد افزايش قيمت غذا باعث می شود آن بخش از مردم جهان که بيش از ۸۰ درصد درآمد خود را صرف خريد غذا می کنند، با خطر گرسنگی حاد روبرو شوند.

اين گزارش به عوامل افزايش قيمت اقلام و مواد غذايی اشاره کرده و گفته که «تغييرات اقليمی و آب و هوايی و گرمايش زمين، رشد جمعيت، فقدان حفظ اکوسيستم، افزايش قيمت سوخت، افزايش تقاضا برای گوشت و فرآورده های لبنی و نيز شهرسازی،» از عوامل اصلی در اين افزايش قيمت ها هستند.

آکسفام در گزارش خود افزوده است: «جامعه جهانی به مثابه انسانی است که در خواب راه می رود و به زودی با شرايط جدی و غيرقابل بازگشتی روبرو می شود.»

اين گزارش می گويد: «در حال حاضر حدود ۹۰۰ ميليون تن در جهان مشکل گرسنگی دارند و در دو دهه آينده، اين آمار دچار افزايش جدی می شود.»

آکسفام نوشته است: «تا سال ۲۰۵۰ جمعيت جهان سه برابر می شود و از ۶.۹ ميليارد نفر، به ۹.۱ ميليارد نفر می رسد و بهای اقلام غذايی فراتر رفته و ۷۰ درصد گران تر می شود. چرا که جوامع در حال رشد، به کالری بيشتر و در نتيجه به مواد غذايی بيشتر نياز دارند.»

اين گزارش می گويد: «تا آن زمان البته ديگر تاثيرهای مخرب گرمايش زمين و تغييرات آب و هوايی به شکل بارزی خود را نشان می دهد و خشکسالی، سيل و توفان ها خسارت هايی زيادی وارد کرده و شرايط را به طور جدی سخت می کند.»

پيش بينی آکسفام همچنين اشاره کرده که بهای اقلام غذايی چون ذرت در حال حاضر به بالاترين رقم ممکن و نوعی رکورد رسيده و در ۲۰ سال آينده دو برابر خواهد شد.

جرمی هابز، دبيرکل آکسفام گفته است: «بشريت با عصری نوين از فاجعه روبرو است و تمامی تاثيرات تغيير شرايط آب و هوايی باعث می شود منابعی مانند آب آشاميدنی با مشکل جدی روبرو شود و به همان نسبت تغذيه مردم به کار سختی تبديل خواهد شد.»