پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک های جهان روز دوشنبه به مقامات ايران پيام داد که در برنامه اتمی خود با جامعه بين المللی همکاری نموده و به برقراری صلح و آرامش در عراق کمک کند.
به گزارش آسوشيتد پرس از واتيکان، پاپ در مراسم سالانه بررسی حوادث جهان، ضمن اشاره به نقاط پر دردسر و پرتنش دنيا، تاکيد کرد جامعه جهانی بايد درباره آينده صلح تصميم جدی بگيرد و همکاری کند.
وی همچنين به وضعيت دشوار صلح خاورميانه و دشواری های سياسی دولت لبنان اشاره کرد و از همه کشورهای جهان خواست تا درباره صلح خاورميانه، تلاش کرده و نقشه های جديد ارايه کنند.
اشاره پاپ به برنامه اتمی ايران به نوعی پاسخ غيرمستقيم به نامه رييس جمهوری اسلامی ايران است. محمود احمدی نژاد در راستای نامه نگاری های خود به سران کشورهای دنيا و شخصيت های دنيا، به تازگی نامه ای برای رهبر کاتوليک های جهان نوشت که هنوز پاپ به آن پاسخ مستقيم نداده است.
رييس جمهوری اسلامی ايران تاکنون برای جورج بوش، رييس جمهور آمريکا، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ژاک شيراک، رييس جمهور فرانسه نامه نوشته که هيچ يک به نامه های ارسالی وی پاسخ نداده اند.
از ميان نامه های نوشته شده، فقط نامه به رييس جمهوری آمريکا منتشر شده و از مضمون دقيق ديگر نامه ها مطلبی منتشر نشده است.
نامه محمود احمدی نژاد به رييس جمهور آمريکا، متنی دينی و عقيدتی بود که پاسخی در پی نداشت.
نامه رييس جمهوری اسلامی ايران به پاپ در ۲۷ دسامبر ۲۰۰۶، ششم دی ماه ۱۳۸۵، ارسال شد و به گزارش دفتر رسانه های رياست جمهوری ايران، در اين نامه از پاپ خواسته شد تا برای مقابله با بی عدالتی در سرتاسر دنيا با ديگر اديان همکاری کند.
برنامه هسته ای جمهوری اسلامی درحالی دنبال می شود که با قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت، ايران با تحريم مواجه شده و بايد برای جلوگيری از فشار بيشتر، برنامه اتمی خود را تعليق کند.
کشورهای غربی برنامه هسته ای ايران را مشکوک و برای دستيابی به برنامه هسته ای ايران می دانند.
جمهوری اسلامی ايران همواره تاکيد کرده که برنامه اتمی را برای اهداف صلح آميز و دستيابی به الکتريسيته دنبال می کند.