گزارشگران بدون مرز: هر پنج روز یک خبرنگار کشته شده است

سازمان گزارشگران بدون مرز به مناسب روز جهانی آزادی مطبوعات، بیانیه ای صادر کرده و در آن گفته با توجه به درگیری های مستمر در کشورهایی چون سومالی و سوریه، آمار کشته شدن خبرنگاران بالا رفته و فقط در طول چند ماهی که از سال جاری میلادی گذشته، هر پنج روز یک خبرنگار کشته شده است.

این بیانیه می گوید: « چهار ماه اغاز سال ميلادی ٢٠١٢ با سرکوب جنبش‌های اعتراض مردمی در برخی از کشورهای عربی، ايجاد خفقان برای مخالفان سياسی، و به سکوت وادارکردن منتقدان در ديگر کشورهای جهان، به ويژه برای حرفه‌کاران رسانه‌ها آغاز سالی پرخشونت بود.»

سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید حاکمان مخالف آزادی مطبوعات و رسانه، با دو محور«جنايات ما نبايد شاهدی داشته باشد» و«هيچ صدايی جز صدای ما نبايد به گوش برسد»، برنامه محدودیت اطلاع رسانی را دنبال می کنند.

گزارشگران بدون مرز به دشمنان تازه آزادی رسانه اشاره کرده و گفته است: «شش درنده تازه به فهرست اين «باشگاه» هراسناک افزوده شده‌ است. گروه اسلامی «بوکو حرام» که به ترس و وحشت در نيجريه پرداخته است، شورای عالی نظامی مصر که متاسفانه در نقض آزادی اطلاع‌ رسانی پا جای پای حسنی مبارک، ديکتاتور برکنار شده مصر گذاشته است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «وزير اطلاعات، پست و ارتباطات دولت فدرال موقت سومالی، که مسوول سرکوب و ايجاد رعب و وحشت در ميان مطبوعات است، وصيف طاليبوف رهبر قدرتمند نخجوان درجمهوری آذربايجان، سرويس‌های اطلاعاتی پاکستان، و در آخر «کينگ جونگ اون»، که پس از مرگ پدر بزرگ و پدرش، وارث خاندان دشمنان آزادی اطلاع رسانی در کره شمالی است.»

گزارشگران بدون مرز می گوید برخی ديگر از رهبران سیاسی کشورها از جمله ریيس جمهور جيبوتی، و روسای دولت‌های سودان و اوگاندا هم در حال ورود به فهرست دشمنان آزادی اطلاع رسانی هستند.

این بیانیه می گوید خبرنگاران مستقل و شهروند خبرنگاران زیادی هم به صف خبرنگاران اضافه شده اند که برای گسترش آزادی تلاش می کنند و هزینه می دهند.

گزارشگران بدون مرز گفته: «در پی رويداهای بهار عرب و با در نظر گرفتن تغييرات گسترده در برخی از اين کشورها ، گزارش‌گران بدون مرز تصميم گرفته است که دولت‌های جوان اين کشورها را در مسير رسيدن به دمکراسی همراهی کند. پس از بازگشايی دفتر تونس، سازمان برای بازسازی مطبوعات ازاد و کثرت‌گرا دفتر نمايندگی خود را در ليبی بازگشايی خواهد کرد.»

این سازمان همچنین از دولت ها خواسته به مصوبه یونسکو در مارس ٢٠١٢ برای حفاظت از امنيت روزنامه‌نگاران و مبارزه با مصونيت از مجازات بپيوندند.