پاسخ روپرت مرداک به پرسش های نمايندگان مجلس بريتانيا درباره رسوايی شنود مکالمات

صحنه حمله به روپرت مرداک در جلسه کمیته پارلمان بریتانیا

روپرت مرداک به همراه پسرش، جيمز در مقابل نمايندگان مجلس عوام بريتانيا حاضر شدند تا به پرسش های آن ها درباره رسوايی شنود تلفنی، پاسخ گويند. اين پدر و پسر در شهادت خود که بسياری آن را انتظار می کشيدند بخاطر اين رسوايی عذرخواهی کردند و تصميم خود مبنی بر اولويت دادن به جلب اعتماد عمومی را اعلام کردند.

خبرنگاران روزنامه «نيوز آو دِوُرلد» متعلق به مجموعه رسانه‌ای روپرت مرداک، متهم هستند که برای انتشار مطالب جنجالی و پرخواننده، از طريق رشوه دادن به پليس و شنود تلفنی صدها نفر از شخصيت‌های انگلستان و بازماندگان قربانيان جنايات مختلف و حتی خانواده‌های سربازان انگليسی که در جنگ کشته شده‌اند، به زندگی خصوصی اين افراد نفوذ کرده‌اند.

آقای مردوک ۸۰ ساله در طول جلسه کم حرف بود و بسياری از پرسش ها را با جواب های کوتاه پاسخ می داد و شماری از پرسش ها را هم به جيمزمرداک، پسرش ارجاع می داد.

در میانه این جلسه بود که یکی از حضار در این جلسه به سمت روپرت مرداک حمله ور شد و مایعی که گفته شد خمیر ریش بوده را قصد داشت روی او بریزد که با دخالت اطرافیان، فقط کت آقای مرداک کثیف شد که او کتش را درآورده و به جلسه ادامه داد.

شخص خاطی که خواستار نشان دادن خشم خود از اعمال مجموعه زیردست روپرت مرداک بوده، توسط پلیس از جلسه خارج شد.

روپرت مرداک در سخنان آغازین خود در مقابل خبرنگاران اذعان داشت که اين روز «تحقيرآميز ترين روز زندگی اش» بوده است. وی بر اين نکته تاکيد کرد که «نيوز آو د ورلد» تنها بخش کوچکی از کار او را تشکيل می دهد. روپرت مرداک همچنين اعلام کرد که از فعاليت های داخلی اين بخش آگاه نبوده است.

آقای مرداک افزود که شخصاً خود را مسئول شنودهای انجام شده نمی داند وگفت مسئولان ارشد اجرايی بنگاه خبری او (نيوز کورپوريشين) پيش از مطرح شدن اتهام ها در اوايل ماه جاری ميلادی از ارتکاب هرگونه عمل جنايی در آن مجموعه بی اطلاع بودند.

از روپرت مرداک سوال شد که آیا بهتر نیست با توجه به استعفای مدیران اصلی این مجموعه، خود او هم استعفا دهد؟ که وی در پاسخ گفت: «نه. رسوایی نتیجه سوءاستفاده برخی از مدیران و اعضای تیم من است و من بهترین کسی هستم که می توانم این قضیه را حل کرده و آن را به سرانجام برسانم.»

همچنین روپرت مرداک در برابر این پرسش که آیا به دیگر رسانه های شرکت خود اطلاع داده که از چنین اعمال مشابهی دست بردارند و یا طرف آن نروند، گفت که هنوز این کار را نکرده ولی به بقیه هم چنین دستوری را خواهد داد.

جيمز مرداک، قائم مقام مديرارشد اجرايی مجموعه نيز در برابر هيئت منتخب فرهنگ، رسانه و ورزش مجلس بريتانيا سخنان خود را با عذرخواهی به خاطر اعمال کارمندانش آغاز کرد.

وی علاوه بر اين اظهار داشت که در قبال قربانيان شنود غيرقانونی و خانواده های آن ها، از جانب خود، پدر و تمامی اعضای بنگاه خبری ابراز تاسف و پشيمانی می کند. با اين حال او خاطرنشان کرد که اين اعمال ربطی به استانداردها ی اين بنگاه در سراسر جهان ندارد.

روز سه شنبه همچنين، ربکا بروکس، مسئول ارشد اجرايی بنگاه خبری مردوک، که پيشتر در تاريخ ۱۷ ژوئيه در ارتباط با رسوايی فوق بازداشت و سپس به قيد ضمانت آزاد شد برای پاسخگويی در مقابل قانونگذاران بريتانيا حاضر شده و به پرسش های کميته منتخب پارلمان بريتانيا پاسخ داد.

امپراتوری رسانه‌ای روپرت مرداک روزنامه «نيوز آو دورلد» را به دليل اين رسوايی پس از ۱۶۸ سال انتشار، تعطيل کرد.