اخبار ضد و نقیض در مورد تغییرات در ریاست دانشگاه آزاد اسلامی

عبدالله جاسبی (راست) در کنار اکبر هاشمی رفسنجانی

گزارش های ضد و نقیض حاکی از این است که تغییر ریاست دانشگاه آزاد بدون نتیجه مانده و ادامه این جلسه به آینده موکول شده است. با این حال برخی از رسانه های خبری نزدیک به دولت، مسئله را خاتمه یافته اعلام کرده و گفتند ریاست عبدالله جاسبی بر دانشگاه آزاد اسلامی به پایان رسیده است.

روز چهارشنبه و در حالی که اخبار مشخصی در مورد جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد منتشر نشده بود، خبرگزاری های حامی دولت چون ایرنا و فارس اعلام کردند ریاست عبدالله جاسبی به پایان رسیده و فرهاد دانشجو به عنوان رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایران در گزارش هایی اعلام کرد، فرهاد دانشجو، برادر کامران دانشجو وزیر علوم، به سمت ۲۹ ساله آقای جاسبی بر کرسی ریاست دانشگاه پایان داده است. در همین حال، عبدالله جاسبی در گفت وگویی جداگانه این خبر را رد کرد و شرح دیگری از جلسه مطرح کرد.

عبدالله جاسبی در گفت وگو با خبرنگاران گفت که جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی برای انتخاب رییس دانشگاه، «بدون جمع بندی و مصوبه قانونی» خاتمه یافته است.

وی افزود: «در جلسه شامگاه چهارشنبه، دو نظریه مطرح شد: یکی آنکه کسانی که کاندیدای ریاست دانشگاه هستند برنامه های شان را اعلام کنند تا سپس تصمیم گیری شود و عده ای دیگر از اعضا اصرار داشتند که بدون این که برنامه کاندیداها اعلام شود باید رای گیری کنیم و سرانجام این پیشنهاد که کاندیداها برنامه های شان را اعلام کنند مورد قبول وزرای دولت قرار نگرفت.»

آقای جاسبی در مورد خبر اعلام انتصاب فرهاد دانشجو گفت: «اعلام انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه بدون مصوبه رئیس هیات امنا از سوی برخی از اعضا اعلام شده است و با توجه به این که انتخاب فرهاد دانشجو به تایید آیت الله هاشمی رفسنجانی نرسیده است ،این جلسه جمع بندی و مصوبه قانونی نداشته است.»

عبدالله جاسبی همچنین گفت: «من پیشنهاد دادم که از ریاست دانشگاه آزاد استعفا کنم و آیت الله هاشمی رفسنجانی یک سرپرست برای دانشگاه انتخاب کنند تا در یک فرصت مناسب در خصوص انتخاب رئیس دانشگاه آزاد تصمیم گیری شود.»

پس از اعلام جزییات جلسه از سوی عبدالله جاسبی، اخبار مطرح شده قبلی در خبرگزاری های فارس و مهر اصلاح شد و گفته شد که آقای فرهاد دانشجو، به عنوان «کاندیدای کسب ریاست دانشگاه آزاد» معرفی شده است.

به رغم این که آقای جاسبی گفت که جلسه یاد شده مصوبه قانونی نداشته است، با این حال فارس در گزارش خود نوشت فرهاد دانشجو با پنج رای موافق، به عنوان رییس پیشنهادی دانشگاه آزاد برای معرفی به شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شده است.

گزارش شده که در این جلسه، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حسن خمینی، حمید میرزاده به عنوان نمایندگان هیئت مؤسس دانشگاه آزاد و محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، کامران دانشجو، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان اعضای حقوقی این هیئت و فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی به عنوان سه عضو هیئت علمی عضو در هیئت امنای دانشگاه آزاد حضور داشتند.

فارس نوشته که در این جلسه، «عبدالله جعفر علی جاسبی به عنوان رئیس سابق دانشگاه آزاد» و دبیر هیئت امنا حضور داشته است.

خبرگزاری مهر هم در گزارش مفصلی تمامی سوابق و جزییات کاری و تحصیلی فرهاد دانشجو را منتشر کرده و گفت رای گیری در شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس جدید دانشگاه آزاد را مشخص خواهد کرد. ساعاتی بعد،این خبرگزاری خبر خود را عوض کرده و فرهاد دانشجو را به عنوان رییس دانشگاه آزاد معرفی کرد، در حالی که در خبری مجزا، صحبت های عبدالله جاسبی را به عنوان «ادعا» مطرح کرده و درباره آن گزارشی نوشته است.