دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ايران با جديت به غنی سازی اورانيوم ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری « فارس» ، سعيد جليلی که در بيستمين گردهمايی ائمه جمعه سراسر ايران سخنرانی می کرد، گفت: « ايران بايد از ظرفيت های لازم استفاده کند و برای مصارف نيروگاهی خود از توان غني سازی اورانيوم برخوردار باشد و اين کار را با جديت پيگيری خواهيم کرد.»
شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون با صدور پنج قطعنامه، شامل سه قطعنامه تحريمی، از تهران خواسته است غنی سازی اورانيوم را به حال تعليق در آورد.
آخرين قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد، قطعنامه ۱۸۳۵، در روز ششم مهر صادر شد و در آن بار ديگر از ايران خواسته شد تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.
در همين ارتباط، دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران در سخنرانی خود که در روز چهارشنبه انجام شد، قطعنامه ۱۸۳۵ شورای امنيت را « شبيه يک بيانيه» دانست که به گفته او، «هيچ مطلب جديدی نداشت.»
ايران تاکنون با اين تعليق غنی سازی اورانيوم مخالفت کرده است. ايران غنی سازی اورانيوم را بر اساس قوانين بين المللی، حق خود می داند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، وی همچنين گفت: « ما امروز، طبق سند چشم انداز بايد ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشيم و اين مساله به اين معنی است که ما بايد همانند نيروگاه بوشهر به تعداد ۲۰ مورد ديگر داشته باشيم و برای هرکدام هزينه کنيم؛ چرا که تضمينی وجود ندارد که فردا به ما سوخت بدهند. چنانکه آمريکا، انگليس، فرانسه و آلمان با ما قراردادهای صلح آميز هسته ای داشتند، اما همه آنها را يک جانبه قطع کردند.»
اشاره وی به قرارداد احداث نیروگاه اتمی بوشهر بود که پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ امضا شده بود.
سعيد جليلی افزود: «لازم است ما اين ظرفيت را داشته باشيم که برای تامين سوخت نيروگاه های خود، اورانيوم را غني سازی کنيم.»
غنی سازی اورانيوم، کاربرد دوگانه در توليد سوخت نيروگاه های اتمی و همچنين توليد سلاح اتمی دارد.
ايران هدف خود از غنی سازی را تامين سوخت نيروگاه بوشهر و نيروگاه هايی که ساخت آنها را در برنامه دارد، عنوان کرده است.
اين در حالی است که کشورهای غربی نگرانند که تهران درصدد توليد سلاح اتمی باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، دبير شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ايران با طرح اين موضوع که « دشمنان هرگز صادقانه عمل نمي کنند»، گفت: « آنها مي گويند اگر ايران غني سازی را تعطيل کند، سوخت هسته ای مورد نياز ما را تأمين مي کنند، اما رفتارهای گذشته آنها نشان مي دهد که هرگز در اين مسير صداقت ندارند.»
کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان، اعضای گروه پنج به علاوه يک، با ارائه يک بسته تشويقی به ايران پيشنهاد کرده اند که در مقابل تعليق غنی سازی اورانيوم، از کمک های اقتصادی و فنی آنان، از جمله احداث نيروگاه های اتمی آب سبک برخوردار شود.