مستندی به نام «مشکل، ایران نیست»

بخشی از پوستر مستند ایران مشکل نیست.

گروهی از فعالان سياسی اجتماعی در ايالات متحده آمريکا نسبت به احتمال جنگ میان این کشور و ایران ابراز نگرانی می کنند و در این رابطه هشدار می دهند.


اين افراد نه تنها از ايده جنگ عليه ايران حمايت نمی کنند، بلکه به وسايل مختلف، سعی در نشان دادن مخالفت خود و آگاه کردنِ جامعه آمريکا از خطرات اين جنگ نيز دارند.


ارون نيومن ، فيلمساز مستقل و از فعالان ضد جنگ، از جمله اين افراد است که اخيرا فيلمی با نام « مشکل، ايران نيست» ساخته است.


اين فيلمِ مستند، مجموعه ای از مصاحبه ها با کارشناسان آمريکايی و همچنين ايرانی- آمريکايی است که در زمينه های مختلف، از تاريخ تا اقتصاد نفت، ايران و بحث حمله به این کشور را بررسی و با دلايل خود ، با اين جنگ احتمالی مخالفت می کنند.


«بحث جنگ با ايران و در کل، ايران به عنوان هدف بعدی آمريکا، مدت هاست که در رسانه های جمعی اين کشور مطرح می شود و اين برای من خيلی ترسناک بود.»
ارون نیومن

ارون نيومن در گفت و گو با راديو فردا درباره انگيزه های ساخت اين فيلم گفت:« اولين مسئله اين است که من فکر می کنم که من ايران را به عنوان موضوع انتخاب نکردم. بيشتر می توانم بگويم که موضوع من را پيدا کرد. چرا که بحث جنگ با ايران و در کل، ايران به عنوان هدف بعدی آمريکا، مدت هاست که در رسانه های جمعی اين کشور مطرح می شود و اين برای من خيلی ترسناک بود.»


وی اضافه کرد:«اين موضوع تبديل به اولين انگيزه شد تا در عين حال که شاهد جبهه گيری های آمريکا باشم، نظاره گرِ فعاليت های محققينی بودم که اعلام می کنند که اين جنگ احتمالی بسيار غيرمنطقی است و اينها برای من دليلی شد تا ساخت اين مستند را آغاز کنم. »


در گفت و گو با ارون نيومن، به نظر می رسيد که وی به رسانه های کشور خود اعتماد آنچنانی ندارد.
او در اين باره ابراز اميدواری کرد که «مردم آمريکا اين مستند را ببينند و تنها به اطلاعاتی که توسط رسانه ها دريافت می کنند، اکتفا نکنند، چرا که آنچه به مردم در اخبار درباره ايران گفته می شود، حقيقتا همه ماجرا نيست.»


اين مستند ساز افزود:«اگر ما در يک کشور دموکراتيک زندگی می کنيم، پس وظيفه داريم تا شهروندانی آگاه باشيم. »


ازآقای نيومن پرسيدم که خطر جنگ را تا چه حد نزديک احساس می کند و وی با بيان اينکه مطمئننا نمی توان جواب دقيقی به اين سوال داد، گفت :«نمی توانم صد در صد بگويم که اين اتفاق می افتد يا خير. اما آنچه که مطرح است، تهديدی است که همواره وجود دارد و از آن مهمتر اين است که من و همفکرانم معتقديم که هر تغييری در ايران، حتی تغيير سيستم حکومتی در آن کشور بايد توسط خود مردم ايران انجام شود و نه هيچ کس ديگر.»


وی با اشاره به اينکه بحث تغيير رژيم در ايران مسئله ای است که مدت ها مطرح بوده است، گفت:« تاريخ ايران شاهد اين ماجرا به شکل های مختلف و خصوصا با دخالت نيروهای خارجی بوده است. اين بار هم اگر تغييری قرار است صورت گيرد، بايد بدون جنگ و درگيری و بدون نفوذ هر نيرو ی خارجی و توسط خود ايرانيان انجام شود.»


مستند « مشکل، ايران نيست »، تاکنون در چند شهر مختلف در آمريکا به نمايش در آمده و هم اکنون گروه های مختلفی در تلاشند تا اين مستند را در جاهای مختلف آمريکا به روی پرده ببرند. ارون نيومن درباره عکس العمل تماشگران به اين پروژه گفت: « خيلی ها بعد از ديدن اين مستند، از اين موضوع شگفت زده شده بودند که معمولا چه ميزان اطلاعات در رسانه های جمعی درج نمی شود و نکات بيشماری وجود دارد که مردم درباره ايران نمی دانند و بايد از آنها آگاه شوند.»


به گفته وی، تماشاگران اين مستند بر اين موضوع تاکيد کردند که آگاهی از روند تاريخی ای که در طول اين سال ها در ايران پشت سر گذاشته شده است، می تواند تاثير به سزايی در نوع حل اختلاف آمريکا با ايران داشته باشد.»


مستند «مشکل، ايران نيست» با شعار «آيا حقيقت قربانی جنگِ بعدی خواهد بود؟» اين روزها از غرب تا شرق آمريکا روی پرده می رود تا شايد با تلاش يک فيلمساز مستقل آمريکايی و گروهش، جامعه آمريکا تصويری شفاف تر از ايران امروز، تلاش های ايرانيان در راستای دستيابی به دموکراسی و در عين حال، اهميت نقش ايران در جامعه جهانی به دست آورند.