به دنبال برکناری محمد مرسی از رياست جمهوری مصر از سوی ارتش اين کشور، عدلی منصور به عنوان رييس جمهوری موقت اين کشور انتخاب شده و او اکنون در تلاش برای تشکيل دولت موقت است.
برکناری آقای مرسی اعتراض اخوان المسلمين و برخی از گروه های اسلامی مصر و در نتيجه تظاهرات و درگيری هايی را به دنبال داشته است.در اين درگيری ها تاکنون دهها تن کشته شده اند.
سارا ابوبکر،دبير سياسی روزنامه ديلی تايمز مصر درگفت و گو با بهروز کارونی در مورد وضعيت جاری در اين کشور می گويد:
وضعيت کنونی متشنج است. پس از برکناری محمد مرسی، رئيس ديوان عالی قانون اساسی به عنوان رئيس دولت موقت انتخاب شد. او درصدد تشکيل دولت است که بايد در همين يکی دو روز آينده معرفی شود.
به نظر می رسد که در حال حاضر،ارتش نقش اصلی را در مصر ايفا می کند.به نظر شما آيا ارتش امکان مديريت وضعيت جاری و باثبات کردن مصر را دارد يا خير؟
ارتش اعلام کرده است که علاقه ای به ايفای نقش در امور سياسی مصر ندارد. به ويژه که شاهد انتخاب رئيس دولت موقت و تلاش برای تشکيل دولت غيرنظامی هستيم.
بنابراين به نظر می رسد که ارتش قصدی برای ايفای نقش سياسی در مصر ندارد. در عين حال،اين موضوع را هم بگويم که به نظر من، اقدام ارتش در روزهای اخير را نمی توان کودتا ناميد.
درمورد نقش جنبش تمرد يا نافرمانی مدنی و جبهه نجات ملی،متشکل از احزاب ليبرال و چپ گرا، که درروزهای اخير با حکومت آقای مرسی به مخالفت برخاسته و خواستار استعفای او شده بودند،فکر می کنيد که آنها می توانند در با ثبات سازی وضعيت مصر نقش ايفا کنند و يا به ارتش در تثبيت وضع کمک کنند؟
خب،جنبش تمرد و ديگر احزاب ديگر مخالف حکومت محمد مرسی در مورد ترکيب دولت و نيز تغييراتی که به سود کشور می دانند، پيشنهادهايی به عدلی منصور داده اند. آنها همچنين از اقدامات ارتش در روزهای اخير حمايت کرده اند.
اين را هم بگويم که جنبش تمرد يک جنبش واقعی سياسی نيست. بيشتر به يک خرده جنبش اجتماعی شباهت دارد.
در هر صورت،آنان در حال حاضر نقشی فراتر از پيشنهاد و توصيه ندارند.
آخرين پرسش من در مورد نقش اخوان المسلمين است که قدرت از از دست داده و همچنين گروه های ديگری مانند سلفيست ها. آيا آنها به عنوان جريان سياسی باقی خواهند ماند يا اينکه به دنبال آن خواهند بود که گزينه نظامی را انتخاب کنند و زير زمينی شوند؟
همانطور که می دانيد،مخالفت حزب سلفی «نور» مانع از نخست وزيری محمد البرادعی شد. به نظر من،اسلام گرايان در امور سياسی مصر بسيار فعالند و می کوشند ايفای نقش کنند.
گمان نمی کنم که تهديدها در مورد توسل به سلاح عليه مردم مصر تحقق پيدا کند.زيرا بيش از ۲۰ ميليون تن از مردم مصر خواستار برکناری مرسی شده بودند.
ما اميدواريم در روزهای آينده،راه حل مسالمت آميزی برای کشور پيدا شود و شاهد رويارويی های بيشتر در خيابان ها نباشيم.
ما اميدواريم در روزهای آينده،راه حل مسالمت آميزی برای کشور پيدا شود و شاهد رويارويی های بيشتر در خيابان ها نباشيم.