مجلس نمايندگان آمريکا، با اختصاص ۲۰۵ ميليون دلار اضافی با پروژه دفاع مشترک بين آمريکا و اسراييل برای مقابله با برنامه موشکی ايران، موافقت کرد.
به گزارش رویترز، اين پروژه به آمريکا اجازه می دهد در صورتی که ايران بخواهد با موشک های دوربرد خود اسراييل را مورد هدف قرار دهد، بتواند از مواضع خود دفاع کند.
جدای از بودجه ۵۰۴ ميليارد دلاری دفاعی که روز پنج شنبه به تاييد نمايندگان آمريکا رسيد، این مجلس، ۲۰۵ ميليون دلار ديگر از بودجه وزارت دفاع را برای پيشبرد اين پروژه که قبلا در اسراييل شروع شده است، در نظر گرفته است.
به اين معنی که نمایندگان کنگره، ۲۵ ميليون دلار بيشتر برای ساخت مشترک موشک «پيکان»، و ۴۵ ميليون دلار اضافه بر بودجه قبلی برای تجهيز سيستم دفاعی موشک های کوتاه برد امريکا- اسراييل که به «ديويد اسلينگ» شهرت دارد، تعلق می گيرد.
نمايندگان آمريکا، همچنين با پرداخت ۱۳۵ ميليون دلار بيشتر برای خريد پروژه موشکی «تاد» که قرار است از آن به عنوان يگان آتش استفاده شود، موافقت کرده اند.
سپر دفاع ضد موشکی «پيکان»، برای مقابله با حملات احتمالی موشک های شهاب -۳ از سوی ايران در حال تکميل شدن است. هر سه اين پروژه ها، به آمريکا اين توان را می دهد که در صورت حمله احتمالی موشک های بالستيک، بتواند آنها را در مسير انتهای پروازش مورد هدف قرار دهد.
ايجاد سيستم دفاع موشکی ضد بالستيک اسراييل از زمانی آغاز شد که جمهوری اسلامی به طور رسمی از آزمايش موفقیت آمیز موشک شهاب سه، خبر داد.
موشک شهاب سه، نسخه پيشرفته ای از موشک «نودونگ» کره شمالی است که بين ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کيلومتر برد دارد و بخش هايی از خاورميانه، از جمله اسراییل، در برد آن قرار دارد.
اين موشک توانايی حمل يک کلاهک اتمی به وزن ۵۰۰ تا ۶۵۰ کيلوگرم را دارد.
در جولای ۲۰۰۳، وقتی ايران از تحويل اين موشک ها به ارتش خبر داد، آيت الله خامنه ای، رهبر ايران، گفت:« جمهوری اسلامی ايران آمادگی آن را دارد تا از اهداف خود در همه جا دفاع کند.»
آمريکا در حالی تلاش دارد که سدی دفاعی در برابر موشک های بالستيک شهاب سه در خاورميانه برپا کند که پايگاه اينترنتی ميدل ايست نيوزلاين در فروردين ماه سال جاری، به نقل از موسسه مطالعات راهبردی بين المللی واشنگتن گزارش داد، ايران در حال آماده کردن موشک شهاب چهار است.
موشک شهاب چهار با کلاهکی يک هزار کيلوگرمی می تواند سه کلاهک اتمی حمل کند. شهاب چهار بر اساس موشک اس اس چهار شوروی سابق ساخته شده است.
کارشناسان اين مرکز می گويند که ايران اين موشک را احتمالا ۲۸ ژانويه سال ۲۰۰۶ آزمايش کرده اما فعلا آن را غير فعال نگه می دارد.