جمعی از نمايندگان ادوار مجلس در خارج از ايران با انتشار بيانيه ای آنچه که «حمله نيروهای امنيتی به دفاتر مطبوعات و بازداشت تعدادی از روزنامهنگاران در تهران» ناميدند، محکوم کردند.
به نوشته سايت ادوار نيوز، امضاکنندگان اين بيانيه اين اقدام نيروهای امنيتی را نوعی صحنهآرايی آشکار و علنی برای ارعاب همه گروه ها و شخصيتها در آستانه انتخابات دانستند.
نورالدين پيرموذن، فاطمه حقيقتجو، احمد سلامتيان، اسماعيل گرامی مقدم، علی مزروعی، علی اکبر موسوی خوئينی و حسن يوسفی اشکوری اين بيانيه را امضا کردهاند.
آنها همچنين بازداشت ۱۶ روزنامهنگار در هفته گذشته را مغاير با موازين قانونی و حقوقی جاری در جمهوری اسلامی ايران دانستند و آن را پيشدرآمدی برای بلا موضوع کردن کامل جمهوريت نظام خواندند.
به گزارش سايت ادوار نيوز، امضاکنندگان با اشاره به اينکه تا امروز هيچ مستند و دليل قانونی برای بازداشت روزنامهنگاران ارائه نشده است، افزودند که اطلاعيه وزارت اطلاعات در اين باره فاقد هر گونه مستند قانونی بوده است.
وزارت اطلاعات ايران اعلام کرده است روزنامهنگارانی که در روزهای گذشته بازداشت شدهاند، اعضای يک «شبکه رسانهای متصل به اردوگاه رسانهای استکبار» هستند. اين وزارتخانه از احضار و بازداشت گروهی ديگر از روزنامهنگاران در روزهای آينده خبر داده است.
ريحانه طباطبايی، علی دهقان، فاطمه ساغرچی، سليمان محمدی، ميلاد فدايی اصل، جواد دليری ،نسرين تخيری، ساسان آقايی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، پوريا عالمی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپيک، کيوان مهرگان و حسين ياغچی روزنامهنگارانی هستند که بازداشت شدهاند. مطهره شفيعی تنها روزنامهنگاری است که با قيد وثيقه آزاد شده است.
در چند روز اخير، گزارشی در مورد وضعيت روزنامهنگاران زندانی انتشار نيافته است.
در اين ميان، به گزارش خبرگزاری فارس محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، از درخواست محمد خاتمی و مهدی هاشمی برای آزادی اين روزنامهنگاران در مراسم تشييع حسن حبيبی خبر داد.
او که در گذشته اتهام روزنامهنگاران بازداشت شده را به ارتباط با رسانههای خارج از ايران متهم کرده بود، توضيح بيشتری در اين مورد نداد.
در همين حال،به نوشته روزنامه رسالت، محمدنبی حبيبی، دبيرکل موتلفه اسلامی، از مقامات امنيتی و قضايی خواست با آنچه وی «وابستگی به بيگانگان در عرصه رسانههای کشور» خواند «برخورد کنند».
او با متهم کردن روزنامهنگاران بازداشت شده گفت: «نبايد در داخل اجازه دهيم عدهای به نام روزنامهنگار تحتالحمايه انگليس و بیبیسی باشند؛ هر چند نام خود را روزنامهنگار مستقل بگذارند.»
اين در حاليست که روزنامه بهار در مورد اتهامهايی که به روزنامهنگاران وارد شده، نوشته بود: «اتهامزنی برخی از نمايندگان و خبرگزاریها و سايتهای نزديک به اصولگرايان در حالی است که هنوز پرونده روزنامهنگاران بازداشتشده مورد بررسی قرار نگرفته، دادگاهی تشکيل نشده و هيچ حکمی درباره خبرنگاران بازداشتشده صادر نشده است.»
بازداشت روزنامهنگاران در هفته گذشته انتقادهای گستردهای را در خارج از ايران به دنبال داشته است.