سازمان سنجش آموزش تایید ۲۵۰۱ رشته کارشناسی دانشگاه آزاد را تکذیب کرد

محمد علی نوریان،‌ سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، از تایید ۲۵۰۱ رشته این دانشگاه خبر داده بود.

سازمان سنجش آموزش کشور روز پنجشنبه هشتم تیر در اطلاعیه‌ای سخنان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی درباره تأیید ۲۵۰۱ رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته در آن دانشگاه را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای بررسی مجدد این رشته ها گفت: «در روز هفتم تیر، دو جلسه در سازمان سنجش آموزش کشور و دفتر گسترش آموزش عالی تشکیل و مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی فهرست رشته محل‌های تأیید نشده را همراه با اطلاعات مبسوط‌‌ تر از قبیل سال پذیرش، تعداد اعضای هیئت علمی و ... جهت بررسی بیشتر به دفتر گسترش آموزش عالی ارسال کنند».

این سازمان افزود:«نتیجه بازنگری‌ها ظرف روزهای آینده پس از احراز شرایط لازم در هر یک از رشته محل‌های دانشگاه از سوی دفتر گسترش اعلام و در اطلاعیه‌های بعدی اعلام خواهد شد».

پیش از اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور، محمد علی نوریان،‌ سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، چهارشنبه شب هفتم تیر، از تایید ۲۵۰۱ رشته از ۲۹۰۰ رشته حذف شده از دفترچه انتخاب رشته این دانشگاه خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که در تلویزیون دولتی ایران سخن می گفت، افزود: ۳۹۹ رشته به دلیل نرسیدن به استانداردهای لازم از دفترچه حذف شده‌اند.

به گفته محمد علی نوریان، ظرفیت‌ ۳۹۹ رشته که نتوانسته‌اند خود را به استاندارد برسانند، صفر شد ولی ۲۵۰۱ رشته دیگر به ظرفیت‌ها بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه ۲۹۰۰ رشته‌ حذف شده، یک ‌سوم رشته‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی را تشکیل می‌داد، ابراز اطمینان کرده بود که این مشکلات در آینده وجود نخواهد داشت.

پیشتر سعید علیزاده، مدیرکل منابع انسانی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی، روز چهارشنبه با اشاره به حذف ۲۸۰۰ رشته این دانشگاه از سوی وزارت علوم، آن را اقدامی «غیرکارشناسی و چالش برانگیز» خوانده بود.

او به خبرگزاری فارس گفته بود: این اقدام وزارت علوم «مغایر صریح سیاست‌های نظام و موجب احساس ناامنی شغلی» اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی شده است.

سعید علیزاده با اعلام این موضوع که حذف این رشته‌ها «مغایر با سیاست‌های علمی فناوری ابلاغی» رهبر جمهوری اسلامی و «قانون مجلس» است، پیش‌بینی کرده بود که حذف این رشته‌ها منجر به بیکار شدن «تعدادی از ۶۷ هزار استاد پاره‌وقت و تمام‌وقت و ۴۰ هزار کارمند دانشگاه آزاد اسلامی» شود.

به گفته او، دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر «۳۵ هزار کارمند، ۳۵ هزار عضو هیئت علمی رسمی و ۳۵ هزار عضو هیئت علمی حق‌التدریس دارد».

در این ارتباط، حسینعلی حاجی دلیگانی یکی از نمایندگان مجلس هم در همین رابطه گفته است «اگر این تصمیم نامناسب لغو نشود، ما آن‌ را سیاسی تلقی خواهیم کرد و از وزیر علوم در این زمینه سوال خواهیم کرد».

او این پرسش را مطرح کرده است: «چرا الان که تغییرات و اصلاحاتی در دانشگاه آزاد انجام شد و آقای دکتر ولایتی جلوی سوء استفاده‌ها را گرفته، چنین اقداماتی انجام شده است؟»

دانشگاه آزاد اسلامی پس از حضور علی‌اکبر ولایتی در راس هیئت امنای این دانشگاه شاهد تغییر و تحولات جنجال برانگیزی بوده است.

آقای ولایتی در روزهای نخست اردیبهشت امسال حمید میرزاده را از ریاست دانشگاه آزاد برکنار و علی محمد نوریان را به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی کرد.

برکناری آقای میرزاده با واکنش‌هایی همراه شد از جمله حسن خمینی، نوه آیت‌الله روح‌الله خمینی و از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با نوشتن نامهای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، از او خواست تا به موضوع برکناری رئیس دانشگاه آزاد و تغییرات این دانشگاه ورود کند.

حمید میرزاده مدعی شده که برکناری او بدون رعایت تشریفات قانونی و رای‌گیری در جلسه هیئت امنا با حضور تمامی اعضا صورت گرفته‌ است.

در مقابل هم٬ ولایتی موضوع دخالت فرزند میرزاده در امور اقتصادی برخی واحدهای دانشگاهی این دانشگاه و انعقاد قراردادهای مالی کلان را مطرح و اتهاماتی در این زمینه متوجه رئیس سابق دانشگاه آزاد کرده است.

در واکنش به‌ این اظهارات آقای ولایتی، حمید میرزاده بیانیه‌ای منتشر کرد و از او خواست تا اسناد مورد ادعایش را منتشر کند.