آلودگی هوا در سیستان به «۵ برابر حد مجاز» رسید

تصویر، آرشیوی است.

رئیس گروه پیش‌بینی و هشدار اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان روز شنبه ۱۴ مرداد خبر داد که آلودگی هوا در سیستان به ۵ برابر حد مجاز رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی ملاشاهی در این خصوص گفت که «وزش باد همراه با گرد و غبار میزان غلظت ذرات معلق در هوای شهرستان‌های شمالی استان (زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون) را در شبانه روز گذشته به حدود پنج برابر حد مجاز رسانده است.»

وی افزود: «وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در سیستان با سرعت ۸۳ کیلومتر بر ساعت علاوه بر کاهش کیفیت هوا، میزان دید افقی را در زهک به چهار هزار متر و زابل پنج هزار متر کاهش داده است.»

به گفته این مسئول هواشناسی، باد شدید و گرد و خاکی که از روز دوشنبه هفته گذشته در شمال استان آغاز شده همچنان تا اواخر وقت روز شنبه تداوم دارد.

به گفته آقای ملاهشاهی «به سبب خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون گاه با وزش شدید بادهای ۱۲۰ روزه دمای هوا در منطقه سیستان تا میزان زیادی افزایش می‌یابد.»

ریزگردها در سیستان ۳۲۹ تن را به مراکز درمانی فرستادند

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه ۱۲ مرداد اعلام کرد: افزایش غلظت ذرات معلق در هوا ناشی از توفان گرد و خاک در سه روز گذشته، ۳۲۹ تن از مردم منطقه سیستان را راهی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها کرده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، غلامرضا اربابی افزود: «این افراد با مشکلات تنفسی، قلبی و چشمی به مراکز درمانی شمال استان مراجعه کرده‌اند.

هر ساله وزش بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان از نیمه دوم خرداد ماه آغاز می شود و با نوسان تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.

در همین حال، خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه این برای چندمین بار است که با آغاز وزش بادهای ۱۲۰ روزه در منطقه سیستان٬ به دلیل ریزگردها٬ مردم با مشکلات چشمی و تنفسی روبرو می‌شوند، گزارش داد که ۱۹ تن در بیمارستان ها و مراکز درمانی بستری شده اند.

در ماه‌های اخیر و همزمان با آغاز وزش بادهای ۱۲۰ روزه در منطقه سیستان٬ صدها تن از شهروندان این منطقه٬ راهی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شده‌ بودند.

علاوه بر این، تعداد زیادی از پروازهای منطقه لغو شد، بسیاری از محورهای مواصلاتی شهری و روستایی سیستان به دلیل شن‌های روان مسدود شد و روستاهای زیادی برای چند روز در محاصره شن‌های روان قرار گرفتند.

استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع و ۱۹ شهرستان و بیش از ۲.۸ میلیون نفر جمعیت پهناورترین استان ایران محسوب می‌شود که به گزاش ایرنا، امکان دارد همزمان چند پدیده از جمله توفان، بارندگی، سیل و مواج شدن دریا را تجربه کند.

منطقه سیستان در شمال این استان در سال‌های گذشته با بحران خشکسالی و وزش توفان و گردو غبار مواجه بوده و گسترش بیماری‌های چشمی، تنفسی و ریوی ناشی از این طوفان‌ها مردم این منطقه را با مشکلات جدی رو به رو کرده است.

دوم تیرماه سال جاری نیز رسانه‌ها در ایران گزارش کردند که دمای هوا در زاهدان پس از ۶۹ سال به بیش از ۴۳.۴ درجه سانتی‌گراد رسید و رکورد زد.