پزشکی قانونی استان تهران از مرگ ۱۴۹ تن در سال ۹۵ به دلیل مسمومیت با قرص برنج خبر داد.
خبرگزاری ایلنا روز یکشنبه هفتم خرداد به نقل از اعلام پزشکی قانونی نوشت: تعداد قربانیان در سال ۹۵ نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، سال ۹۴ تعداد فوتیهای ناشی از مسمومیت با قرص برنج ۱۱۳ تن گزارش شده بود.
به نوشته ایلنا، از میان ۱۴۹ جانباخته در ۱۲ ماه سال گذشته٬ ۹۵ تن مرد و ۵۴ تن زن بودهاند.
در ایران، همهساله تعداد قابل توجهی از افراد با خوردن قرص برنج اقدام به خودکشی میکنند.
آلومینیوم فسفید یا آنچه در ایران به «قرص برنج» مشهور است، مادهای سمی است که معمولاً برای ضد عفونی برنج در انبارها به کار میرود و استفاده ۱۵ صدم گرم از آن خطر مرگ را در پی دارد.
این قرص در مدت سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و قلب را دچار اختلال می کند و شخص مصرف کننده به طور دردناکی خواهد مرد.
در صورتی که شخصی قرص برنج بخورد یا بوی آن را استشمام کند، دچار مسمومیت می شود و اگر سم از بدنش خارج نشود، موجب مرگ او خواهد شد.
به نوشته ایلنا، «حلقآویز کردن و مسمومیت» ناشی از سموم و داروها نیز بعد از قرص برنج بیشترین علت مرگهای ناشی از خودکشی در ایران اعلام شده است.
پیشتر رئیس اورژانس اجتماعی کشور٬ علت افزایش مرگهای ناشی از خودکشی طی پنج سال اخیر در ایران را «عدم نظارت بر توزیع قرص برنج» اعلام کرده بود.
حسین اسدبیگی اواخر شهریورماه سال گذشته گفته بود تنها ۵۰۰ تن در استانهای گیلان، مازندران و تهران به دلیل استفاده از قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.
محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا سال ۱۳۹۲ نتایج یک تحقیق را منتشر کردند که بر اساس آن ایرانیان جزو افسردهترین مردم جهان معرفی شدند.