ظریف در مورد «تنش جدید» به آمریکا هشدار داد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز سه شنبه ۱۲ بهمن، به آمریکا در مورد آنچه ایجاد تنش جدید با تهران نامید، هشدار داد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز سه شنبه ۱۲ بهمن، به آمریکا در مورد آنچه ایجاد تنش جدید با تهران نامید، هشدار داد.

به گزاش شبکه خبر، وابسته به رادیو و تلویزیون دولتی ایران، وی با اعلام این موضوع در نشست خبری مشترک با ژان مارک ارو، همتای فرانسوی اش، در تهران اشاره کرد که موشک های بالستیک ایران برای حمل قابلیت های هسته ای طراحی نشده اند و صرفا موشک هایی برای حمل کلاهک های تعارف در حوزه دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران هستند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، وی این موشک ها را «خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست» و گفت: «جمهوری اسلامی ایران دفاع از خود را به اجازه دیگران موکول نمی کند.»

محمد جواد ظریف ابراز امیدواری کرد که موضوع برنامه های دفاعی ایران که «خارج از موضوع قطعنامه ۲۲۳۱ و خارج از حوزه برجام است بهانه ای برای بازی های سیاسی نشود.»

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از حصول توافق هسته‌ای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است که از توسعه موشک‌های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

سخنان آقای ظریف پس از آن مطرح شد که با درخواست سفیر اسرائیل در سازمان ملل برای اقدام در مورد «آزمایش موشکی» که گفته می‌شود ایران انجام داده است، آمریکا خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت شد.

دنی دنون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، گفت: این آزمایش، «جنگ‌افزاری با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است و خطر آن نه تنها متوجه اسرائیل که متوجه کل منطقه ‌است.»

در این میان، در بیانیه صادرشده از سوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد آمده است: «در راستای آزمایش موشک کوتاه‌برد بالستیک از سوی ایران در ۲۹ ژانویه (۱۰ بهمن)، ایالات متحده خواستار جلسه فوری در شورای امنیت است.»

ساعتی پیش از انتشار خبر درخواست آمریکا، شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، گفته بود دولت این کشور در حال بررسی گزارش‌ها در مورد جزئیات این آزمایش است.

شان اسپایسر افزوده بود که واشینگتن هنوز از ماهیت دقیق این آزمایش اطلاع ندارد، اما انتظار می‌رود اطلاعات بیشتری در این مورد به دست آورد.

خبرگزاری رویترز ۱۱ بهمن به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، گزارش داده بود که ایران در روز یک‌شنب، یک «موشک میان‌برد» آزمایش کرده که «پس از پیمودن مسافتی حدود هزار کیلومتر منفجر شده است.»

بنا بر قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت، «ایران از انجام اقداماتی که مربوط به موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای‌ست منع شده» و از کشورهای جهان خواسته شده «تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از ارسال فناوری و کمک‌های فنی مربوط به آن را در دستور کار قرار دهند.»

محل این آزمایش منسوب به ایران، در نزدیکی سمنان عنوان شده است.

این نخستین بار بوده که هیئت نمایندگی آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تشکیل یک جلسه اضطراری شده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داده که قرار است جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۱۲ بهمن، به وقت نیویورک، برگزار شود.

بنا بر قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت، «ایران از انجام اقداماتی که مربوط به موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای‌ست منع شده» و از کشورهای جهان خواسته شده «تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از ارسال فناوری و کمک‌های فنی مربوط به آن را در دستور کار قرار دهند.»

در این میان، به نوشته ایرنا، محمد جواد ظریف با طرح این احتمال که دولت جدید آمریکا ممکن است از این موضوع برای «دامن زدن به یک تنش جدید سوء استفاده کند» اضافه کرد:« مردم ایران هیچ گاه دفاع از خود را به اجازه ای از طرف های دیگر موکول نمی کنند.»

وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت: «ما هیچ گاه از سلاح های مان علیه دیگران استفاده نخواهیم کرد مگر در دفاع از خودمان.»

ایران همواره گفته است که قصد تولید جنگ افزار هسته‌ای ندارد و در همین راستا نیز مبنای آزمایش موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را فاقد اعتبار می‌داند.
گزارش ‌های مربوط به آزمایش موشکی ایران در حالی انتشار یافته است که وزیر خارجه فرانسه برای گفت ‌و گو با مقام‌های ایرانی، در تهران به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان مارک ارو که روز دوشنبه ۱۱ بهمن وارد تهران شده است، روز سه شنبه از آزمایش موشکی ایران ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وی همچنین اشاره کرد که اینگونه آزمایش ها که ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است، به اعتماد جامعه بین المللی به ایران آسیب وارد می کند.

با این همه، سرگی ریابکف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز سه شنبه اعلام کرد که آزمایش موشکی ایران، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض نمی کند.

مقامات دولت اوباما از جمله سامانتا پاور، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، بارها از آزمایش های موشکی ایران به شدت انتقاد کرده بودند.