واکنش ایران به «گزارش سالانه تروریسم جهانی» وزارت خارجه آمریکا

بهرام قاسمی،سخنگوی وزارت خارجه امور ایران

سخنگوی وزارت خارجه امور ایران، گزارش دولت آمریکا مبنی برادامه حمایت تهران از تروریسم را «اتهام‌های بی اساس» و « بی اعتبار» خواند و درمقابل، واشینگتن را به «ایجاد، گسترش و حمایت از گروه‌های تروریستی» متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، بهرام قاسمی روز پنجشنبه ۲۹ تیر، درباره گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا گفت که این گزارش «به طرز ناشیانه‌ای بازتاب سیاست‌های کینه‌توزانه و بهره‌برداری سخیف ابزاری از هر موضوعی برای پیگیری این سیاست غلط و تجربه شده است».

او همچنین ضمن «بی اعتبار دانستن» این گزارش، آن را «تلاش بی حاصل آمریکا برای انحراف افکار عمومی بین المللی از حمایت‌ها و نقش این کشور در ایجاد، گسترش و حمایت از گروه‌های تروریستی در جهان، بویژه در خاورمیانه» دانست.

در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا در مورد تروریسم جهانی در سال ۲۰۱۶ میلادی که روز چهارشنبه ۲۸ تیر، منتشر شد، آمده است که «ایران در سال گذشته میلادی پیشاپیش همه کشورهای حامی تروریسم بوده است.»

این گزارش می‌گوید که ایران همچنان به شدت از گروه‌های ضداسرائیلی و دیگر گروه‌های نیابتی که عراق، سوریه و یمن را به بی‌ثباتی کشانده‌اند، حمایت می‌کند.

به گفته وزارت امور خارجه آمریکا، ایران در افغانستان و پاکستان نیروهایی را اجیر می‌کند تا به گروه‌های شبه‌نظامی شیعی تحت حمایت خود در سوریه و عراق بپیوندند و در عین حال، تغییری نیز در روند حمایت‌های تهران از گروه حزب‌الله لبنان مشاهده نشده است.

آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل نیز اخیرا در دیدار با نیکی هیلی،سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت «با کمک قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران ایران همکاری‌های حزب‌الله لبنان با جنبش فلسطینی حماس گسترش یافته است».

دولت آمریکا تنها دو روز قبل از انتشار این گزارش، پایبندی ایران به توافق اتمی وین را تایید کرد، اما در عین حال هشدار داد که این کشور با «ضربه زدن به صلح و ثبات در منطقه» برخلاف روح برجام عمل کرده است.

به نوشته ایرنا، بهرام قاسمی گفت که ایران به توصیف او، «در خط مقدم مقابله با خطرناک‌ترین نوع تروریسم در منطقه ایستاده» است.

مقامات جمهوری اسلامی از حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه و عراق به عنوان «مبارزه با تروریسم» نام می برند.

این در حالیست که بر اساس گزارش‌ها، نیروهای ایرانی در سوریه در حمایت ازحکومت بشار اسد می جنگند و تهران علاوه بر نیروهای ارتش و سپاه پاسداران، شماری از شیعیان افغان و پاکستانی را در قالب «تیپ فاطمیون» و «لشکر زینبیون» به سوریه اعزام ‌کرده است.

محمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید، در اسفند سال ۹۵ شمار کشته‌شدگان موسوم به «مدافع حرم» را ۲۱۰۰ تن اعلام کرده بود.

نیکی هیلی،نماینده آمریکا در سازمان ملل در ماه آوریل گفت: «نقش ایران و روسیه را در جنایات اسد نمی توان نادیده گرفت.» باراک اوباما،رئیس جمهور سابق آمریکا، نیز ایران و روسیه را مسئول کشتار غیرنظامیان در حلب خوانده بود.

وزارت خارجه آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما نیز بارها به شدت حمایت ایران از «تروریسم» را محکوم کرده بود.