حملات هوایی روسیه مانع پیشروی مخالفان اسد در جنوب شرقی سوریه شد

شورشیان سوری تحت حمایت غرب روز چهارشنبه دهم خرداد گفتند: هنگام پیشروی علیه مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران در نواحی کویری جنوب شرقی سوریه مورد حمله جنگنده های روسیه قرار گرفته اند.

به گزاری خبرگزاری رویترز، مخالفان مسلح حکومت بشار اسد افزودند: ۶ جنگنده روسیه مواضع آنها را در هنگام پیشروی به سوی پست بازرسی «زازا» در نزدیکی بزرگراه دمشق – بغداد و در ناحیه مرزی با خاک عراق و اردن بمباران کردند.

آنها در توضیح این موضوع که چرا معتقدند هواپیماهای نظامی روسیه مواضع شان را هدف قرار داده اند،‌ گفتند: این شش جنگنده به شکل منظم و در ارتفاع بیشتری پرواز می کردند و در نتیجه می توان تشخیص داد که آنها جنگنده های روسی بودند و نه هواپیماهای ارتش سوریه.

سعد الحاج، یک سخنگوی «جیش اسود الشرقیه»، یکی از گروه های اصلی شورشیان سوری در این منطقه، به رویترز گفت:«پس از آنکه ما اولین خط دفاعی شبه نظامیان مورد حمایت ایران را در هم شکستیم و در موضع تعرضی قرار گرفتیم یک اسکادران هوایی روسیه برای جلوگیری از پیشروی،‌ مواضع مان را بمباران کرد.»

به نوشته رویترز، نواحی کویری جنوب شرقی سوریه به یکی از جبهه های مهم در جنگ داخلی این کشور بدل شده است. هر یک از طرفین درگیر بر سر تصرف نواحی آزاد شده از تصرف گروه حکومت اسلامی (داعش) با دیگری رقابت می کند.

سعد الحاج گفت: در این حمله هوایی، یکی از نیروهای جیش السود الشرقیه کشته شد.

سید سیف، از گروه شورشی «شهدای احمد عبدو» نیز گفت: هنگام حمله شورشیان به مواضع شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران، جنگنده های روسیه مواضع آنها را مورد حمله قرار دادند.

ارتش سوریه و شبه نظامیان شیعه متحد آن، این پست بازرسی و شهر کوچک السبع بیار را در ماه جاری تصرف کردند تا از تصرف مناطق استراتژیک بازپس گرفته شده از گروه حکومت اسلامی به دست ارتش آزاد سوریه که مورد حمایت غرب است، جلوگیری کنند.

خبرگزاری رویترز اشاره کرد که جنگنده های ائتلاف بین المللی علیه گروه حکومت اسلامی به رهبری آمریکا حدود دو هفته پیش هنگام پیشروی شبه نظامیان مورد حمایت ایران به سوی تنف، در جنوب پست بازرسی زازا و پایگاهی در جوار مرز با اردن که پرسنل آمریکایی در آنجا نیروهای ارتش آزاد سوریه را آموزش می دهند، اين شبه نظامیان را مورد حمله قرار دادند.

مقامات آمریکایی گفتند این نیروی شبه نظامی برای نیروهای آمریکایی و ارتش آزاد سوریه در منطقه یک تهدید تلقی می شود.

بر اساس این گزارش،‌ این شبه نظامیان که گفته می شود اکثرا شیعیان عراقی هستند مجبور شدند به مواضع خود در اطراف پست بازرسی زازا عقب نشینی کنند و ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا به آنها هشدار داد که فاصله ۵۰ کیلومتری با پایگاه ائتلاف در منطقه مرزی با اردن را حفظ کنند.

شورشیان سوری تحت حمایت آمریکا سال گذشته میلادی، تنف را از گروه حکومت اسلامی بازپس گرفتند و منابع اطلاعاتی و امنیتی می گویند قرار بود از این پایگاه به عنوان مرکز عملیاتی برای آزاد سازی ابوکمال، شهری در مرز سوریه و عراق، استفاده شود که یکی از گذرگاه های تدارکاتی مهم گروه حکومت اسلامی است.

به گفته منابع امنیتی، یکی دیگر از اهداف حضور نیروهای ائتلاف بین المللی در تنف، جلوگیری از گشایش یک مسیر ارتباط زمینی بین عراق و سوریه از سوی شبه نظامیان مورد حمایت ایران بود.