مرگ ۱۱ تن در مازندران در اثر ابتلا به آنفلوآنزای خوکی

درحالی که مقام‌های وزارت بهداشت ایران از مرگ ۵۷ نفر بر اثر ابتلا به آنفولانزای خوکی خبر داده‌اند، یک مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز روز چهارشنبه از مرگ ۱۱ نفر در این استان بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد.

این ترتیب با احتساب تعداد افراد فوت‌شده در استان‌های دیگر، تاکنون حدود ۸۰ نفر در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند.

به گزارش وب‌سایت روزنامه جام جم، فرهنگ بابامحمودی، مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز چهارشنبه دوم دی گفت که ۱۱ نفر در این استان بر اثر ابتلا به آنفولانزای خوکی و شش دیگر نیز بر اثر سرماخوردگی جان خود را از دست داده‌اند.

آقای بابامحمودی اعلام کرد که حدود ۲۳۰ بیمار مشکوک به آنفلوانزای خوکی در مراکز بیمارستانی ساری، بابل و تأمین اجتماعی مازندران بستری هستند.

در آخرین آمار اعلام شده از سوی مقام‌های وزارت بهداشت ایران، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، روز ۲۵ آذر، از مرگ ۵۷ تن بر اثر ابتلا به بیماری آنفولانزا در هشت استان کشور خبر داده بود.

بر اساس این گزارش تا آن روز مرگ ۱۱ تن در استان‌های لرستان، مازندران، البرز، خوزستان، ‌ گلستان و آذربایجان و مرگ ۴۶ تن در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان در اثر ابتلا به آنفولانزای خوکی گزارش شده بود.

پس از آن نیز گزارش‌هایی درباره مرگ افراد در استان‌های دیگر ایران بر اثر ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی منتشر شده است.

از جمله علیرضا رئیسی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، روز چهارشنبه خبر داد که دو نفر در این استان بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شده‌اند.

علاوه بر این محمد هادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز روز ۳۰ آذر گفته بود از مجموع ۲۳۸ فرد مبتلا به آنفولانزا در استان فارس در سال جاری، هفت نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته مقامات وزارت بهداشت، ایران «امسال ویروس اچ۱ان۱ یا ویروس آنفولانزای خوکی» در ایران شایع شده که «شدت بیماری‌زایی آن بیشتر از دیگر ویروس‌هایی است که منجر به آنفولانزای فصلی می‌شود».

آنفولانزای خوکی، بیماری حاد تنفسی‌ است که در خوک‌ها مشاهده شده و به انسان، و نیز از انسان به انسان سرایت پیدا می‌کند.

علائم اولیه بیماری، شدید‌تر از سرماخوردگی معمولی‌ است، و در میان کودکان اسهال و استفراغ نیز دیده می‌شود.