هشت نفر ظرف چند روز در ایران اعدام شدند

Iran -- Execution in public, undated.

دادگستری‌ استان‌های فارس٬ هرمزگان و کرمان از اعدام هشت نفر در این استان‌ها به اتهام «شرارت»٬ «قتل» و «قاچاق مواد مخدر» خبر داده‌اند.

سایت رسمی دادگستری استان هرمزگان روز یکشنبه ۲۹ آذر از اجرای حکم اعدام پنج «شرور مسلح» و «قاچاقچی مواد مخدر» در زندان مرکزی شهر بندرعباس خبر داده است.

اتهام این پنج نفر که هویت آن‌ها اعلام نشده قاچاق «۲۴۳ کیلوگرم انواع مواد مخدر» و حمل و نگهداری «مقادیر زیادی اسلحه و مهمات» اعلام شده است.

احکام اعدام این افراد از سوی غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ معاون اول رئیس قوه قضائیه تأیید شده بود.

سایت رسمی دادگستری استان فارس نیز از اجرای حکم اعدام روز یکشنبه دو «سارق مسلح» در میدان «کوزه‌گری» شهر شیراز خبر داده است.

این سایت هویت اختصاری افراد اعدام شده را «مجتبی ر.» ۳۰ ساله و «نعمت ج.» ۲۶ ساله و اتهام آن‌ها را «محاربه از طریق ارتکاب پنج فقره سرقت مسلحانه» اعلام کرده است.

مسعود معاذاللهی٬ دادستان عمومی و انقلاب کهنوج در استان کرمان نیز از اجرای حکم اعدام فردی با هویت اختصاری «الف. ب.» به اتهام قتل یکی از مأموران پلیس این شهرستان خبر داده است.

معاذ‌اللهی اعلام کرده حکم اعدام این فرد روز ۲۵ آذر در محوطه مرکزی زندان کرمان به اجرا گذاشته شد.

این اعدام‌ها در شرایطی به اجرا درآمده که سه روز پیش مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای که ۸۱ کشور جهان به آن رأی مثبت دادند، در مورد وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده است.

براساس اعلام خبرگزاری فرانسه طی سال‌ جاری میلادی دست‌کم ۸۰۰ نفر در ایران به اتهام‌های مختلف اعدام شده‌اند.

«قاچاقچیان مواد مخدر»٬ «سارقان مسلح» و کسانی که مرتکب قتل شده‌اند در صدر اعدام شدگان در ایران قرار دارند.

بر اساس اعلام مقام‌های قضایی در حال حاضر بیش از ۷۵ درصد جمعیت زندانیان ایران را متهمان مرتبط با مواد مخدر تشکیل داده‌اند.

ادامه اجرای احکام اعدام قاچاقچیان مواد مخدر و بازدارنده بودن چنین مجازاتی در ایران٬ طی سال‌های اخیر از سوی برخی کار‌شناسان و مقام‌های مسئول با تردید مواجه شده است.

در همین رابطه ۱۷ آذر ماه امسال نیز اعلام شد ۷۰ نماینده مجلس طرحی را ارائه کرده‌اند که بر اساس آن «مجازات حبس ابد جایگزین اعدام قاچاقچیان مواد مخدر» شده است.

این طرح به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارائه شده و در صورت تصویب نهایی آن از سوی مراجع بالا‌تر سرانه اعدام در ایران به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.