رئیس سی‌آی‌ای گروه ویکی‌لیکس را خطری برای امنیت آمریکا توصیف کرد

مایک پومپئو رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، گروه افشاگر ویکی لیکس را به عنوان «سازمان اطلاعاتی دشمن» و خطری برای امنیت آمریکا محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مایک پومپئو عضو سابق جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در اولین سخنرانی خود از زمان انتصاب به این مقام بر میزان ضدیت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا با ویکی لیکس و جولیان آسانژ بنیانگذار آن افزود و آنها را متهم کرد که با رژیم‌های دیکتاتوری همسویی می‌کنند.

آقای پومپئو گفت با وجود آنکه «آسانژ و دار و دسته او» مدعی‌اند که برای آزادی و حفظ حریم خصوصی افراد مبارزه می‌کنند، در حقیقت مأموریت آنها «خود بزرگنمایی از طریق نابود کردن ارزش‌های جامعه غربی است».

مایک پومپئو روز پنجشنبه افزود: «ویکی لیکس مثل یک دستگاه امنیتی دشمن راه می‌رود و مثل یک دستگاه امنیتی دشمن حرف می‌زند».

لحن آقای پومپئو در برخورد با ویکی‌لیکس با شیوه برخورد دونالد ترامپ با این گروه کاملاً در تضاد است.

آقای ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری گفته بود از اینکه ویکی‌لیکس ایمیل‌های خصوصی جان پودستا، رئیس کارزار انتخاباتی هیلاری کلینتون، را که ضربه سیاسی سختی برای اردوی دمکرات‌ها بود منتشر کرده، خوشحال است.

با این حال کاخ سفید از آن سخنان دونالد ترامپ دفاع کرد و گفت بین انتشار ایمیل‌های خصوصی سرقت شده چهره‌های سیاسی و انتشار مدارک مربوط به ابزارها و روش‌های امنیت ملی که توسط سازمان سی‌آی‌ای به کار برده می‌شوند، تفاوت وجود دارد.

ویکی لیکس ماه گذشته حدود هشت هزار مدرک را منتشر کرد که می‌گوید ابزارهای کار سازمان سی‌آی‌ای برای رخنه و جاسوسی در کامپیوترها، تلفن‌های موبایل و حتی تلویزیون‌های هوشمند را فاش می‌کند.

پیش از آن نیز بیش از ۲۵۰ هزار سند وزارت خارجه آمریکا را منتشرکرده بود که حاوی اطلاعاتی در مورد عراق و افغانستان بود و باعث شرمساری نیروهای مسلح آمریکا شد.

آقای پومپئو گفت که برای جلوگیری از اقدامات آسانژ و سایرین که می‌خواهند اسناد محرمانه آمریکا را افشا کنند، راه حل سریعی وجود ندارد.

او افزود دولت آمریکا و سازمان اطلاعات مرکزی به طور مشخص می‌توانند اقدامات پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از درز اطلاعات و محکوم کردن ویکی لیکس در افکار عمومی انجام دهند، می‌توانند اعتماد بیشتر افکار عمومی را جلب کنند؛ گرچه برای این نهاد توضیح و توجیه فعالیت‌های پنهانی‌اش بسیار دشوار است.

آقای پومپئو در عین حال اشاره کرد که باید «از آسانژ و همکارانش حق آزادی بیان برای ابراز نظر علیه ارزش‌های ما گرفته شود». او نگفت این کار را چگونه می‌توان انجام داد ولی افزود چون آسانژ چون شهروند آمریکا نیست، تحت پوشش قانون اساسی این کشور قرار ندارد.

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا گفت در ماه ژانویه نهادهای امنیتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که بخش امنیتی نیروهای مسلح روسیه از ویکی‌لیکس برای پخش اطلاعاتی که در حمله سایبری به شبکه کامپیوتری حزب دمکرات به دست آورده بود، استفاده کرده است.

او اضافه کرد که نهادهای امنیتی آمریکا دریافته‌اند که شبکه تلویزیونی دولتی روسی راشا تودی به شکل فعالی با ویکی‌لیکس همکاری می‌کند.

آقای پومپئو از ادوارد اسنودن کارمند سابق ادارات وابسته به نهادهای امنیت ملی آمریکا که مدارک مربوط به برنامه‌های استراق سمع گسترده دولت آمریکا را افشا کرده است نيز انتقاد کرد.

در حالی که ادوارد اسنودن اکنون در روسیه زندگی می‌کند، جولیان آسانژ شهروند استرالیا که به خاطر اتهام به تجاوز در سوئد تحت تعقیب است و حکم بازداشت او در بریتانیا صادر شده بود طی چهار سال گذشته درسفارت اکوادور در شهر لندن سکونت داشته و از این کشور پناهندگی سیاسی دریافت کرده است.

آقای پومپئو گفت: «ما بدون سر و صدا به جمع‌آوری اطلاعات در مورد اين دو نفر ادامه می‌دهیم که هر دو برای کشور ما خطر جدی هستند. ولی در عین حال ادوارد اسنودن و جولیان آسانژ با استفاده از نشر اطلاعات سعی می‌کنند به شهرت برسند. برای آنها تنها چیزی که مهم است سرو صدا به پا کردن است. برای آنها به خطر انداختن جان افراد و یا امنیت ملی کشور ما اهمیتی ندارد».

پیشتر در روز چهارشنبه، جولیان آسانژ در ستون دیدگاه‌های روزنامه واشنگتن‌پست، از افشاگری‌های خود دفاع کرد و آن را «حقایقی در مقابل اقدامات فراقانونی و پنهانی و سوء استفاده از قدرت توسط قدرتمندان» توصیف کرد.