ترامپ به زودی «موفقیت‌های شگرف» در نبرد با داعش را تشریح خواهد کرد

دونالد ترامپ در کنار وزیر دفاعش جیمز متیس، در نشست روز دوشنبه کابینه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، وعده داد که به زودی در کنفرانسی خبری «موفقیت‌های شگرف» در نبرد ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا با گروه حکومت اسلامی، داعش، را تشریح خواهد کرد.

آقای ترامپ این تصمیم را روز دوشنبه ۲۲ خرداد در سخنانی پیش از برگزاری نشست کابینه، اعلام کرده است.

بر پایه گزارش خبرگزاری فرانسه رئیس‌جمهور آمریکا از «موفقیت‌هایی شگرف» در مقابله با گروه داعش خبر داده و افزوده است که «در دو هفته آینده» در کنفراسی خبری در این مورد سخن خواهد گفت.

او به خبرنگاران گفته است که در این کنفرانس خبری «با اعدادی روبه‌رو خواهند شد» که برای‌شان «باورنکردنی است».

در عین حال به گزارش رویترز، آقای ترامپ به نکات بیشتری در مورد زمان برگزاری و جزئیات این نشست خبری اشاره نکرده است.

دونالد ترامپ دهم بهمن ماه سال گذشته، در نخستین روزهای ریاست‌جمهوری‌اش، در فرمانی اجرایی از وزارت دفاع، ریاست ستاد مشترک ارتش و دیگر نهادهای امنیتی آن کشور خواسته بود طی ۳۰ روز، طرحی برای مقابله و نابودی گروه «حکومت اسلامی» ارائه کنند.

این فرمان اجرایی از کارشناسان خواسته بود تا با ارائه هر تغییر لازم در قوانین ایالات متحده، با کمک به مشخص شدن متحدانی تازه در ائتلاف به رهبری آمریکا، مکانیزمی برای مقابله با منابع مالی گروه داعش طراحی کنند. این فرمان اجرایی همچنین خواستار ارائه جزئیات کامل در مورد هزینه‌های این طرح شده‌ بود.

درست یک ماه بعد در دهم اسفندماه، یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ژنرال جیمز ماتیس، وزیر دفاع، طرح اولیه برای «شکست سریع» گروه داعش را به کاخ سفید ارائه کرده است.

در آن زمان جف دیویس سخنگوی پنتاگون گفته بود که این طرح فقط شامل رویارویی با گروه حکومت اسلامی در عراق و سوریه نیست بلکه بسیار فراتر از آن است.

بر مبنای گفته‌های آقای دیویس، در «طرح محرمانه» مقابله با گروه داعش، مفاهیمی چون شکست گروه حکومت اسلامی مشخص شده و راهبردهایی که بر اساس آنها می‌توان این گروه را به سرعت شکست داد، ارائه شده‌اند.

در مورد مقابله با گروه حکومت اسلامی، آقای ترامپ اخیراً در نخستین سفر خارجی‌اش در دو دیدار جداگانه با رهبران کشورهای اسلامی و نیز رهبران کشورهای عضو ناتو، خواستار همگرایی بیشتر در این زمینه شد.

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست سران کشورهای اسلامی در عربستان سعودی، تأکید کرد که نبرد با تروریسم «نزاعی میان خیر و شر» است و نه برخوردی میان اسلام و غرب، و از رهبران اسلامی خواست تا با «بحران افراط‌گرایی اسلامی» که برآمده از خاورمیانه است، مقابله کنند.

آقای ترامپ در این سخنان خود وعده داد که با کشورهای خاورمیانه از جمله در زمینه نبرد با تروریسم در منطقه همکاری کند، و از رهبران کشورهای اسلامی خواست که با شدت با افراط‌گرایان مقابله کنند و آنها را «از محل عبادت و از جوامع خود» بیرون کنند.

در بروکسل نیز، دونالد ترامپ در دیدار با سران ناتو از آنها خواست که تمرکز بیشتری بر مبارزه با تروریسم داشته باشند، و ابراز امیدواری کرد که این پیمان بتواند تروریسم را شکست دهد.

این رویکرد بازتاب مثبتی در میان هر دو دسته از مخاطبان آقای ترامپ داشت. در عربستان همزمان با حضور رئیس‌جمهور آمریکا «مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراط‌گرایانه» گشایش یافت، و در بروکسل دبیرکل ناتو گفت این سازمان به ائتلاف بین‌المللی تحت رهبری آمریکا علیه گروه‌های اسلامگرای جهادی خواهد پیوست.

ینس استولتنبرگ در آن زمان تأکید کرد که پیوستن این سازمان به ائتلاف تحت رهبری آمریکا «پیام سیاسی محکمی درباره تعهد ناتو به نبرد علیه تروریسم» خواهد بود.