در تازهترین مورد از خشونتها میان اسرائیل و فلسطینیها، بامداد شنبه ۲۹ اسفند پسر یک زندانی امنیتی فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی کشته شد.
رسانههای اسرائیل به نقل از مقامات امنیتی مدعی شدند که عبدالله عجلونی جوان ۲۰ ساله که به گفته آنها «به طرزی مشکوک» به نزدیکی چند نظامی اسرائیل در شهر الخلیل رسیده بود، «خواسته بود به آنها حمله کند».
رسانههای فلسطینی گزارش دادند جوان کشتهشده پسر یک زندانی امنیتی فلسطینی است که سازمان امنیت داخلی اسرائیل او را بدون ارائه کیفرخواست، مدت های طولانی است در حبس نگاهداشته است.
جمعه ۲۸ اسفند نیز یک نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی با نزدیک شدن به یک پست نظامیان اسرائیلی در الخلیل کشته شد؛ مقامات اسرائیلی تأیید کردند که این نوجوان نیز تنها مورد شک نظامیان در محل قرار گرفته بود.
دقایقی بعد، دو نوجوان دیگر فلسطینی درهمین محل دستگیر شدند، که ارتش اسرائیل آنها را نیز به «تلاش» برای حمله با چاقو متهم کرد ولی افزود، حمله آنها عملی نشده بود.
پنجشنبه ۲۷ اسفند نیز دو جوان فلسطینی بعد از حمله به یک دختر سرباز اسرائیلی در نزدیکی یهودینشین آریئل در کرانه باختری، کشته شدند.
در شش ماه خشونتهایی که «انتفاضه سکاکین» (شورش چاقوها) نام گرفته، ۲۹ اسرائیلی و نزدیک به ۱۹۰ فلسطینی کشته شدهاند؛ حدود دو سوم کشتههای فلسطینی عامل حمله با چاقو بودهاند؛ اکثر آنها نوجوان و جوانان بین ۱۴ تا ۱۹ سال بودند.
گادی آیزنکوت، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، ماه گذشته گفته بود نباید «هر بامداد و هر شامگاه یک خشاب گلوله را بر سر یک دخترک چاقو بهدست فلسطینی خالی کنیم» و باید مهاجمان را دستگیر کرد.
با وجود این، ظاهراً سیاست عملی «شکیبایی در حد صفر» در مورد فلسطینیهایی که به اسرائیلیها بویژه به نظامیان این کشور نزدیک میشوند یا با سلاح سرد به آنها حمله میکنند، ادامه یافته است.
رهبران تشکیلات خودگردانی میگویند، در حالی که نظامیان اسرائیلی به انواع سلاح مجهز هستند، کشتن فوری مهاجمان حامل سلاح سرد، «اعدام صحرایی» جوانان فلسطینی است.
در این میان، جنبش اسرائیلی مردم نهاد «سکوت را میشکنیم» که مصاحبه با سربازان و افسران ارتش را در مورد عملکرد اسرائیل در قبال فلسطینیها منتشر میکند، از سوی نخستوزیر و وزیر امور نظامی این کشور مورد انتقاد شدید قرار گرفته و اعضای آن به محاکمه تهدید شدهاند.
موشه یعلون دستور داده تا سازمان امنیت داخلی از اعضای این جنبش با هدف کشاندن آنها به پای میز محاکمه تحقیق کند. یعلون گفته نگران است که سربازان و افسران «اسرار نظامی» را نیز فاش کرده باشند.
اما این جنبش تأکید دارد با سیاستهای دولت نتانیاهو مخالف است.
رونالدو یتیم فلسطینی را در آغوش کشید؛ معلم مخالف خشونت جایزه برد
در میانه این خشونتها، کریستیانو رونالدو فوتبالیست سرشناس تیم رئال مادرید اسپانیا چهارشنبه ۲۶ اسفند با احمد دوابشه کودک پنج ساله فلسطینی که یهودیان افراطی اوایل تابستان گذشته پدر، مادر و برادر او را در شعلههای آتش در خانه خود در کرانه باختری سوزاندند، ملاقات کرد.
به گزارش الجزیره، رونالدو دقایقی با احمد دوابشه و پدربزرگ او سخن گفت و توپ و لباس ورزشی امضا شده خود را به او داد.
از زینالدین زیدان، فوتبالیست فرانسوی– الجزایری و مربی کنونی تیم رئال مادرید به عنوان عامل دیدار رونالدو با احمد دوابشه یاد میشود.
احمد دوابشه برای درمان سوختگی ناشی از شعلههای آتش به بیمارستانی در اسپانیا برده شده، و اسرائیل هنوز کسی را به اتهام جنایت در حق خانواده دوابشه دستگیر نکرده است.
از سوی دیگر، فعالیتها و زندگی یک زن معلم فلسطینی در کرانه باختری در راه تشویق مبارزه با خشونت، این روزها نقل محافل رسانهای شده است.
با وجود دههها جنگ و خشونتهای میان اسرائیل و فلسطینیها، خانم جنان الحروب معلم فلسطینی در کلاس درس خود، به نوجوانان دانشآموز فلسطینی میآموزد که به خشونت نه بگویند.
به گزارش آسوشیتدپرس، خانم الحروب که خود بزرگشده اردوگاههای فلسطینی است، در روزهای گذشته برنده جایزه یک میلیون دلاری بهترین «معلم جهان» شد؛ او در این مسابقه که در دوبی برگزار شد، هشت هزار رقیب داشت.
پاپ فرانسیس نیز در روزهای گذشته در پیامی از این بانوی معلم جوان فلسطینی تقدیر کرد.
خانم جنان الحروب در بازگشت از این مسابقه به کرانه باختری تأکید کرد که با اشتیاقی بیش از گذشته، به کارزار خود برای تشویق دانشآموزان به شکیبایی و بردباری در قبال دیگران ادامه خواهد داد و بورس تحصیلی برای کودکان محروم فلسطینی از جایزه خود ایجاد خواهد کرد.