جعفر سبحانی: راه‌اندازی اینترنت مستقل وظیفه‌ای شرعی است

جعفر سبحانی٬ از مراجع تقلید گفته است که «خطر» فضای مجازی امروز دیگر به اندازه‌ای «زیاد» شده که خانواده‌ها در آستانه «فروپاشی» قرار گرفته‌اند و به همین علت باید بر اساس «وظیفه‌ای شرعی»٬ به سرعت اینترنت مستقل در کشور راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر٬ آقای سبحانی این اظهارات را در دیدار عصر جمعه با غلامرضا جلالی٬ رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، بیان کرده است.

او گفته است که زمان ورود اینترنت به کشور٬ از آن به عنوان «آب زلال تبلیغ کردند و ما هم پذیرفتیم، اما در چند سال اخیر شاهد هستیم که فضای مجازی خطرناک شده است».

این مرجع تقلید از اینکه «امروز به سادگی همه جوانان می‌توانند تبلیغات مسیحیت، وهابیت، توهین به مقدسات و ابتذال را در فضای مجازی مشاهده کنند»٬ به شدت انتقاد کرده است.

آقای سبحانی٬ اینترنت را یکی از ابزارهای «دشمن» برای «پوساندن» جمهوری اسلامی از درون معرفی کرده و نسبت به آنچه «بمباران عقاید دینی و فروپاشی خانواده‌ها» در ایران نامیده٬ هشدار داده است.

او با بیان اینکه گاهی در فضای مجازی٬ «فساد بر صلاح غلبه می‌کند»٬ برخی تصاویر منتشره در اینترنت را «تکان‌دهنده» توصیف کرده است.

جعفر سبحانی گفته است که «من الان اگر عکس‌های اینترنت را نشان شما بدهم همه تکان می‌خورید. این‌ها همه‌اش در اختیار جوانان قم است تا چه برسد تهران، اصفهان و تبریز و مشهد؛ هر آنی می‌توانند این مسائل را بشنوند و عقاید ما، افکار ما و عصمت ما را بمباران می‌کنند».

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش٬ خواستار راه‌اندازی سریع اینترنت «مستقل» که «اختیارات آن دست خود دولت ایران باشد» شده است.

این مرجع تقلید اضافه کرده وضعیت موجود فضای مجازی «آبروی نظام، کشور و جوانان را از صلاح به فساد می‌کشاند» و مسئولان «وظیفه شرعی دارند اینترنت مستقل راه‌اندازی کنند».

روحانیون و نظامیان در جمهوری اسلامی همواره نسبت به محتوای اینترنت و تأثیر آن بر جوانان و خانواده‌ها هشدار داده و خواستار راه‌اندازی اینترنت ملی شده‌اند.

ناصر مکارم شیرازی، از روحانیون محافظه‌کار ایران نیز پیش از این اینترنت را همچون «آب گل‌آلود و غیربهداشتی» دانسته بود که «باید تصفیه شود».

مخالفت روحانیون محافظه‌کار با دسترسی آزاد کاربران ایرانی به اینترنت پر سرعت و لزوم محدودسازی آن در حالی صورت می‌گیرد که ایران یکی از بدترین رتبه‌ها را در زمینه آزادی اینترنت در جهان دارد.