فرزند مهدی کروبی در واکنش به سخنان برخی از امامان جمعه و مسئولان جمهوری اسلامی درباره محاکمه رهبران اعتراضها به نتایج انتخابات ۸۸ و «اعدام» آنان، از قول پدرش تأکید کرد که او همچنان خواستار برگزاری محاکمه است.
حسین کروبی، روز شنبه چهارم دی، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که در هفته گذشته، ملاقات هفتگی آقای کروبی با خانوادهاش روی داده و این ملاقات به صورت اتفاقی با شب یلدا همزمان شده است.
او در واکنش به اظهارات مطرح شده درباره «محاکمه و اعدام» رهبران جنبش سبز گفت: «در این مدت صحبتهای برخی ائمه جمعه و مسئولان در خصوص محاکمه به گوش پدر رسیده و طرح این مسائل در حالی است که پدرم بارها نه تنها آمادگی خود را برای محاکمه اعلام کرده بلکه خود ایشان این درخواست را داشته است».
میرحسین موسوی و مهدی کروبی بارها خواستار محاکمه خود در دادگاه علنی شدهاند اما آنگونه که علی مطهری و برخی از دیگر از مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با محاکمه و یا رفع حصر آنان مخالفت کرده است.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه، روز ۱۶ آذر ماه گفته بود که حصر این سه نفر با مصوبه «شورای امنیت ملی» بوده و اگر این شورا مصوبه خود را تغییر دهد، قوه قضاییه «آمادگی دارد» این سه تن را محاکمه کند.
پس از این سخنان، محمد تقی کروبی پسر آقای کروبی، اعلام کرد که پدرش در واکنش به این سخنان گفته که «دعا کنید آقایان شهامت محاکمهام را در دادگاهی علنی پیدا کنند».
روز جمعه سوم دی نیز امامان جمعه اکثر شهرهای ایران به مناسبت برگزاری راهپیمایی حامیان حکومت ایران در ۹ دی ۸۸، شدیداً به آقای موسوی و کروبی حمله کرده و برخی از آنان اعلام کرده بودند که حکم رهبران جنبش سبز در صورت برگزاری دادگاه «اعدام است».
از جمله یوسف طباطبایی، امام جمعه اصفهان، گفته بود که آنان «باید اعدام شوند» و تنها به دلیل «عطوفت اسلامی» در خانههایشان «خوش میگذارانند».
کاظم صدیقی، امام جمعه تهران، نیز درخواستها برای رفع حصر و یا برگزاری دادگاه میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «حرفهای بیربط» خوانده بود.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، از بهمن ۸۹ بدون برگزاری دادگاه در حبس خانگی به سر میبرند.
مهدی کروبی پس از سه سال «حبس» در «خانه امن» وزارت اطلاعات، از بهمن ماه سال ۹۲ به منزل خود در جماران منتقل شده ولی همچنان در حصر به سر میبرد.
خانواده این سه نفر بارها از وضعیت جسمی آنان ابراز نگرانی کردهاند.
در همین حال حسین کروبی گفت که پدرش حدود دو ماه پیش، به دلیل درد کمر به بیمارستان لاله منتقل شده و پس از آن پزشک اعلام کرده که او یک ماه باید«به صورت مطلق استراحت داشته باشد».
او خبر داد که آقای کروبی پس از این یک ماه استراحت، از حدود ۱۵ روز گذشته پیادهروی خود را آغاز کرده است.
حسین کروبی همچنین گفت که پدرش درباره استعفای رسول منتجب نیا، قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی، سکوت و تصمیمگیری در اینباره را به شورای مرکزی حزب واگذار کرده است.
با این حال خبرگزاری ایلنا روز شنبه خبر داد که مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، استعفای قائم مقام خود را پذیرفته و تصمیمگیری در اینباره را به شورای مرکزی حزب واگذار کرده است.
به نوشته این خبرگزاری، شورای مرکزی حزب اعتماد ملی موافق «تعامل» این حزب با شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بوده اما آقای منتجبنیا مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کرده بود.
پس از این اختلافها، روابط عمومی حزب اعتماد ملی اعلام کرده بود که این حزب سخنگو ندارد اما اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی این حزب، در واکنش به این اطلاعیه گفته بود که تغییر سخنگو از وظایف شورای مرکزی است نه قائم مقام حزب.
به نوشته این خبرگزاری، این اختلافها در نهایت منجر به استعفای رسول منتجبنیا از سمت قائم مقام حزب اعتماد ملی شده و آقای کروبی نیز این استعفا را پذیرفته و تصمیمگیری در این مورد را به شورای مرکزی حزب واگذار کرده است.
حزب اعتماد ملی سال ۸۴ با محوریت مهدی کروبی تأسیس شد و پس از اعتراضها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ سخنگوی این حزب خبر داد که دفتر آن پلمب شده است.
اما پس از یازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در ایران که به پیروزی حسن روحانی انجامید، اعضای عالیرتبه این حزب از بازگشت آن به عرصه سیاسی خبر دادند.